Tweede klasse C (zaterdag)- TAVV  maakt niet het meest makkelijke seizoen door. Na de veelbelovende overwinning in de openingswedstrijd tegen het sterke Te Werve, wisten de Ter Aarders nog maar twee punten aan het puntentotaal toe te voegen. Zaterdag gingen de mannen van Frenk van der Kleij op bezoek bij medestaartploeg Monster, maar keerden opnieuw met lege handen huiswaarts (2-0). Door dit resultaat blijft TAVV de hekkensluiter in deze klasse.  In de eerste helft was Monster de bovenliggende partij, zonder direct kansen te creëren. Omdat ook TAVV geen uitgespeelde mogelijkheden kreeg, gingen de ploegen rusten met een 0-0 stand.  Na ruim een kwartier spelen in de 2e helft kwam Monster op voorsprong. Jordi van Manen profiteerde van een dekkingsfout in de Ter Aarse-defensie en liet TAVV-keeper Edwin Pieterse kansloos (1-0). De bezoekers zochten hierna wat meer de aanval, maar het doelpunt viel vlak voor tijd aan de andere kant.  In een één op één situatie met Pieterse koos Monster-aanvaller David de Ruiter op het juiste moment voor een lob, waarna de bal op fraaie wijze achter de kansloze TAVV-goalie in het doelnet belandde (2-0). Met dit doelpunt was de wedstrijd beslist en hierna werd er niet meer gescoord. De teleurstelling  over het resultaat was bij TAVV na afloop groot. Opnieuw een nederlaag en wederom slaagden de Ter Aarders er niet in om te scoren. TAVV heeft dit seizoen  pas 6 keer gescoord in 8 wedstrijden, deze magere productie zal trainer Vvan der Kleij beslist zorgen baren.

Van der Kleij: ,,We scoren inderdaad moeilijk, maar kregen ook niet al teveel kansen. Dat had ook te maken met het wegvallen van Mitchel van Wijk. Met hem hadden we een aanspeelpunt en hij kan een goal maken. Helaas moest hij na een halfuur spelen geblesseerd naar de kant. Vanaf dat moment werd het minder bij ons. Zoals bekend is de selectie krap en elke speler die wegvalt, is een groot gemis. Zo ook dat we donderdagavond j.l. Jesse Modderaar al verloren met een blessure op de training. Wel was Donny van der Neut er na blessureleed weer bij en dat is wel weer een plus.”

Doelman Edwin Pieterse na afloop: ,, Dit zijn toch de ploegen waar we de punten tegen moeten pakken. Monster stond bij aanvang van deze wedstrijd 1 punt boven ons, nu slaan ze een gaatje van 4 punten. We hebben ons in de tweede helft door Monster laten afbluffen. Ze hebben misschien iets meer kwaliteit in huis dan wij, maar wij hadden zelf meer moeten brengen. Gelukkig hebben de andere ploegen die onderin staan ook verloren en houden we de aansluiting met hen. We werken allemaal keihard, dat is niet het probleem. Maar het scoren blijft voor ons een lastig verhaal’’, aldus de TAVV-keeper, die zelf trouwens tot nu toe wél een prima seizoen doormaakt.

Van der Kleij verwacht Van Wijk een week of vier kwijt te zijn. ,,Het gaat om een hamstringblessure en daar moet je voorzichtig mee zijn. Deze nederlaag trek ik echter breder dan het niet maken van goals. We hebben geleidelijk aan in de wedstrijd steeds meer duels verloren en dan leg je het af. Zij toonden zich fysiek sterker en dat moeten we onszelf aanrekenen. Maar goed; we moeten blijven knokken en geloof houden. Het is niet zo dat we ver achterop staan.”

Basisopstelling TAVV: Pieterse, K. van Wijk, Zornig, Van der Pijl, Konings, Verwoerd, Straver, Van der Neut, Van de Hoorn, El Mariami, M.van Wijk