HomeVierde klasseStompwijk (zo)Slechte openingsfase komt Stompwijk ’92 duur te staan

Slechte openingsfase komt Stompwijk ’92 duur te staan

-

Tweede klasse C (zondag)- Onder het genot van een stralende najaarszon nam Stompwijk’92 (zonder spits Nick Ammerlaan) het op tegen KDO uit De Kwakel. Coach Erik van Manen geniet met volle teugen van het spelen in de 2e klasse. ,,Tactisch wordt er meer van ons verwacht. We zijn ten opzichte van vorig seizoen iets anders gaan spelen. Achter de bal maken we de ruimtes wat kleiner en proberen van daaruit te voetballen. Ook vandaag verwacht ik op tactisch gebied een hele aantrekkelijke wedstrijd, aangezien beide ploegen een 1-4-4-2 variant spelen”, aldus van Manen. Alle goede bedoelingen van de Stompwijk ‘92 –trainer vooraf ten spijt, zijn ploeg verloor, met  name door een dramatische start van de thuisploeg , ruim met 2-5 van de bezoekers.

Na het eerste fluitsignaal van de pas 19-jarige scheidsrechter Van de Graaf ontspon zich een uitermate attractieve eerste helft waarbij beide ploegen grossierden in verdedigende fouten. Het was KDO-spits Jesse Stange, die het doelpuntenfestijn opende (0-1). Niet veel later was het wederom KDO dat, als een warm mes door de boter, door de verdediging van Stompwijk ’92 sneed. Dit keer profiteerde de spits van KDO niet. Voor iedereen die Stompwijk ’92 een warm hart toedraagt was dit helaas uitstel van ‘executie’. Wederom was het Jesse Stange, die de voorsprong voor KDO verdubbelde(0-2). Stompwijk’92 leek de weg kwijt, wat door de ploeg uit De Kwakel genadeloos werd afgestraft. Kort na de 0-2 was het weer KDO dat het net wist te vinden. 22 minuten gespeeld en een 0-3 achterstand. Wedstrijd gespeeld? Uw verslaggever was net klaar met het maken van de @voetbalinleiden Twitter berichten toen Enrico Geus namens Stompwijk de aansluitingstreffer maakte (1-3). Supporters uit zowel De Kwakel als uit Stompwijk geloofden hun ogen niet toen Pim van der Arend in de 33e minuut Stompwijk terug in de race bracht (2-3). Het spel golfde op en neer, waarbij beide ploegen organisatorisch vaak uit positie stonden. Voor de trainers waarschijnlijk niet om aan te zien, voor de echte voetbalsupporters een geweldig schouwspel met kansen over en weer en veel doelpunten. Juist op het moment dat het team van Van Manen dacht het spel weer in handen te krijgen, was het KDO dat voor de 4e keer genadeloos toesloeg (2-4). Met deze stand werd ook de rust bereikt.

De vijftien minuten rust zullen beide trainers meer dan nodig hebben gehad om hun teams op tactisch gebied wat beter neer te zetten. De coaching door beide trainers was blijkbaar niet tegen dovemansoren geweest, want de twee teams stonden in de tweede helft een stuk beter. Logisch gevolg was wel dat het spel een stuk zakelijker werd,  waardoor er minder gevaarlijke momenten voor het doel van beide keepers waren te zien. Het spel speelde zich in belangrijke mate op het middenveld af met wat schaarse kansjes over en weer. In de 56e minuut was het echter KDO dat de marge vergrootte naar drie (2-5). Het resterende gedeelte van de tweede helft werd getypeerd door veel onnodige fouten over en weer. Stompwijk ‘92 kon niet meer en KDO hoefde niet meer.

,,We waren onszelf niet en we begonnen niet scherp aan de wedstrijd. We zaten er niet kort genoeg op, verloren te veel de tweede bal en elke fout werd in het begin genadeloos door KDO afgestraft”, zo luidde de analyse achteraf van doelpuntmaker Pim van der Arend. Door dit resultaat blijft Stompwijk ’92 na drie wedstrijden op 1 punt staan. Volgende week gaan de mannen van Van Manen in Langeraar op bezoek bij nog het puntloze Altior.

Basisopstelling Stompwijk ‘92: Jordi Bennis, Sem van der Salm, Nick van den Bosch, Dick van der Salm, Donny van Marwijk, Pim van der Arend, Dennis van der Linden, Daniel Knijff, Rick Luiten, John Onderwater, Enrico Geus.