Tweede klasse C (zaterdag)- Natuurlijk overheerste een intens gevoel van tevredenheid aan Stompwijkse zijde na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van Sprang. Was de (sub)topper van de tweede klasse C niet heel knap, zij het met het nodige fortuin op 0-0 gehouden? En toch bleef er ook aan de kant van de thuisclub iets van wrevel hangen. Tot twee keer toe was er namelijk een doelpunt afgekeurd op aangeven van de grensrechter van de bezoekers. De eerste keer kon men daar enigszins mee leven: had de TAC verdediger werkelijk te laat een stap vooruit gezet zodat de scorende Stompwijk speler inderdaad buitenspel liep? Bij het tweede afgekeurde doelpunt (van Nick Ammerlaan) was er geen sprake van twijfel. De spits kwam duidelijk uit de rug van een verdediger en scoorde beheerst. Van buitenspel was absoluut geen sprake. De scheidsrechter is in zo’n geval vaak afhankelijk van de objectiviteit van zijn assistent aan de lijn en na enig overleg werd de 1-0 geannuleerd. Zo werd eens temeer duidelijk welke doorslaggevende rol een grensrechter kan hebben.

Met een zege had Stompwijk overigens veel te veel van het goede gekregen. De brigade debuteerde in de tweede klasse en werd direct geconfronteerd met een uitstekende ploeg. TAC kent louter technisch uiterst bedreven spelers die de bal aan een touwtje lijken te hebben. Stompwijk stelde daar niet alleen pure wilskracht tegenover, maar probeerde wel degelijk ook voetballend overeind te blijven. Trainer Eric van Manen had zijn middenveld versterkt en trad aan met twee spitsen: Ammerlaan en Rick Luiten. De laatste fungeerde vooral als bliksemafleider en probeerde met zijn kopkracht zijn clubgenoot te bereiken. Zo werd getracht dat ene kansje te creëren dat altijd wel ontstaat. Daar kwam niet alleen dat eerder gememoreerde afgekeurde doelpunt uit, maar Ammerlaan stond bij een uitval ook nog eens oog in oog met keeper Stokkel . De Stompwijk spits wipte de bal beheerst over de uitkomende doelman, maar het leer verdween naast de paal. TAC stelde daar een lawine aan kansen tegenover. Vooral het laatste kwartier van beide speelhelften was het bal. Wie kwam er niet in een kansrijke positie? In de tien slotminuten stond Stompwijk werkelijk met de rug tegen de muur. Amirhossein schoot tegen de binnenkant van de paal en tot twee, drie keer toe werd de bal door een verdediger van de lijn gehaald. Het doelpunt van de Hagenaars bleef wonder boven wonder uit en in de allerlaatste minuut had invaller Enrico Geus zelfs nog een prima mogelijkheid om de bezoekers in totale rouw te dompelen. De ranke spits schoot echter over.

In het voorwoord op de wedstrijd werd centrale verdediger Nick van den Bosch in een dolletje met een vaatdoek vergeleken na een reis van zes weken door Azië. Een vaatdoek was hij echter allerminst. Hij was een van de kerels van stavast die Van Manen in het veld bracht: ,,We zijn ontsnapt”, erkende hij na afloop ruiterlijk. ,,Ik heb in de laatste tien minuten tot twee keer toe de bal van de lijn gehaald en ik was niet de enige. Ook in de eerste helft kregen zij zat kansen. Ook wij hadden kunnen scoren. Dat deden we eigenlijk ook. Van buitenspel was zeker bij die tweede absoluut geen sprake, maar ja, met dat soort vervelende zaken hadden we ook vorig seizoen te maken. Het is niet nieuw. Het was vandaag echt een clash van twee speelstijlen: zij technisch perfect, snelle en korte combinaties, maar soms te frivool. Wij stelden daar noeste arbeid en een uitstekende organisatie tegenover. Dat wordt in deze afdeling ons kenmerk ook denk ik. Vooraf werd gezegd dat TAC een kandidaat was voor een hele hoge positie in twee C, des te mooier dat we het op 0-0 houden. Ik ben er heel content mee.” TAC reist terug naar Den Haag en weet dat het in Stompwijk punten heeft laten liggen gezien het enorme aantal kansen en binnen die gelederen zal de tevredenheid aanzienlijk minder zijn.

Stompwijk-TAC’90: 0-0. Scheidsrechter: Van Sprang. Toeschouwers: 100.

Stompwijk: Bennis, Sem van der Salm, Van den Bosch, Dick van der Salm, Van Marwijk, Van der Arend, Van der Linden, Knijff (58. Geus), Luiten (77. Van Vlegen), Onderwater (70. Bart van der Salm), Ammerlaan.

TAC’90: Stokkel, Angoulai, Achaihi, Bektas, Couvreur (76. Senturk), Ramkisoen (76. Haji Mazdarani), Labordus, Hojer, Ennin, Ascencao, Khedoe.