dinsdag, april 16, 2024
HomeVierde klasseStompwijk (zo)Stompwijk'92 onderuit tegen Altior in doelpuntenfestijn

Stompwijk’92 onderuit tegen Altior in doelpuntenfestijn

-

Derde klasse A (zondag)- Nog nagenietend van een iet wat geflatteerde 3-0 zege op Die Mannschaft was uw verslaggever vandaag, zondag 14 oktober, getuige van een doelpuntrijke wedstrijd waarbij Stompwijk wederom het onderspit moest delven. Op een zonovergoten sportpark en een bij temperatuur van ruim 20 graden moest Stompwijk het vandaag opnemen tegen, het tot dan toe puntloze, Altior. Beide ploegen speelden vorig seizoen nog derde klasse en hebben ondertussen de wetten van de tweede klasse leren kennen.

Op de vraag wat er ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen KDO beter moet, reageert coach Erik van Manen vooraf met de woorden: ,,Scherp starten! Dit hebben we vorige week nagelaten waardoor de wedstrijd in de eerste helft feitelijk al gespeeld was.” Ondanks alle voornemens keek Stompwijk binnen 35 seconden (!!!) al tegen een 1-0 achterstand aan. ‘Boosdoener’ was Tim Heikoop in deze. Het moge duidelijk zijn dat deze vroege achterstand niet ten goede kwam aan het zelfvertrouwen van de Stompwijkse formatie. Ondanks een aantal speldenprikken was het voornamelijk Altior dat het spel bepaalde en op de helft van Stompwijk speelde. Dat vooral de Stompwijkse achterhoede nog moet wennen aan het 2e klasse voetbal werd in de 19e minuut bevestigd. Met een simpele steekpass werd Altior speler Thijs Noordsij de diepte ingestuurd en liet keeper Bennis kansloos (2-0).

Kanteling in de wedstrijd

Het talrijk opgekomen publiek kon haar ogen niet geloven hoe kinderlijk eenvoudig Altior in vier minuten tijd de wedstrijd uit handen dreigde te geven. Eerst was het aanvoerder Rick Luiten die de marge terugbracht op één (2-1). Een paar minuten later kwam Stompwijk zelfs langszij dankzij een benutte strafschop van Enrico Geus (2-2). Juist op het moment dat het vertrouwen aan Stompwijkse zijde weer aan het groeien was, zette de van een ‘sabbatical’ teruggekeerde Marco Pellegrom Altior op 3-2. Andermaal een domper voor de mannen van coach van Manen waardoor de thee toch redelijk bitter zal hebben gesmaakt.

Na een kortstondige blessureperiode maakte aanvaller Nick Ammerlaan zijn rentree in de Stompwijkse formatie. Welgeteld twee minuten had Ammerlaan nodig om het net te vinden. Een steekpass achter de verdediging van Altior zette Ammerlaan alleen voor de keeper. Met een simpele schuiver wist hij Altior-keeper Sassen te verschalken (3-3). De supporters die Stompwijk een warm hart toedragen gingen er eens goed voor zitten. Immers met het ijzersterke aanvalsduo Geus/Ammerlaan moest het verschil tegen laagvlieger Altior gemaakt kunnen worden. Na wat speldenprikken over en weer was het andermaal Altior dat voor de derde keer op een voorsprong kwam. Dit keer wat het Mike Otto die op fantastische wijze keeper Bennis wist te passeren (4-3). Ondanks deze dreun hield Stompwijk het hoofd koel. Een kwartier voor tijd was Stompwijk middenvelder John Onderwater zeer dicht bij de gelijkmaker. Na fantastisch van zijn verdediger weggedraaid te hebben schoof hij de bal rakelings naast de verkeerde kant van het doel. Dat succes en verdriet in de sport dicht bij elkaar liggen werd ook deze middag de waarheid want nog geen minuut later besliste invaller Eray Bozkurt de wedstrijd (5-3). Ver in blessuretijd wordt het zelfs nog 6-3 voor Altior wat tevens de eindstand is.

Na vier wedstrijden gespeeld te hebben draagt Stompwijk nu de rode lantaarn met 1 punt uit vier wedstrijden. Vooral het doelsaldo (5 voor en 12 tegen) zal voor de sympathieke coach Van Manen wat hoofdbrekens opleveren. Volgende week komt koploper Foreholte op bezoek. Een mooi affiche om de weg naar boven in te zetten.

Basisopstelling Stompwijk’92: Jordi Bennis, Sem van der Salm, Pim van de Arend, Nick van den Bosch, Donny van Marwijk, Bo van Vliegen, Enrico Geus, Daniel Knijff, Rick Luiten, John Onderwater, Dennis van der Linden.