Tweede klasse C (zondag)–Vorig seizoen presteerde Stompwijk’92 tot aan de winterstop bescheiden. Erna gingen alle remmen los wat zelfs resulteerde in onverwachte promotie na een onvergetelijke wedstrijd in Den Haag tegen HVV in de nacompetitie. Een spannend avontuur wachtte de mannen van Erik van Manen. Een forse injectie wat betreft nieuwe en kwalitatieve spelers was niet te verwachten en zulks geschiedde dan ook niet. Een reuze meevaller was het blijven van de ‘sterren’ Nick Ammerlaan en Enrico Geus. Vooralsnog lijkt de tweede klasse hoog gegrepen hoewel er soms bemoedigende signalen waren. Zo hield men de huidige koploper TAC’90 in bedwang, de club die zondag met 8-0 over ESTO heen walste. Ook het op de tweede plaats staande Foreholte werd knap partij gegeven. Tegen Laakkwartier ging het echter opnieuw mis: een 1-0 nederlaag.

Middenvelder Daniel Knijff is behoorlijk teleurgesteld: ,,Het was weer van hetzelfde laken een pak. Zoveel slechter dan de tegenstander waren we niet, integendeel zou ik zelfs zeggen. Zij scoorden uit een wel erg makkelijk gegeven penalty, maar wij slaagden er niet in een van de kansen die we kregen te benutten. Zij hadden er aan één genoeg.”

Het roept herinneringen op aan de 1-0 nederlaag bij ONA.  ,,Ja, zo vervolgt Knijff, daar leek het inderdaad wel op. Hun keeper was vandaag onpasseerbaar en we blijven zo met een katterig gevoel zitten. Voor mijn gevoel hadden we een punt dik verdiend, maar de stand liegt nou eenmaal niet. Als je naar de ranglijst kijkt zou je zeggen dat het een kansloos seizoen wordt voor Stompwijk, maar dat geloof ik absoluut niet. We hebben bewezen mee te kunnen met het niveau. Tot nu toe blijven de punten echter uit. Die moeten dan volgende week maar komen in de thuiswedstrijd tegen GDA. Dat is een ploeg die net als wij aan het knokken is voor elk puntje. Nee, het is echt nog niet hopeloos voor ons.”

Ondanks deze optimistische woorden, en die van Rick Luiten in de voorbeschouwing eerder deze week, begint het toch langzamerhand een lastig verhaal te worden voor de club uit Stompwijk. Een punt uit zes wedstrijden is weinig hoopgevend. Ook het illustere duo Ammerlaan Geus kan voorlopig het verschil niet maken. Voor de winterstop staan de confrontaties tegen GDA, ESTO en RVC’33 op het menu. Tegen deze clubs, die ook onderin de tweede klasse C bivakkeren, moeten prima resultaten geboekt worden wil het niet een troosteloos seizoen worden voor Stompwijk’92.

Laakkwartier-Stompwijk’92 1-0 (1-0).

Basisopstelling Stompwijk’97: Bennis, Van den Bosch, D. van der Salm, Van den Arend, S. van der Salm, Van Marwijk, Knijff, Onderwater, Geus, Luiten, Ammerlaan.