Tweede klasse C (zaterdag)- TAVV is na het verlies tegen SVC’08 van drie weken terug en de uitglijder in en tegen Honselersdijk van gisteren (3-1) ‘opeens’ volop in de problemen gekomen. De Ter Aarders hebben nog maar een punt voorsprong op DSO, Voorschoten’97 en RCL, dat op doelsaldo de twaalfde (nacompetitieplek) positie in neemt. ,,Het was een off-day in hoofdletters voor ons. De tegenstander was bepaald niet groots, maar wij dus nog veel minder”, aldus trainer Niels Slottje.

Geheel voorzien had de oefenmeester de nederlaag niet, maar het kwam ook weer niet als een verrassing voor de aan het einde van het seizoen afzwaaiende Slottje. ,,We zijn de hele week al teveel met randzaken bezig geweest en zoiets zie je terug op het veld. Dit was zonder meer de slechtste vertoning van onze kant dit seizoen. Het zal niet hebben mee geholpen dat we drie weken niet hebben gespeeld, maar er waren nog wel wat andere redenen op te sommen.”

Slottje vervolgt: ,,Drie spelers waren op winterstop en daar ben ik niet echt blij van geworden. Stefan Rijsdam, Lars van der Pijl en Chiel Konings zijn sterkhouders en zij houden de groep bij elkaar. Dus als ze er dan niet zijn, merk je dat wel. Yassine el Mariami was niet fit en Lyndon de Bruijn raakten we halverwege kwijt. Tel daarbij op dat Yannick Otto zijn vertrek heeft aangekondigd. De stap naar ARC gun ik hem uiteraard, maar in zo’n week wordt daar toch over gesproken. De onderhandelingen met een aantal andere jongens zijn nog niet afgerond en dat geeft ook onrust. Al met al was de focus dus niet bij Honselersdijk en daar krijg je de rekening van gepresenteerd.”

Uit een dood spelmoment kwam de thuisploeg op voorsprong. Honselersdijk raakte ook nog een keer de lat en eigenlijk stelde TAVV daar voor de pauze erg weinig tegenover. In de rust liet Slottje duidelijk weten dat het anders moest en zijn harde woorden misten hun uitwerking aanvankelijk niet. ,,We herstelden ons redelijk en de gelijkmaker van de ingevallen Jesse Modderaar een kwartier voor tijd was wel logisch. Dat punt hadden we moeten koesteren. Helaas ging het in de slotfase weer fout. Pal na onze treffer scoorden zij vanuit het niets meteen 2-1 en uit een corner werd het ook nog 3-1. Op basis van hun inzet was de zege terecht. Wij hebben simpelweg te weinig gebracht. De lijst met afwezigen blijkt te groot geweest. Vergeet ook niet dat we eerder al Roy van den Berg en Youri Looyestijn kwijt zijn geraakt.”

Slottje afrondend: ,,Ook  nu raken we niet in paniek. Dat is niet des TAVV. Maar we moeten ons er wel van bewust zijn dat we er niet goed voor staan. Of iedereen dat ook is, betwijfel ik. Gelukkig bevinden wij ons niet alleen in deze positie. Het is dringen geblazen voor die ene nacompetitieplek. Het wordt tijd dat we ons gebruikelijke niveau weer gaan halen. Als dat lukt, komt het zeker goed. Maar zo spelend als tegen Honselerdijk kunnen we net zo makkelijk van iedereen verliezen.”

Basisopstelling TAVV: Pieterse, Van Wijk, Valentijn, Otto, Vreeken, Verwoerd, Straver, Slottje, El Mariami, Keijzer, De Bruijn.