Tweede klasse C (zaterdag) – ,,Eigenlijk hebben we de hele wedstijd achter de feiten aangelopen. Met de 0-2 uit een ongelukkige strafschop hadden we nog een half uur te gaan om op jacht te gaan naar de aansluitingstreffer. Maar het kwam er absoluut niet van, integendeel, want Soccer Boys wist nog twee keer te scoren. Als ik zeg dat we uit een hoekschop voor het enige gevaarlijke moment konden zorgen, zegt dat genoeg”, aldus Edwin Pieterse, doelman van TAVV.

De grote vraag voor de supporters van de thuisploeg uit Ter Aar was hoe trainer Frenk van der Kleij ‘zijn mannen’ weer op de rails zou krijgen na de laatste twee (uit)nederlagen. Zou de geur van het eigen sportpark helpen om de promovendus uit Bleiswijk na drie gelijke spelen een eerste nederlaag te bezorgen? Pieterse: ,,In het begin ging het gelijk op, maar na de 0-1 uit een vrije trap was het de rest van de eerste helft louter eenrichtingsverkeer richting mijn doel. En met het uitvallen van onze centrale verdediger Jesse Modderaar en een na een overtreding aangeslagen verdediger Lars van der Pijl deden we al snel een jasje uit in verdedigend opzicht.”

De ruststand van 0-1 werd een kwartier na rust middels een strafschop omgezet in een 0-2 tussenstand. Met een half uur te gaan zou je zeker verwachten dat de blauw-witten het gras zouden opvreten om dichterbij te komen of zelfs om de drie punten in Ter Aar te houden. Maar het liep totaal anders zoals doelman Pieterse verwoordde: ,,We waren als TAVV gewoon niet scherp genoeg, de tegenstander was gewoon feller, scherper en we konden absoluut geen aanspraak op de zege maken. Ook al hadden we vooraf afgesproken om hoog druk te zetten, het ging toch echt niet overal goed. Het leek wel alsof er in die tweede helft na de 0-2 een soort van gelatenheid bij ons optrad. Dat moet echt niet kunnen als je in het linker rijtje wilt komen aan het einde van het seizoen in deze zware tweede klasse C.

,,Natuurlijk wist iedereen wat er was gebeurd en zullen we komende dinsdag op de trainingsavond er zeker even op terugkomen. Maar dan moet de knop echt om want komende zaterdag wacht de zware uitwedstrijd tegen het immer lastig te bespelen VELO in het Westland”, liet deze TAVV-doelman vol strijdlust weten.

Trainer van der Kleij: ,,Vooral op fysiek vlak zijn we afgetroefd. Ik had niet verwacht dat het verschil met deze opponent zo groot zou zijn. Misschien heeft de overwinning op Te Werve op de eerste wedstrijddag ons zand in de ogen gestrooid. We komen op dit moment kwaliteit tekort en dan helpt het niet dat er ook nog spelers afhaken met blessures. Het zegt genoeg dat Mitchel van Wijk mee moest spelen. Hij heeft drie jaar niet gespeeld en het duurt nog wel even voordat hij zijn niveau haalt. Het is op dit moment roeien met de riemen die we hebben. Uiteraard zullen de mouwen omhoog moeten om weer vertrouwen op te doen.”

Met deze kansloze 0-4 nederlaag neemt TAVV de veertiende plek in met 3 uit 4 (4-10) waar VELO na de 1-1 thuis tegen HVC’10 derde staat met 8 uit 4 (7-3). Zal Van der Kleij dan VELO-trainer Edwin Vurens kunnen aftroeven? We gaan het zeker volgen.

TAVV – SV Soccer Boys 0-4 (0-1).

Basisopstelling TAVV: Pieterse, Modderaar, Van der Pijl, Vreeken, Kevin van Wijk, Mitchel van Wijk, Verwoerd, De Lange, Straver, El Mariami, Konings.