HomeTAVVInterviews TAVVTAVV trekt na bizar scoreverloop aan het kortste eind tegen SVC’08: 4-5

TAVV trekt na bizar scoreverloop aan het kortste eind tegen SVC’08: 4-5

-

Tweede klasse C (zaterdag)- ‘It ‘aint over ‘till it’s over’ een songtekst van Lenny Kravitz die in meerdere opzichten naadloos paste op de wedstrijd TAVV tegen SVC’08. Beide ploegen dachten op bepaalde momenten de winst binnen handbereik te hebben om vervolgens een koude douche te krijgen toen de tegenstander scoorde. Optimaal vermaak voor de neutrale toeschouwer en uiteindelijk voor de bezoekende club en aanhang.

TAVV begon overdonderend en had in de eerste tien minuten kunnen, en misschien moeten scoren. Lyndon de Bruijn vond echter doelman Joey Vos op zijn weg en Kevin van Wijk teisterde via de vingertoppen van Vos het aluminium. En toen was het een half uur lang helemaal over met de ploeg uit Ter Aar. Drie keer scoorde SVC’08 waarvan de laatste een puur juweeltje was. Een vloeiende aanval van man tot man die ieder het leer slechts een keer raakte werd afgerond door Michael de Niet. TAVV dacht even de aansluiting te krijgen door de 1-3 van Nick Straver, maar amper een minuut later stond het alweer 1-4.

SVC’08 meende op rozen te zitten en de meeste aanhangers van de thuisploeg gaven geen cent meer voor de kansen van TAVV. Logisch, want de mannen van Niels Slottje bakten er met name defensief gezien bitter weinig van. Maar vlak voor rust kreeg Lorenzo Scheffer zijn tweede gele kaart en de club uit Wassenaar moest niet alleen verder met tien man, maar Straver scoorde middels een prachtig schot in de uiterste hoek ook nog eens de 2-4. Hoop gloorde in de harten van het TAVV publiek.

Na de rust leek de thuisploeg als herboren. Nu was er opeens wel druk naar voren, nu leek SVC’08 juist opgejaagd wild. Dat wierp snel zijn vruchten af. Straver kopte zwevend de 3-4 binnen en kort daarop maakte Yassine el Mariami de gelijkmaker. De bezoekers wankelden en TAVV kon niet anders dan doordrukken; de winst leek voor het grijpen, zo leek het althans. Onverklaarbaar genoeg was het plotsklaps over met alle overtuiging. De passes werden slordig en van een gedegen opbouw was geen sprake meer. SVC’08 counterde messcherp en had via De Niet en Hughes enorme kansen op de vijfde voor hun club.

De missers bleken uitstel van executie. Een kwartier voor tijd maakte De Niet bij een razendsnelle uitval de 4-5. Verbijstering in TAVV gelederen. In een alles of niets offensief schoot Randy Verwoerd nog eens snoeihard richting kruising, maar Vos reageerde met een onwaarschijnlijke reflex. Na het laatste fluitsignaal stond er 4-5 op het scorebord. Een stand die dolle vreugde teweeg bracht bij de bezoekers en puur onbegrip en diepe teleurstelling bij TAVV. Even leek het toch nog een mooie middag te worden voor de blauwwitten, maar uiteindelijk  proefde men de bittere smaak van een nederlaag.

De Bruijn zocht naar verklaringen na afloop: ,,Ik weet het echt niet. Het leek wel of we niet goed wakker waren in de eerste helft. Na rust ging het even goed tot de 4-4 en vervolgens stortte het als een kaartenhuis in elkaar. Onbegrijpelijk. Natuurlijk speelden zij het slim met die twee snelle spitsen, maar dit mag ons niet gebeuren. Het leek wel of iedereen met verschillende ideeën in het veld stond op een gegeven moment. Toch geloof ik niet dat zij nou echt de betere ploeg zijn. Vandaag helaas wel en van de manier waarop baal ik echt.”

Ook bij Straver staan de vraagtekens nog in zijn ogen na de wedstrijd: ,,Ik maakte een fout waar de 0-1 uit ontstond en vervolgens lopen ze zo door naar 0-3. Gelukkig kon ik daarna wat recht zetten, maar wat heb je eraan als je drie keer scoort en je alsnog verliest? Helemaal niets. We zijn als team met zijn allen door een ondergrens gegaan. Die jacht op de gelijkmaker heeft misschien te veel energie gekost waarna we weer wegzakten. Wie zal het zeggen? Zo denk je op winst af te gaan en zo verlies je. Vijf goals tegen is ook nog eens lang geleden. Nee, het was een vreemde wedstrijd.”

De zege bracht SVC’08 op een derde plaats. TAVV leed zo twee nederlagen achter elkaar en heeft nu twee weken vrij om nieuwe energie te verzamelen om weer niet te ver terug te vallen op de ranglijst.

TAVV-SVC’08 4-5 (2-4). 15. Toet 0-1, 22. Toet 0-2, 30. De Niet 0-3, 37. Straver 1-3, 42. Straver 2-4, 55. Straver 3-4, 59. El Mariami 4-4, 75. De Niet 4-5.

Toeschouwers: 225. Scheidsrechter: Post.

TAVV: Pieterse, Valentijn, Van der Pijl, Otto, Konings (46. Keijzer), Verwoerd, Straver, El Mariami, De Bruijn, Van Wijk, Rijsdam.

SVC’08: Vos, Bos, Van der Laan de Vries, Plat, Van der Meer, Massoudi, Hughes (78. De Ruiter), Scheffer, Toet (85. Lazzaretto), Van der Plas, De Niet.