Tweede klasse C (zaterdag)- Het hoogtepunt, in het overigens matige duel tegen Te Werve, kwam op Sportpark Aardam van de voet van de sterk spelende middenvelder Randy Verwoerd. Een afgeslagen TAVV-aanval, belandde een slordige tien meter buiten de zestien voor de voeten van de middenvelder, die vervolgens doelman Jay Veerman met een ziedend schot kansloos liet. Het betekende de winnende treffer (3-2) voor de ploeg van de debuterende trainer Frenk van der Kleij. De ontlading en blijdschap, na de drie punten tegen de sterker geachte bezoekers, was begrijpelijk. Het gezicht van de verliezende Te Werve trainer Huib van Oostrom Soede stond op onweer wat niets met de slechte weersomstandigheden te maken had, maar louter met de verrichtingen van zijn ploeg. Vooral de instelling van zijn team vond hij zwaar onder de maat. De gastheren profiteerde optimaal van het ontbreken van scherpte bij de Hagenaars, die met het hoofd al meer bij komende woensdag zijn, waar het grote Ajax de tegenstander is in de KNVB-bekerwedstrijd, te spelen op het veld van vv Noordwijk.

De eerste waarschuwing, al vroeg in de wedstrijd, kwam van de gastheren. De rappe buitenspeler Donny van der Neut, overgekomen uit Zwammerdam,  had echter te veel moeite met de aanname om het de Te Werve doelman lastig te maken. De snelle 0-1 van Jordi Mulder, die gelukkig tot stand kwam, deed zich het ergste vrezen voor de thuisploeg. De uitblinkende doelman Edwin Pieterse behoedde zijn ploeg al vroeg in de wedstrijd met fraaie reddingen voor een grotere achterstand. De Hagenezen hadden vooral moeite met de speelwijze van de blauw-witten, die massaal inzakten, en daardoor de angel uit de ploeg van van Oostrom Soede haalde. In het grootste deel van de wedstrijd, waar regelmatig een en twintig spelers te vinden waren op de helft van de thuisclub, kon TAVV op de counter loeren. De gelijkmaker halverwege de eerste helft van Nick Straver had in dat opzicht een waarschuwing moeten zijn voor de gasten.

In de tweede rondgang was er meer sprake van een gelijkwaardige wedstrijd, waarin de Aardam bewoners verrassend de leiding namen. De ingevallen Yassine El Mariami schoot de vrije trap achter keeper Jay Veerman. De doelman had niet zijn gelukkigste dag. De gelijkmaker, die zeker niet de schoonheidsprijs verdiende, was zeker verdiend voor de ploeg van Oostrom Soede. Met nog een kwartier te spelen was het de heerlijke treffer van Verwoerd die de eindstand bepaalde. De rode kaart van een Hagenaar, enkele minuten na de 3-2 van Verwoerd, was het enige smetje op de wedstrijd.

,,De eerste drie punten zijn in de tas’’, sprak de gelukkige trainer na afloop. ,,Tevreden en verrast hoe goed georganiseerd we waren, en vooral in de opdracht is gevoetbald door mijn spelers. Aanvallend hebben we veel kwaliteit ingeleverd, daardoor hebben we onze speelwijze aangepast. We hebben goed geanticipeerd op hun zwakke punt. De omschakeling verliep niet altijd even goed bij ze, omdat er vaak onderling wordt nagepraat in plaats van dat ze meteen schakelen.”

Matchwinnaar Verwoerd:,, Van onze kant is een uitstekende prestatie neergezet. Die gasten hadden het lastig met onze speelwijze. We hebben nogal wat kwaliteit ingeleverd. De opdrachten van de trainer zijn goed uitgevoerd. Het collectief heeft vandaag gezegevierd. De zege geeft veel vertrouwen voor de toekomst. Mijn doelpunt zat er wel lekker in, ik raakte hem vol op mijn pantoffel. Tijd om even na te genieten.”

TAVV-Te Werve : 7. 0-1 Mulder, 20. 1-1 Straver, 65.2-1 El Mariami, 69. 2-2 Helena, 78. 3-2 Verwoerd.

Basisoptelling TAVV: Pieterse, Van Wijk, Zornig, Modderaar, Konings, Verwoerd, De Lange, Van der Neut, Van Smoorenburg, Straver, Keijzer.