Voorbeschouwing- ,,Vijftien keer op rij hadden we geen verliespartij in het laatste deel van het vorige seizoen. Ook de promotiewedstrijd tegen Hellevoetsluis verloren we niet in de reguliere tijd. Die flow, die vastigheden en dat collectief zien we dit seizoen terug denk ik”, aldus Berend Verdoes. De blauwwitter baseert zijn optimisme niet op vaagheden, maar wel degelijk op concrete zaken. Zeker, ervaren krachten als Kenneth Maaskant en William van Vliet kozen voor andere clubs, maar spelers als Mart Spierdijk en Isi Adima kwamen de gelederen versterken. ,,Iemand als Spierdijk, overgekomen van FC Rijnvogels, brengt een schat aan ervaring mee op een hoog niveau en Isi is met zijn snelheid en onvoorspelbaarheid een extra wapen aanvallend gezien. Ook met Marvin Sloos hebben we er een klassespeler bijgekregen. Ayoub el Houari is volgens mij in potentie de beste speler van de selectie, maar moest vorig jaar vaak verstek laten gaan door blessures. Hij is weer helemaal hersteld gelukkig. Concurrentie volop dus.”

Dat is zeker ook te zeggen van de keeperspositie. Jesse Haak bleef, Niels van den Burg is redelijk hersteld van zijn blessure en met Koen Verlooij werd een sterke doelman binnengehaald. ,,Jesse was natuurlijk dé grote verrassing in positieve zin. Wát een klasbak. Niels erkent dat hij zijn oude niveau nog niet haalt en ik denk dat we Haak tussen de palen houden. Die jongen heeft de potentie om hogerop te komen.”

UVS wordt alom gezien als een voorname kampioenskandidaat in de tweede klasse C. ,,Dat is mij niet onbekend”, gaat Verdoes verder. Andere ploegen kruipen graag ook in een underdogpositie zo lijkt het. Wij gaan er ook niet voor opzij. Promotie is echter een eerste doelstelling. Liefst als kampioen, maar desnoods via de nacompetitie. Valken is natuurlijk ook weer een kandidaat. Akkoord, ze zijn wat mensen kwijt geraakt, maar de nieuwe aanwinsten zijn ook niet misselijk. Te Werve zal ook wel goed uit de bus komen en zo snel mogelijk terug willen keren in de eerste klasse. Door hun beleid weten ze altijd prima spelers te strikken. De kracht van andere ploegen kan ik moeilijk inschatten. DoCoS en RCL bijvoorbeeld presteerden minder dan in het jaar daarvoor, maar prestaties uit het verleden…….. enzovoort. Deze klasse blijft fantastisch om in te spelen. Veel derby’s die meer zijn dan de ‘gewone’ competitiewedstrijden. Dat zag je vorig jaar aan de potjes tegen Valken’68. Iedereen kent en waardeert elkaar. Het waren fantastische wedstrijden op het scherpst van de snede. Memorabele wedstrijden waar UVS vier punten aan overhield. Op het gezamenlijke feest na afloop van de match in Leiden wordt door beide partijen nog met veel plezier op teruggekeken.”

SAMSUNG CSC

,,In alle eerlijkheid”, vervolgt de middenvelder, vind ik het stiekem niet erg om nog een jaar in deze afdeling te spelen. Dat hoorde ik ook van spelers van Valken.” Het zou echter niet verbazingwekkend zijn wanneer de formatie van Steef Roodakkers de tweede klasse de rug toe zal keren. Verdoes: ,,Je merkt aan alles dat UVS klaar is om hogerop te gaan. Ik noemde al de kwaliteit van de spelersgroep en de drive die daar heerst. Dat werd nog eens versterkt door ons spel en de resultaten in de oefenwedstrijden tegen op papier sterkere ploegen als Huizen en Quick. De randzaken binnen de club zijn ook van een professioneel niveau: de kleding, de accommodatie, de begeleiding en het bestuur zijn gewoon top. UVS is er klaar voor.”

Verdoes speelde zelf een uitstekend seizoen vorig jaar en pikte met regelmaat zijn doelpuntjes mee. ,,Ik heb gewed met Thom de Vries dat ik er meer zou maken dan hij. Vorig jaar maakte ik er elf. Noteer maar, dit jaar worden het er dertien.” We gaan het zien Berend.

Om de euforie wat te temperen. Afgelopen zaterdag verloor UVS met 1-0 van ROAC. De thuisploeg trok zich terug, hield de ruimtes klein en kwam er slechts sporadisch uit, maar de zondag tweedeklasser won wel terwijl die ploeg eerder matige resultaten had geboekt in de strijd om de Kaag en Braassem Cup. Maar goed; de voorbereiding zegt nu eenmaal weinig.

Mutaties:

Gebleven: Youssef Ait-el-Houssi , Ayoub El Houari , Thom de Vries,  Achraf Boy (JO19-1), Senne van Oostenrijk (JO19-1), Jeffrey van Kempen (JO19-1), Lionel Lo Fo Wong (JO19-1), Mo Foudal (JO19-1), Niels van der Burg, Justin Bekkering, Bas Smit, Nick Scheurwater, Sem Plezier, Thomas van Rest, Berend Verdoes, Marcello Walcott, Jesse Haak, Axel Pison, Arie Salah, Bart van der Weijden, Lars Verlaan en Ruben Leugering.

Gekomen: Mart Spierdijk (FC Rijnvogels), Isi Adima (RCL), Kevin Driessen (Ter Leede), Daan van der Zwaan (Meerburg), Koen Verlooij (Rijnsburgse Boys), Marvin Sloos (SJC).

Naar vriendenteam UVS: Mark Martens, Vincent de Vrind, Mark Teske , Joeri Onderwater , Evert van Rest , Marino Steenstra Toussaint , Thom Ligtvoet, Youri van der Berg, Danny de Groot.

Vertrokken: Nick van Wingerden (DoCoS), Jeroen Boogmans (DoCoS), Kenneth Maaskant (Sporting Leiden), Bas Nieuwenburg (FC Oegstgeest), William van Vliet (Foreholte), Tolga Karpuz (Sporting Leiden, zo), Thom Ligtvoet (Sporting Leiden, zo), Marouane El Idrissi (Foreholte).

Programma eerste drie competitiewedstrijden:

22/09: Valken’68 (uit)

29/09: Soccer Boys (thuis)

06/10: DSO (uit)