Tweede klasse C (zaterdag)- Dat Die Haghe dit seizoen de titel in 2C gaat pakken, daar zijn vriend en vijand het wel over eens. Zelfs het puntenverlies bij UVS van afgelopen zaterdag (1-1) lijkt de Hagenaars nauwelijks te deren. De cijfers van de Haagse koploper na 16 gespeelde wedstrijden zijn dan ook imponerend: 13 x gewonnen, 2x gelijk , 1x verlies en slechts 8 tegendoelpunten, dat zijn cijfers waar je mee kan thuiskomen. De ‘achtervolgers’ van Die Haghe volgen op minimaal 14 punten. Dat Die Haghe voor de tweede keer dit seizoen niet kon winnen van UVS (1x verlies en 1x gelijk), zegt wel wat over de huidige kracht van de Leidenaren. Voor de vijfde maal op rij bleef de formatie van trainer Steef Roodakkers ongeslagen.

SAMSUNG CSC

In de eerste helft wist een vlot combinerend Die Haghe de Leidse defensie regelmatig onder druk te zetten.De UVS-verdedigers moesten regelmatig alle zeilen bijzetten om het doel van keeper Jesse Haak te vrijwaren van Haags gevaar. Na een klein half  uur wist de rappe Sami Alouad Said zich toch los te schudden van zijn bewaker Lars Verlaan en schoof de 0-1 onder Haak binnen. Vlak daarvoor had trouwens UVS een goede gelegenheid om de score te openen, maar Sem Plezier wist de bal net niet voldoende te controleren om doelman Bas Drost te omspelen. De gelijkmaker van UVS vlak voor rust kwam letterlijk uit de lucht vallen. Ruben Leugering torende hoog boven de Haagse defensie uit en kopte knap de 1-1 tegen de touwen. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

SAMSUNG CSC

Na de thee ontspon zich een boeiende strijd en gooide UVS alle schroom van zich af. Een voorsprong voor de Leidenaren in de 2e helft zou dan ook verdiend zijn geweest. Een fraaie sleepbeweging van William van Vliet op de achterlijn had een beter lot verdiend, maar de volgende poging van Sem Plezier werd gesmoord door de stugge Haagse verdediging. Ook de invallers Berend Verdoes en Nick Scheurwater, terug van blessureleed,  wisten de mogelijkheden niet in doelpunten om te zetten. Het al met al onderhoudende schouwspel in de Kikkerpolder werd zodoende afgesloten met een 1-1 gelijkspel. Aan de reacties na afloop te zien waren de spelers van de koploper hier het meest content mee.

SAMSUNG CSC

Roodakkers na afloop: ,, De jongens in de kleedkamer zijn teleurgesteld en dat zegt wat over deze groep. De laatste jaren speelde UVS leuk voetbal, maar ontbrak het wel eens aan de echte wil om te presteren. Het besef dat we dit seizoen kunnen meedoen om de plek achter Die Haghe begint steeds meer te komen. Als ik zie hoe een Sem Plezier(pas 17 jaar, SN) zich manifesteert, dan ben ik daar erg tevreden over. Ik kan zelf wel leven met het gelijke spel. In eerste helft waren zij de bovenliggende partij, de tweede helft vond ik ons sterker. We zijn op zoek gegaan naar de winnende goal en namen daarbij wat risico’s, terwijl Die Haghe het laatste kwartier een punt wel goed vond.”

SAMSUNG CSC

Als UVS in  de resterende wedstrijden van dit seizoen deze stabiele vorm ten toon kan blijven spreiden, dan zou er best iets moois aan de finish voor de blauw-witten kunnen wachten. De tegenstanders zijn gewaarschuwd, UVS komt eraan.

UVS – Die Haghe 1-1 (1-1)  26. 0-1 Aoulad Said, 44. 1-1 Leugering. Scheidsrechter : Van Lith. Toeschouwers : 160

Opstelling UVS:  Haak, Verlaan, Van Rest (56. El Houari),  Maaskant, Pison, van der Weijden , Ait El Houssi, Van Vliet, Plezier (73. Verdoes), De Vries (85. Scheurwater), Leugering.

Opstelling Die Haghe: Drost, Heemskerk, Bakker, Nelson Quarty, De Kleer, Wittmaekers, Ooijevaar, Laming, Aoulad Said, Van de Starre, De Jong.

Foto’s: Jack Wolters (een uitgebreide fotoreportage volgt nog)