In een tijd waarin spelers meer en meer van de ene club naar de andere hoppen, is Kenneth Maaskant een uitzondering op deze regel. Nadat hij als beginnend voetballertje het UVS-shirt aantrok heeft hij nooit meer een ander tricot om de schouders gedragen. Toch had het weinig gescheeld of Maaskant was vorig seizoen vertrokken. Na een verschil van inzicht met toenmalig trainer Jeroen Hoefnagel lonkte voor het eerst een andere voetbaltoekomst voor de 25-jarige medewerker  van de Universiteit Leiden.

,,Ik kwam vorig seizoen in het 2e elftal te spelen en heb toen serieus nagedacht over een vertrek naar een andere club, maar ik kwam voor mezelf tot de conclusie dat ik het nergens zo naar mijn zin zou hebben als hier bij UVS.”

Sinds het begin van dit seizoen is Maaskant weer een vaste waarde in de verdediging van UVS en blikt hij terug op de eerste seizoenshelft. ,,We zijn het seizoen aardig begonnen met o.a. goede overwinningen tegen sterke ploegen als Valken ’68 en Die Haghe, maar 5 wedstrijden voor de winterstop kwam de klad er een beetje in. We verloren onnodig punten tegen HVC ’10 en CVC Reeuwijk. Gelukkig konden we de laatste wedstrijd van vorig kalenderjaar tegen RCL winnend afsluiten waardoor we toch met een wat beter gevoel de winterstop in zijn gegaan.”

Maaskant zelf kan terugkijken op een stabiele 1e seizoenshelft. ,,Ik vind het prettig om met Jeroen Boogmans of Thomas van Rest aan mijn zijde te spelen. Ik ben geen speler die voor de buitenwereld erg opvalt, maar scoor altijd wel een voldoende. De trainer (Steef Roodakkers, SN) weet wat hij aan mij heeft.” Over deze trainer is hij trouwens wél te spreken. ,,Roodakkers is een rustige man, die helder aan een groep kan uitleggen op welke wijze hij wil spelen. Er zit een gedachte achter zijn trainingsstof, dat vind ik fijn. Ik denk dat de rest van de spelersgroep dezelfde mening is toegedaan.  Door schorsingen en blessures hebben we helaas steeds in een wisselende formatie moeten spelen en zijn de automatismen nog niet ingeslepen. Gelukkig kunnen Thom de Vries, Ayoub El Houari en Justin Bekkering binnenkort weer aansluiten bij de groep. Met hun terugkeer heeft de trainer in aanvallend opzicht weer meer keuzemogelijkheden.”

Zonder iemand tekort te willen doen vindt Maaskant Berend Verdoes tot nu toe de meest opvallende UVS-speler in de formatie van Roodakkers. ,,Berend is een speler met  veel diepgang en is met zijn loopacties erg belangrijk voor de ploeg. Je ziet dat tegenstanders vaak moeite hebben met zijn manier van spelen.”  Ook het optreden van de jonge doelman Jesse Haak kan op de waardering van Maaskant rekenen. ,,Na de blessure van Niels van der Burg werd hij als jeugdspeler in het diepe gegooid en dan is het knap om te zien hoe Jesse het heeft opgepakt.”

Maaskant is optimistisch gestemd over het verloop van de rest van het seizoen. ,,Als we gevrijwaard blijven van blessures en schorsingen verwacht ik dat we nog een rol van betekenis kunnen spelen. Koploper Die Haghe is misschien te ver uit het zicht en mijn verwachting is ook dat zij kampioen worden, ondanks dat Valken ’68 in mijn ogen de beste ploeg heeft. Daarnaast verwacht ik dat DoCoS en RCL nog wat plaatsjes op de ranglijst zullen stijgen. Voor ons moet een plek in de nacompetitie voor promotie zeker haalbaar zijn met deze spelersgroep.”

UVS:

Positie: 12-17-19-19 (6e)

Periode 1: 8-10-12-15 (8e)

Periode 2: 4-7-7-4 (3e)

Thuis: 6-8-9-12 (8e)

Uit: 6-9-10-7 (5e)

Grootste zege: 1-5 Nieuwkoop (uit)

Grootste nederlaag: 0-4 Voorschoten’97 (thuis)

Thuis: 1 keer nul gehouden

Thuis niet gescoord: 2 keer niet gescoord

Uit: 2 keer nul gehouden

Uit niet gescoord: 1 keer niet gescoord