Krakerrr van de Week- Ook dit seizoen wordt er wekelijks een Krakerrr van de Week gepubliceerd. Soms zelfs twee. Dat kan gaan om een stadsderby, streekderby, burentwist, topper, een kelderwedstrijd of er wordt om een andere reden gekozen voor schijnwerpers op 1 of 2 (of dus meerdere) regionale clubs. Onze redactie begrijpt dat er elk weekend meer wedstrijden van formaat op de rol staan, maar er moet nu eenmaal een keuze worden gemaakt. In elk geval wordt er door onze redactie rekening gehouden met het door de club gekozen pakket en daaraan gekoppelde mogelijkheden. De nieuwe keuze is gevallen op UVS. Komende zaterdag zou de Leidse ploeg al periodekampioen kunnen worden. Marvin Sloos over het succes tot nu toe.

Marvin Sloos: ,,Heb het ‘GHC-gevoel’ weer terug bij UVS

Bij winst komende zaterdag in Hoek van Holland is UVS de winnaar van de eerste periodetitel. De Leidse ploeg moet wel zien af te rekenen met HVC’10, de huidige nummer twee. Mocht het niet lukken dan volgt er nog een herkansing in de laatste thuiswedstrijd van de eerste reeks tegen Voorschoten’97. Marvin Sloos wil niets liever dan tot zaken komen. ,,Wanneer je een kans krijgt een prijs te pakken, moet je dat niet nalaten. Daarnaast zouden we een gaatje kunnen slaan. Veel te vroeg om vervolgens conclusies te trekken, maar het kan ons vertrouwen wel doen aanzwellen. UVS beschikt over een ploeg met van alles en nog wat aan kwaliteiten. Jonge talenten, ervaren spelers en gerichte versterkingen. Dat verklaart tot nu toe ons succes, hoewel we vinden dat het zeker nog beter kan.”

Voor Sloos (31) begon het voetballeven bij Lugdunum. Via de A-jeugd van SJZ speelde hij twee jaar in de hoofdmacht in Zoeterwoude. Daarna kwam FC Boshuizen op zijn pad (4 jaar), GHC (4 jaar) en vervolgens drie seizoenen SJC. Bij die laatste club had de verdediger/middenvelder het prima naar zijn en er werden successen gevierd. ,,Na drie jaar kon ik het echter niet meer opbrengen. Ik moest vier keer per week van Voorschoten naar Noordwijk en met een drukke baan met minimaal tien uur per dag arbeid was het wel klaar voor mij. We trainden ook op vrijdag en met de regelmatige verre reizen naar zowat de Duitse grens stond het hele weekend in het teken van voetbal. Op zaterdagavond kon ik ook amper wat doen, omdat ik de volgende dag weer vroeg op de club moest zijn. Dat ging me tegen staan en ik wilde eigenlijk weer terug naar het gevoel dat ik had bij GHC toen ik daar speelde.”

Vervolgend: ,,Daar heb ik ook een toptijd gehad. Zelfs in het laatste jaar dat het uiteindelijk verkeerd afliep. We vormden een hechte groep en het ging niet alleen maar om voetbal. Ik ben ook een gezelligheidsdier en om die reden ben ik op zoek gegaan naar een club op zaterdag. UVS en Docos spraken hun ambities uit en bij beide clubs ken ik spelers met wie ik voorheen voetbalde. Bart van der Weijden heeft mij vooral geënthousiasmeerd voor UVS uiteindelijk. Bij Docos was het verhaal ook goed, maar daar gingen Tim Gonlag en Danny Maaskant juist weg. FC Boshuizen was ook een optie en daar had ik tevens een gesprek, maar dan zat ik toch weer met dat probleem op zondag. Ik kan nu zeggen dat mijn keuze juist is geweest. Het gevoel komt aardig overeen met het gevoel dat ik had bij GHC destijds. Niet enkel omdat we nu bovenaan staan, want dat kan ook een momentopname zijn. De terugval van een toen nog hoofdklasser naar een tweedeklasser vind ik meevallen. Het positiespel bij ons is prima en er zit zeker nog meer rek in. Details moeten we nog verder finetunen, maar daar heeft de groep de kwaliteiten voor. Kijk ook naar de ontwikkeling van jongelingen als Jesse Haak, Ayoub El Houari en Marciano Walcott. Zij krijgen de hulp van ervaren spelers als Van der Weijden, Youssef Ait el Houssi en Mart Spierdijk.”

J.l. zaterdag boekte UVS een eenvoudige zege op RCL. ,,Ze maakten een machteloze indruk en we gaven vrijwel niets weg. We hebben al vier duels de nul gehouden en dat zegt wat over hoe wij de organisatie hebben staan. Ik ben er echter verre van de persoon naar om uitspraken te doen over waar dit eindigt. De kracht van de tegenstanders is nog lastig in te schatten. Clubs als DSO, Te Werve, Voorschoten’97 en Valken’68 hebben ook plannen en ambities, maar dat zie je nog niet terug op de ranglijst. Wij speelden bijvoorbeeld gelijk tegen Soccer Boys. Dat mag eigenlijk ook niet gebeuren. Dus laten we vooral met beide voeten op de grond blijven. Ook als we al snel een prijs zouden pakken. Hoewel het druk kan wegnemen. Die druk leggen wij onszelf overigens niet op. Anderen binnen de club en buitenstaanders zijn daar meer mee bezig.”

Tenslotte over de wedstrijd van komende zaterdag. ,,Ik heb geen idee wat ik moet verwachten van HVC’10. Aan de resultaten te zien is het een goede ploeg. Vorig seizoen verloor UVS er met 1-0 van daar (goal Daryl Semil, red.). Dat was niet nodig naar ik begreep. Thuis werd het 5-0. Ik vind vooral dat we met ons eigen team bezig moeten zijn. Het is goed te zien hoe de younsters zich ontwikkelen. Ik noem een Jesse Haak, Marcello Walcott en Ayoub El Houari. Zij worden aan de hand genomen door ervaren jongens als Van der Weijden, Mart Spierdijk en zeker ook Youssef Ait el Houssi. Ik probeer mijn steentje ook bij te dragen. Al met al hebben we gewoon een leuk team staan en is de sfeer erg goed. En die sfeer herken ik vanuit mijn GHC-tijd. Dat doet wat met resultaten.”

Opstelling UVS seizoen 2017-2018 HVC’10 uit: Haak, Maaskant, Van Rest, Boogmans, Ait El Houssi, Van der Weijden (El Idrissi), Verdoes, Nieuwenburg (Salah), Leugering, Yazici (Van Vliet), Walcott.

Foto’s: Sandra Akerboom (UVS-RCL, 27 oktober)

Note redactie: het interview stond vanmorgen ook in het Leidsch Dagblad (samenwerkingsverband), nu enkel nog uitgebreider.