In de tweede klasse C staat zaterdag in Valkenburg een onvervalste topper op het programma: Valken ’68 – UVS. De rechtstreekse inzet van dit duel is de 2e plaats. UVS staat slecht 1 punt achter op de Valkenburgse vice-koploper. Voor de winnaar van deze wedstrijd ligt mogelijk nóg meer moois in het verschiet.

Koploper Die Haghe stond een paar weken geleden nog een straatlengte (14 punten) voor op de achtervolgers, maar de Hagenaars lijken de laatste weken de kluts volledig kwijt te zijn en morsten in laatste 5 wedstrijden liefst 11 punten. De mega-voorsprong is geslonken tot nog maar respectievelijk 6 en 7 punten op de Valkenburgers en de Leidenaren. Heeft Die Haghe last van kampioensstress en choken ze met de haven in zicht of waren blessures bij de koploper debet aan de slechte resultaten van de laatste weken en is er slechts sprake van een tijdelijke terugval? Die Haghe is weliswaar met nog slechts 6 wedstrijden te spelen nog steeds favoriet voor de titel in deze klasse, maar een abc-tje is een kampioenschap voor de Hofstad-bewoners allang niet meer. Volgende week (14 april) krijgt Valken ’68 Die Haghe op bezoek en bij winst voor de mannen van Arie van Duijn ligt de kampioensstrijd weer helemaal open. Voordat het zover is zullen de Valkenburgers eerst moeten afrekenen met UVS, dat in 2018 nog zonder nederlaag is.

Ruben Leugering, de 29-jarige middenvelder van UVS, voorziet dan ook een interessante voetbalmiddag op Sportpark ’t Duyfrak. Leugering:,,We zijn de laatste maanden in goeden doen en de resultaten zijn navenant. Na de winterstop is het bij ons gaan lopen en dat is zeker ook een verdienste van onze trainer (Steef Roodakkers, SN).  We oefenen veel op vaste patronen, positiespel en looplijnen en dat betaalt zich nu uit. Daarnaast is de terugkeer van Thom de Vries ook erg belangrijk voor ons geweest. Thom is van grote waarde voor het team,  hij pikt zijn doelpuntjes mee en hij laat ook andere jongens beter spelen.”

Ondanks de grote belangen die zaterdag op het spel staan stapt UVS  volgens Leugering ontspannen het veld op. Vervolgend:,, Natuurlijk willen wij zaterdag met een zege naar Leiden terugkeren, maar de druk ligt bij hun. Valken ’68 werd vooraf door velen gezien als de belangrijkste kampioenskandidaat. Wij willen graag, maar zij moeten’’, aldus de accountmanager van uitgever Vakmedianet.

 

 

Valken ’68 had vlak na winterstop de hoop op een kampioenschap al opgegeven, maar door het aanhoudende puntenverlies van Die Haghe is bij de Valkenburgers het besef terug dat alles nog mogelijk is. Chris de Lange, verdediger van Valken ’68, ziet dan ook nog volop kansen voor zijn ploeg. De Lange:,, We hebben dit seizoen teveel punten laten liggen omdat we niet voldoende strijd leverden en gemakzuchtig waren en dat is iets wat we onszelf kunnen aanrekenen. De laatste wedstrijden hebben we wel het juiste karakter getoond en daardoor weten we ook zo’n pot als tegen HVC ’10 wél winnend over de streep te trekken.”

De Lange, in het dagelijks leven werkzaam als maatschappelijk medewerker bij De Binnenvest ziet in UVS een geduchte opponent. Vervolgend,, Er lopen daar een paar handige jongens voorin en ze hebben ook aardig wat ervaring in de ploeg. Ze weten de ruimtes goed te benutten en dat ze zo’n goede serie hebben neergezet, dat zegt natuurlijk ook wel iets. Aan de andere kant zijn ze ook een voetballende ploeg en dat soort ploegen ligt ons toch stukken beter dan het ‘betonvoetbal’ van sommige andere clubs in deze klasse. Het belooft in ieder geval een mooie wedstrijd te worden.’’

Foto’s UVS: thuisduel tegen Die Haghe (Jack Wolters)

Foto’s Valken’68: uitduel tegen HVC’10 (Saam de Mooij)