Tweede klasse  C (zaterdag) – Het lijkt erop dat UVS er een gewoonte van gaat maken om in de slotfase toe te slaan. Net als in eerdere wedstrijden dit seizoen waren de Leidenaren in het laatste kwartier uiterst effectief. Opnieuw was Thom de Vries het goudhaantje bij de blauw-witten. Zijn treffer was voldoende om bij het sterke Te Werve de 3 punten mee naar huis te nemen (0-1). Door dit resultaat en de overige uitslagen in deze klasse zijn de mannen van Steef Roodakkers de nieuwe koploper in de 2e klasse C.

Het technisch vaardige Te Werve opende sterk en maakten het de Leidenaren, zonder de geblesseerde Isi Adima maar daardoor met Berend Verdoes,  in de openingsfase behoorlijk lastig. UVS-doelman Jesse Haak moest al vroeg in de wedstrijd diverse keren handelend optreden. De Rijswijkers, met de sterke spits Izzy Blackshaw als aanspeelpunt,  combineerden er voor de rust driftig op los, maar tot doelpunten leidde dit niet.

In de 2e helft had UVS de organisatie beter neergezet en lieten de backs Marvin Sloos en Axel Pison zich in aanvallend opzicht veelvuldiger zien. Dit had een evenwichtiger spelbeeld tot gevolg, maar de beste kansen bleven toch voor de thuisploeg. Goalie Haak, samen met Ruben Leugering de uitblinkers aan UVS-zijde,  liet zien waarom hij de 1e keus tussen de UVS-palen is. Met schitterende reddingen hield hij zijn ploeg nadrukkelijk op de been.

Dat de bezoekers ook in deze wedstrijd in het laatste kwartier weer succesvol waren,  kan haast geen toeval meer zijn. De ploeg van Roodakkers maakt een fysiek ijzersterke indruk, de langdurige doordeweekse trainingssessies in de Kikkerpolder lijken zijn vruchten af te werpen. Na een fraaie steekbal van Leugering, toonde De Vries  zijn neusje voor de goal  en rondde bekwaam af (0-1). Het offensief van de Rijswijkers leverde niets meer op en zo bleef de fraaie serie van de Leidenaren (bijna een jaar ongeslagen in competitieverband) in stand. De volgende ploeg die de kans krijgt om deze succesreeks te onderbreken is RCL. De victorie voor de blauw-witten begon uitgerekend tegen de Leiderdorpers op 16 december 2017.

De beide trainers met hun visie over de tweestrijd, te beginnen met Roodakkers. ,,Een pittige pot voor ons tegen een sterke tegenstander. We hadden het dan ook lastig, maar we zijn niet bezweken. Het feit dat we pas drie treffers hebben moeten incasseren tot nu toe zegt wel iets over hoe we staan. In deze competitie is het heel belangrijk om een voorsprong te pakken. Bij 1-0 voor Te Werve had het heel zwaar geworden en nu konden wij leunen op de verkregen voorsprong. Al met al waren de ploegen aan elkaar gewaagd, maar wij wat gelukkiger. Hier winnen is zeker niet elke ploeg gegeven. We kunnen content zijn met het aantal behaalde punten na vijf duels.”

Collega Huib van Oostrom Soede: ,,Als je niet scoort dan kan je niet winnen. We hebben genoeg kansen gekregen. Twee ballen vlogen er via de onderkant van de lat niet in en zo lieten we UVS in leven. Ten opzichte van vorige week waren we nu weer aardig compleet en dat was terug te zien. Maar hoe leuk we ook voetballen, het gaat om de punten. En daar hebben we er te weinig van. Voor de neutrale kijker was het in elk geval boeiend en sportief. Steef mag zich gelukkig prijzen met deze winstpartij.”

 Te Werve – UVS 0-1 (0-0)  75.  De Vries 0-1.

Opstelling UVS : Haak, Sloos, Spierdijk,Verlaan, Pison, Driessen, Leugering, Van der Weijden, El Houari, Verdoes (Walcott), De Vries (Van der Zwaan)

Foto’s: met grote dank aan Foto Reuling, Haaglandenvoetbal.nl