Tweede klasse C zaterdag- Het leek er zaterdag lang op dat het UVS met tien man ging lukken om de winst bij DSO binnen te slepen, maar een fortuinlijk Zoetermeers doelpunt gooide vlak voor tijd toch nog roet in het Leidse eten. Zodoende eindigde de wedstrijd in een gelijkspel (1-1).     

UVS-trainer Steef Roodakkers moest voorafgaande aan de wedstrijd even puzzelen om tot de juiste formatie te komen, omdat erkende basiskrachten als Bart van der Weijden (voor werk in het buitenland), Thom de Vries (enkelblessure) en Bart Verdoes (griep) niet aan de aftrap konden verschijnen. In het eerste bedrijf was er voor de toeschouwers vrij weinig te beleven. Beide teams hadden elkaar goed in de tang en tot uitgespeelde kansen kwam het niet. De wedstrijd kwam pas echt op gang na ruim een uur spelen, nadat de leidsman een overtreding in de zestienmeter op UVS-aanvaller Isi Adima zag. De net ingevallen Thom de Vries mocht, gelet op de afwezigheid van Van der Weijden, als spits dit klusje voor zijn rekening nemen. De bal verdween met een vreemde curve via de DSO-keeper het doel in, maar daar maalde De Vries niet om (0-1). Niet veel later moest UVS met 10 man verder, nadat Youssef Ait El Houssi na een vermeende overtreding met direct rood moest vertrekken. DSO zette aan, maar tot grote kansen voor de thuisploeg leidde dit niet. Uiteindelijk moest UVS-doelman Koen Verlooy toch capituleren. Een vrij ongevaarlijk uitziende doelpoging van de gastheren verdween via de rug van UVS-verdediger Axel Pison in het Leidse doel (1-1). Net geen winst dus voor de Kikkerpolder-bewoners, die wel hun ongeslagen status behielden. Na 1 winstpartij en 2 gelijke spelen, staan de mannen van Roodakkers op 5 punten.

,, Natuurlijk is het jammer dat zij vlak voor tijd  toch nog scoren en we niet gewonnen hebben, maar ik bekijk het liever van de positieve kant. Een punt in een uitwedstrijd bij DSO is op zich niet slecht. Ik beschouw hen ook zeker als één van de kampioenskandidaten’’, aldus doelpuntmaker De Vries. ,,Zaterdag spelen we thuis tegen SC Monster en we moeten, met Van der Weijden en Verdoes dan weer beschikbaar, in staat worden geacht om de punten in Leiden te houden. Dat wil zeker niet zeggen dat het een makkelijk klusje gaat worden. Net als Soccer Boys , waar we vorige week thuis gelijk tegen speelden, kan ook Monster goed gegroepeerd verdedigen, dus we zullen vol aan de bak moeten’’, aldus de bijna herstelde spits.

Roodakkers ter afsluiting: ,,Een gelijkspel was wel de verhouding, maar het is altijd zuur als je vlak voor tijd nog een tegengoal moet incasseren. Op zich is dit geen slecht resultaat. DSO heeft uitgesproken kampioen te willen worden. In dat opzicht viel de ploeg mij niet mee. Achterin was het tamelijk kwetsbaar. In de eerste helft hadden we de ruimte beter moeten benutten. Voor het moment is dit misschien het maximaal haalbare. We moeten even zuinig zijn met de smalle selectie. Enkele spelers opereren met pijntjes. De rode kaart vond ik overigens overdreven. Het was een tackle op de bal van Youssef.”

DSO – UVS 1-1 (0-0)  67. De Vries 0-1, 88. 1-1.

Opstelling UVS :Verlooy, Sloos, Verlaan, Spierdijk,  Pison, Leugering , Ait El Houssi, El Houari, Adima (78. Menken), Driessen (60. De Vries), Walcott (64.Verdoes)

Foto’s: met dank aan Eric de Wit (haaglandenvoetbal.nl)