Tweede klasse C (zaterdag)- Drie jaar lang had UVS niet kunnen winnen van DSO in competitieverband. Slechts één puntje verzamelden de Leidenaars uit de laatste zes ontmoetingen. Dit keer lukte het wél de volle buit te behalen, maar zonder slag of stoot kwam de 2-1 zege bepaald niet tot stand.

In de eerste helft hielden de ploegen elkaar in evenwicht. De aanval werd volop gezocht en zo ontstond er een zeer vermakelijk potje voetbal. Even dreigde voor de blauwwitten een doemscenario toen Tim Lamboo al na luttele minuten scoorde (0-1).  UVS reageerde onmiddellijk en Bart van der Weijden schoot net voorlangs. Dat was uitstel van executie want de knap spelende Youssef Ait-El-Houssi kopte de gelijkmaker snel daarna in (1-1). De bezoekers dachten direct na de aftrap te scoren, maar dit doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. Later in de wedstrijd gebeurde dat nog tweemaal en begrijpelijkerwijs zetten de DSO-spelers  daar de nodige vraagtekens bij. Tel daarbij nog eens op dat er geen penalty werd toegekend toen het leer een UVS arm leek te raken bij een kopbal en het ongenoegen van de bezoekers na afloop is verklaard.

UVS had het in de tweede helft moeilijk tegen de Zoetermeerders. De rappe en zeer balvaardige spitsen Jerimy Burke, Chris Hagi en Lamboo stelden de UVS-verdedigers in die fase keer op keer voor de grootste problemen. Hun (te) individuele acties stierven echter telkens in schoonheid. UVS kon daar helemaal niets tegenover stellen tot in de 65ste minuut. Een snelle uitval werd schitterend afgerond door Thom de Vries, die de bal in de kruising kopte (2-1). De voorzet kwam op naam van Axel Pison die vorige week tegen Voorschoten’97 ook al de assist voor de 2-1 voor zijn rekening nam. Na deze dreun bundelde DSO nog eenmaal de krachten om alsnog een gelijkmaker af te dwingen. UVS versaagde niet en vocht tot de laatste snik. Het eindsignaal kwam dan ook als een verlossing. DSO droop af in de overtuiging te weinig te hebben gehad en daar was zeker begrip voor op te brengen.

De thuisploeg vond het allemaal best. Nu waren zij eens de ploeg die het meest effectief met de kansen omsprong en dat is dit seizoen wel eens anders geweest. Verdediger Ayoub el Houari is vanzelfsprekend heel blij met juist de scherpte van zijn team: ,,DSO is een goede ploeg en zijn voorin kwalitatief sterk. Desondanks hebben we weinig echte kansen weggegeven. Ik ben blij dat wij dit keer zo effectief waren. Lekker ook dat we van het ‘DSO-complex’ af zijn. Ik moet ook doelman Jesse Haak een compliment geven. Hij praat veel en geeft echt leiding aan de defensie. Dat geeft wel zelfvertrouwen moet ik zeggen. Het is zo langzamerhand een hele mooie reeks aan het worden en die is nog niet ten einde.”

Daar kon El Houari best wel eens gelijk in hebben. Volgende week komt hekkensluiter Nieuwkoop naar de Kikkerpolder en als er geen gekke dingen gebeuren blijven de punten ook dan in Leiden. Zo doet UVS nog volop mee in de race om de tweede plaats.

UVS-DSO 2-1 (1-1). Lamboo 0-1, Ait-El-Houssi 1-1, De Vries 2-1. Scheidsrechter: Kaijen.  (Kleumende) toeschouwers: 60.

Basisopstelling UVS: Haak, Boogmans, Maaskant, Pison, Van der Weijden, Ait-El-Houssi, Van Vliet, Plezier, De Vries, El Houari, Leugering.

Basisopstelling DSO: Takken, Semi, Ligeon, Lops, Weber, Burke, Hagi, Lamboo, Smits, Visser, Tolman.

Foto’s: met dank aan Haaglandenvoetbal.nl