Tweede klasse C (zaterdag)- Het scorebord in de Kikkerpolder gaf aan dat de reguliere speeltijd van de wedstrijd UVS – Voorschoten’97 al was verstreken, toen UVS met de moed der wanhoop nog één keer op zoek ging naar de bevrijdende treffer. Deze goal zou voor de blauw-witten immers voldoende zijn voor winst van de 1e periode. Balverlies op het Leidse middenveld leidde echter een Voorschotense  tegenaanval in, waardoor Oualid Maatoug plots oog in oog stond met UVS-keeper Jesse Haak. De behendige Voorschotenaar wist wel raad met dit buitenkansje en schoof de bal beheerst onder de Leidse doelman door (0-1). Niet veel later floot scheidsrechter Ebink voor het einde van de wedstrijd.

Dat het  zaterdag ergens om ging, niet alleen UVS maar ook Voorschoten ’97 had nog kans op periodewinst, werd al snel duidelijk. Beide teams kleunden er vanaf het begin stevig in en zochten de grens van het toelaatbare.  Dit ging echter niet ten koste van het spelniveau, want beide teams maakten er een alleraardigste pot van. UVS en Voorschoten ’97 behoren tot de best voetballende ploegen van deze klasse en voor de neutrale toeschouwer was de wedstrijd meer dan het bekijken waard. In de 1e helft liet Voorschoten ‘97 de bal aan de gastheren, die er echter niet in slaagden om een gaatje te vinden in de hechte Voorschotense defensie. Thom de Vries kon net niet profiteren van een slordigheidje van Voorschoten-keeper Justin van Look en ook een vallende kopbal van Mart Spierdijk trof geen doel. De bezoekers waren pas vlak voor rust voor het eerst gevaarlijk, een afstandsschot van Nick Guijt werd door Haak met zijn benen gekeerd en tot corner verwerkt.

Na rust zochten de bezoekers wat nadrukkelijker de aanval,  wat resulteerde in kansen voor Alex Iliopoulus en Guijt. Toen het een kwartier voor tijd nog steeds 0-0 stond, greep UVS-trainer Steef Roodakkers in en wisselde verdediger Kevin Driessen ten faveure van spits Daan van der Zwaan. De Leidse bank was op de hoogte van de 0-2 tussenstand bij Berkel- VELO, waardoor voor UVS zelf winnen absoluut noodzakelijk was om de champagneflessen te ontkurken. Voorschoten’97 leek vrede te hebben met de gelijke stand en zo leek de onderhoudende wedstrijd te eindigen in een 0-0 eindstand. Maatoug dacht daar ruim in blessuretijd net iets anders over, wat zorgde voor dolle vreugde in het Voorschotense kamp.

Bij de Leidenaren waren de druiven na afloop begrijpelijkerwijs zuur. Periodewinst lag voor de  2e week op rij voor het grijpen, maar ook ditmaal lukte het weer niet. Na 11(!) maanden kwam er voor UVS een einde aan een fantastische serie zonder competitieverlies, maar die eerste nederlaag  na lange tijd kwam wel op een zeer ongelegen moment. Bij UVS-aanvoerder Bart van der Weijden was de teleurstelling vlak na afloop daarom erg groot.

Van der Weijden: ,,Dit verlies komt hard aan. We hebben alles op alles gezet om toch nog te winst te forceren, maar daardoor staan we nu met lege handen. Ik weet zeker dat deze wedstrijd in een gelijkspel was geëindigd, als er voor ons geen periodetitel op het spel had gestaan. We hebben gegokt en verloren, het is niet anders. Volgende week wacht DoCoS weer en zullen we er staan, maar we moeten eerst deze tik verwerken.”

 

 

De van een liesblessure teruggekeerde Jordy Manuputty speelde voor de groen-gelen een puike partij. Manuputty liet zien waarom trainer André Lourens voor hem direct weer een plaats in zijn basisformatie (op 6) had gereserveerd.  Ballen afpakken of steekpassjes, niets was de behendige middenvelder te veel. Manuputty: ,,Het is lekker om weer terug te zijn en natuurlijk geweldig dat we in de slotfase toch nog winnen. Na onze slechte competitiestart doen we weer helemaal mee. Op het laatst kreeg ik last van kramp, maar omdat we al drie keer hadden gewisseld moest ik even doorbijten. Deze zege geeft in ieder geval veel vertrouwen voor de rest van het seizoen.”

Teleurstelling dus in Leiden en vreugde in Voorschoten maar het echte feest was in Wateringen, waar VELO  de winst van de 1e periode vierde.

UVS – Voorschoten ’97(za)  0-1 (0-0) 92. Maatoug 0-1. Scheidsrechter : Ebink. Toeschouwers : 300

Opstelling UVS: Haak, Sloos, Verlaan, Spierdijk, Driessen(75. Van der Zwaan), El Houari (60. Ait El Houssi), Leugering, Van der Weijden, De Vries, Verdoes, Walcott (85. Van Kempen).

Opstelling  Voorschoten ’97: : Van Look, Simonis, Hoogenboom, Manuputty, De Jong, Guijt (84. Chikhi), Iliopoulos (80. Constancia), Van Paasen, Verplancke, De Koning(60 Maatoug), Baggerman.