Tweede klasse C (zaterdag)- UVS heeft de winnende draad weer opgepakt. Na drie opeenvolgende nederlagen vertrokken de blauw-witten met een, ietwat gelukkige, 0-1 overwinning uit Berkel. Door dit resultaat, en het puntenverlies van Voorschoten’97 en VELO, melden de Leidenaren zich weer bij de kopgroep van de tweede klasse C. Het gat met lijstaanvoerder Voorschoten ’97 is teruggebracht naar drie punten.

Berkel en UVS moesten zaterdag hun kwaliteiten tonen op een moeilijk bespeelbaar grasveld en de straffe wind droeg ook niet bij om de wedstrijd een aantrekkelijk schouwspel te laten worden. UVS begon goed en had in het eerste half uur de controle over de wedstrijd. Nadat Thom de Vries in de beginfase nog enkele kansen onbenut liet, was het na een klein half uur spelen wel raak voor de Leidenaren. Een slim genomen vrije trap van Youssef Ait El Houssi kwam bij Bart van der Weijden terecht, beide spelers behoorden tot de betere UVS’ers,  en zijn uithaal belandde via de binnenkant van beide palen in het Berkelse doelnet (0-1). In de tweede helft was de thuisploeg de veruit betere ploeg en ging het met man en macht op zoek naar de gelijkmaker. De Leidenaren kropen regelmatig door het oog van de naald en doelman Jesse Haak moest regelmatig zijn uitstekende keeperskwaliteiten tonen. Het publiek telde de gelijkmaker al, toen Berkel-spits Pieter van der Breggen (vorig jaar nog FC Rijnvogels) Haak met een stiftje leek te hebben verslagen maar de UVS-goalie wist met een uiterste krachtsinspanning nog net de gelijkmaker te voorkomen. Ook in het vervolg van de wedstrijd wist de thuisploeg Haak niet te passeren en was de winst voor de Leidenaren een feit.

Opluchting dus in het Leidse kamp, waar matchwinner Van der Weijden toegaf dat het zaterdag niet bepaald had tegengezeten. Van der Weijden: ,,Een gelijkspel had vandaag de verhoudingen  inderdaad beter weergegeven. Vorige week tegen SVC’08 hadden we recht op meer en vandaag was dat andersom. Het is mooi dat Axel Pison ook weer terug was in de verdediging na zijn blessure en met zo’n geweldige doelman als Jesse (Haak) daarachter, is het voor de rest van de ploeg natuurlijk lekker voetballen. Ik durf gerust te stellen dat Jesse hier voor ons hier twee punten heeft gepakt. Er zijn weinig keepers die zo’n bal van Van der Breggen nog weten te keren”,  aldus de UVS-aanvoerder. UVS speelt  zaterdag  in Leiden de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen het geplaagde TAVV. Een belangrijke wedstrijd voor de mannen van Steef Roodakkers, die bij een overwinning op de hekkensluiter toch met een goed gevoel zullen terugkijken op het kalenderjaar 2018.

Tenslotte de trainer zelf nog even: ,,Het was bepaald niet hoogstaand van twee kanten, maar door de bak wind en regen viel het ook niet mee. Jesse heeft het inderdaad geweldig gedaan en door deze zege winnen we weer iets aan zelfvertrouwen en dat komt ons goed uit. Als we nog een keer kunnen winnen voor de verplichte stop dan doen we gewoon goed mee met de beste van deze klasse. Maar het is nog maar eens bewezen; de krachtsverschillen zijn bijzonder klein in 2C.”

Berkel – UVS  0-1 (0-1) 25. Van der Weijden 0-1

Basisopstelling UVS: Haak, Sloos, Verlaan, Spierdijk, Pison, El Houari , Ait El Houssi, Leugering, Van der Weijden, De Vries, Walcott.