Tweede klasse C (zaterdag)- UVS miste bij de aftrap Thom de Vries, Isi Adima, Berend Verdoes en Youssef Ait el Houssi. Klinkende namen die gemakkelijk in de basisopstelling hadden kunnen staan. Om uiteenlopende redenen moesten zij verstek laten gaan en trainer Stefan Roodakkers zag zich genoodzaakt de gehele voorhoede anders in te vullen. Wellicht was dat de oorzaak ervan dat de blauwwitten een teleurstellende wedstrijd speelden. Er was gerekend op de volle buit, maar men moest zich tevreden stellen met een puntje tegen nieuwkomer Soccer Boys (2-2).

UVS startte niet slecht en het doelpunt dat Daan van der Zwaan na een half uurtje scoorde was zelfs fantastisch te noemen. Ayoub Houari gaf hard voor, de spits zette zijn voet op het juiste moment tegen de bal waarmee hij het leer tegen het net joeg. Het stugge en lepe Soccer Boys kwam echter rap op 1-1. Mart Spierdijk maakte een wat ongelukkige overtreding en de scheidsrechter besloot naar de stip te wijzen. Wilman Zeelenberg verzilverde het buitenkansje feilloos. Daarmee kwamen de bezoekers goed weg: de beste kansen waren, zonder overtuigend of goed te spelen, toch echt voor de thuisploeg. Zo kopte Bart van der Weijden net over en kon Loinel Lo Fo Wong niet profiteren van een te korte terugspeelbal van de Bleiswijkers.

Het begin van de tweede helft was weer geheel voor de bezoekende ploeg. UVS speelde zwak en ongeconcentreerd en mocht van geluk spreken dat Soccer Boys daar niet direct van profiteerde. Het greep wel met beide handen het cadeautje aan dat UVS hen bood. Ruben Leugering daarover: ,,Nou, laten we daar maar het zwijgen over toe doen. De bal werd heel knullig vanaf de middellijn veel te ver terug gespeeld. Iedereen stond bij ons te kijken hoe een ander dat wel even zou opknappen. Het werd zo wel heel makkelijk 1-2. Gelukkig kregen we direct daarna een penalty waardoor Van der Weijden de 2-2 maakte. Ik had het anders nog eens moeten zien.”

De uitblinker op het middenveld, vorige week nog bankzitter op ‘t Duyfrak, kon zelf wel terug kijken op een meer dan verdienstelijke pot voetbal. In zijn controlerende rol was hij een plaag voor de bezoekers: ijzersterk  en hij kende amper balverlies. ,,Ik begon eindelijk weer eens in de basis en wilde me absoluut waarmaken. Dat is misschien dan wel gelukt, maar over het resultaat kan ik echt niet tevreden zijn. Sterker nog, het had zelfs nog slechter kunnen aflopen. Zeker in het eerste kwartier na rust was het erg matig wat we lieten zien. Soccer Boys kwam hier voor een puntje en mede doordat zij vochten voor elke meter is hen dat gelukt. Wij konden het vandaag niet waar maken.”

Trainer Stefan Roodakkers sprak zelfs van een heel zwak UVS. Van excuses vanwege het missen van basisspelers wilde hij niet horen: ,,De eerste twintig minuten gingen nog wel. We hadden de wedstrijd onder controle en dan gaan we plotseling mee in hun spelletje, dat wil zeggen veel te veel in de duels komen in plaats van de ruimte te zoeken. Na de 1-0 speelde UVS een dramatisch slechte wedstrijd. Veel foute passes, we maakten steeds de verkeerde keuzes en in de omschakeling ging ook veel te veel mis. Dat heeft niets te maken met het ontbreken van een aantal jongens. We trainen met achttien man en van de invallers mag je gretigheid en inzet verwachten. Het zwakke spel van vandaag kwam niet alleen door de afwezigen.”

Het gelijke spel was een streep door de rekening van de ambitieuze ploeg. Roodakkers nog eens: ,,Ik hoor steeds dat wij titelkandidaat zijn, maar ik begrijp niet goed op basis waarvan. We hebben een matige voorbereiding gehad en je ziet in een wedstrijd als vandaag dat er heel veel misgaat bij ons. Laten we nu maar bescheiden blijven. Als je  eerlijk bent moet je concluderen dat ons spel van vandaag niet goed genoeg was om bovenin mee te draaien. Het ontbrak aan creativiteit.” Een keihard oordeel van een teleurgestelde coach.

UVS – Soccer Boys 2-2 (1-1). 26. Van der Zwaan 1-0, 34.  Zeelenberg 1-1 (strafschop), 73. Van der Steen 1-2, 75. Van der Weijden 2-2 (strafschop). Scheidsrechter: De Jong. Toeschouwers: 125.

UVS: Verlooy, Verlaan, Spierdijk, Pison, Van der Weijden, Driessen (43. De Vries), Houari, Van der Zwaan, Lo Fo Wong (77. Menken), Sloos, Leugering.

Soccer Boys: Heintjes, Ter Meulen, Martijn van den Berg, Siebens (67. Helmendach), Stefan van den Berg, Van der Steen (75. Veldman), Bross (83. Van Rijn), Zeelenberg, Ammerlaan, Smits, Straven.