donderdag, april 18, 2024
HomeTAVVInterviews TAVVUVS sluit uitstekend kalenderjaar af met zege op TAVV (1-0)

UVS sluit uitstekend kalenderjaar af met zege op TAVV (1-0)

-

Tweede klasse C (zaterdag) – UVS behaalde in de laatste wedstrijd voor de winterpauze een krappe 1-0 zege op hekkensluiter TAVV. De Leidenaren kunnen terugkijken op een uitstekend 2018, een jaar waarin pas in de maand november de 1e competitienederlaag (tegen Voorschoten ’97) werd geleden. Nadat de twee opeenvolgende competitiewedstrijden ook met verlies werden afgesloten, leek een vrije val van de blauw-witten aanstaande maar de formatie van Steef Roodakkers knokte zich uit deze dip. Door de winst tegen TAVV en het puntenverlies van de koplopers is de achterstand op lijstaanvoerder Voorschoten ’97 inmiddels teruggebracht tot 1 punt. De nummers 1 tot en 5 in deze klasse staan, bij het ingaan van de winterstop, overigens op maximaal 3 punten afstand van elkaar. Kortom, UVS is ‘gewoon’ weer één van de (vele) kampioenskandidaten in deze knotsgekke afdeling.

Het duurde overigens even voordat de wedstrijd in de Kikkerpolder op gang kwam. De verkleumde toeschouwers hadden rustig pas na een half uur spelen de UVS-tribunes kunnen betreden, daar in de beginfase van het treffen niets noemenswaardig gebeurde. Pas na ruim dertig minuten was de eerste doelrijpe kans voor de gastheren, maar TAVV-doelman Edwin Pieterse kon met de benen redding brengen op een schot van Ayoub El Houari. Even later was er meer opwinding tussen de lijnen, toen scheidsrechter Roozenboom een lichte duw in de rug van Marcello Walcott bestrafte met een strafschop. UVS-aanvoerder Bart van der Weijden bleef net zo koel als de buitentemperatuur en liet Pieterse kansloos (1-0).

In de 2e helft kreeg El Houari vlak na rust een uitgelezen kans op de 2-0 maar in plaats van zelf te schieten, gunde hij de bal aan Van der Weijden die van dichtbij miste. Ook hierna kreeg UVS nog diverse mogelijkheden (Ruben Leugering, Van der Weijden) op verdubbeling van de voorsprong , maar de definitieve nekslag voor TAVV bleef uit. De bezoekers roken in de laatste kwartier van de wedstrijd hun kans en verlieten hun defensieve stellingen. UVS-doelman Haak moest handelend optreden bij een doelpoging van Chiel Konings en de goalie leek te worden gepasseerd toen een vrije trap van Yassine El Mariami richting het Leidse doel verdween, maar Van der Weijden kon nog koppend (al dan niet bewust) redding brengen. Er ontspon zich in de laatste tien minuten nog een spannende slotfase waarin niet meer gescoord werd, ondanks kansen voor  Youssef Ait-El-Houssi (redding Pieterse) en Daan van der Zwaan (paal). Zo bleef het dus 1-0 in de Kikkerpolder en konden de aanhangers van de blauw-witten tevreden de warme kantine opzoeken.

UVS-jongeling Walcott had een belangrijke rol bij het enige doelpunt van de wedstrijd. De Leidenaar zag dat scheidsrechter Roozenboom een duw in zijn rug bestrafte met een elfmetertrap, die leidde tot het winnende doelpunt van Van der Weijden. Walcott: ,,Of het een strafschop was? Tsja, ik voelde dat ik werd geduwd. De ene scheidsrechter geeft hem wel, de andere niet. Die bal moet er natuurlijk nog wel in en dat is aan Bart (Van der Weijden, SN) wel toevertrouwd. We komen dan op een goed moment, zo vlak voor rust, op voorsprong. Het is jammer dat we de wedstrijd in het begin van de 2e helft niet definitief weten te beslissen, waardoor het tot het eind onnodig spannend bleef’’, aldus de 18-jarige ROC Mondriaan-scholier.

En TAVV? Door de nieuwe nederlaag wordt het voor de mannen van Frenk van der Kleij er in ieder geval niet makkelijker op. De Ter Aarders zullen mogelijk moed putten uit het feit, dat na de winterstop een groot aantal geblesseerden weer bij de groep zullen aansluiten en het vorig seizoen een concurrent in de degradatiestrijd (Lugdunum), na een ogenschijnlijk onoverbrugbare achterstand, op de laatste wedstrijddag toch nog inhaalde.

UVS-TAVV 1-0 (1-0). Van der Weijden 1-0. Scheidsrechter: Roozenboom. Toeschouwers : 150

Opstelling UVS:  Haak, Van Kempen, Verlaan, Spierdijk, Pison, El Houari (75. Van der Zwaan), Ait El Houssi, Leugering, Van der Weijden, Verdoes, Walcott (89. Van der Vliet).

Opstelling TAVV:  Pieterse, Zornig, Valentijn (80 . Verhoog), Konings, Verwoerd, Van Wijk,  Van Smoorenburg, Drost (64. Van Veen)  El Mariami, Keijzer, De Lange.