Tweede klasse C (zaterdag)- Ook hekkensluiter Nieuwkoop was zaterdag niet bij machte om een halt toe te roepen aan de inmiddels imposante serie waar UVS aan bouwt. In een eenzijdige partij waren de Leidenaren de Nieuwkopers vrij simpel de baas (4-0).  De blauw-witten blijven door dit resultaat  in 2018 ongeslagen en zijn vice-koploper Valken ’68 inmiddels tot slechts één punt genaderd.

UVS opende sterk en had in de eerste tien minuten al twee goede mogelijkheden. Berend Verdoes wist echter een vrije kopkans niet te verzilveren  en een fraai afstandsschot van Bart van der Weijden kon door Nieuwkoop-keeper Thomas Boekestein nog worden gepareerd. Diezelfde Boekestein moest na een klein kwartiertje toch de bal uit het net vissen. De doelman had geen antwoord op een inzet van Verdoes, die na een mooie combinatie met Thom de Vries doel trof (1-0). Ondanks het voortdurende overwicht en verschillende mogelijkheden voor UVS, duurde het toch nog tot een minuut voor rust voordat de mannen van Roodakkers de score wisten te verdubbelen. Kenneth Maaskant mocht iets buiten de 16-meter aanleggen en met een fijne vrije trap liet hij Boekestein opnieuw kansloos (2-0). In het eerste bedrijf moest UVS-keeper Haak slechts één keer handelend optreden toen hij zich moest strekken om een schot van Nieuwkoop-spits Thijs van der Zon tot corner te verwerken.

In de tweede helft bleef het spelbeeld zoals die ook voor rust was. UVS ging op zoek naar de derde treffer en vond deze uiteindelijk na een stief kwartiertje spelen. Daar ging in dit geval geschutter in de Nieuwkoop-defensie aan vooraf waarvan De Vries, na een mooi steekpassje van  Ruben Leugering, kon profiteren (3-0). Het was de derde treffer van de spits in de laatste drie wedstrijden. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld. Het resterende halfuur was vooral goed voor de statistieken en voor Roodakkers het sein om naar hartenlust te wisselen. Dat Jeroen Boogmans de 4-0 nog binnen kopte, na een vrije trap van Van der Weijden, was vooral van belang voor het doelsaldo van de gastheren. Van der Weijden trof vlak voor tijd, na een goede individuele actie, ook nog een keer de paal maar gescoord werd er niet meer. Zo bleef het dus 4-0 in de Kikkerpolder.

Dat UVS zaterdag kon terugkijken op een eenvoudige zege, daar was UVS-verdediger Axel Pison het wel over eens. ,, Na de 3-0 was het vooral een kwestie van de wedstrijd uitspelen. Jammer dat we in het laatste half uur nog maar één keer scoorden. Een paar doelpunten extra erbij had mooi geweest voor ons doelsaldo in de derde periode.’’

De 22-jarige Pison heeft zich onder Roodakkers ontwikkelt tot een vaste kracht in de UVS-verdediging. Ook zaterdag kwam de econometrie-student aan de Vrije Universiteit in defensief opzicht niet in de problemen. Pison is voor de buitenwacht misschien niet de meest opvallende speler aan de kant van de blauw-witten, maar hij maakte ook nu weer een solide indruk. Pison denkt dat er voor UVS nog een mooi competitieslot mogelijk is.

,,Als Die Haghe kampioen wordt en straks ook de 2e periode pakt,  dan is de 2e plaats in het eindklassement goed voor een plek in de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse.”

Valken ’68 staat nu nog op deze begeerde positie maar de Valkenburgers morsten zaterdag opnieuw punten en zien de Leidenaren nu wel heel dichtbij komen. Over twee weken staat de wedstrijd tussen beide clubs in Valkenburg op het programma, met de tweede plaats als directe inzet. In deze vorm lijkt de UVS Express de belangrijkste gegadigde voor die plek.

UVS-Nieuwkoop 4-0 (2-0)  13. Verdoes 1-0, 44. Maaskant 2-0, 53. De Vries 3-0, 63. Boogmans 4-0. Scheidsrechter : Calvert. Toeschouwers : 120

Opstelling UVS:  Haak, Verlaan,  El Haouri (46. Boogmans), Maaskant, Pison, Van der Weijden, Walcott (64. Ait El Houssi), Van Vliet, Verdoes , De Vries, Leugering (68. Nieuwenburg).

Foto’s: Jack Wolters. Een uitgebreide fotoserie volgt nog!!!