dinsdag, april 23, 2024
HomeUVSInterviews UVSUVS weigert succesreeks op te geven

UVS weigert succesreeks op te geven

-

Tweede klasse C (zaterdag)- UVS heeft zich, hoewel het seizoen nog pril is, in de kopgroep gemeld van de tweede klasse C. Lijstaanvoerder SVC’08 ging thuis onderuit tegen Valken’68 en de Leidse ploeg profiteerde optimaal. Op eigen veld werd SC Monster met 2-0 verslagen. De ploeg kwam vooral in de eerste twintig minuten sterk voor de dag, maar de twee doelpunten werden pas verderop in het onderlinge duel gemaakt. Bart van der Weijden zorgde met een assist voor de 1-0. Weliswaar vond de middenvelder geen medespeler, maar een Westlander verschalkte zijn eigen doelman. Na de pauze bleef UVS de beter voetballende ploeg en dat leverde een tweede treffer op. De zeer sterk spelende Ayoub el Houari onderschepte een aanval, behield het overzicht en vond Thom de Vries voor wie het een koud kunstje was om af te ronden.

Trainer Steef Roodakkers: ,,In de eerste fase domineerden wij en kregen ook mogelijkheden en kansen. Het lukte ons enkel niet om onszelf te belonen. Daarna werd het slordiger van onze kant en kwam de tegenstander iets beter in de wedstrijd. De voorsprong bij rust was echter verdiend te noemen en ik had het idee dat SC Monster ook niet echt kon aanzetten om het ons na de rust moeilijker te maken. De 2-0 was de genadeklap. Ook daarna heb ik nog wel kansen gezien om er meer te kunnen maken. Zowel voor als na de pauze raakten we onder meer de paal.”

De Leidse trainer moest de voorbije weken improviseren, maar meer en meer spelers raken fit. ,,Geblesseerden spelers komen terug en kleine pijntjes beginnen te verdwijnen. Daardoor is er meer keuze en dat zie je ook wel in het spel terug. Bij vlagen was het heel behoorlijk. In de voorgaande wedstrijden moesten we meer uit de reactie spelen, en dat was nu niet het geval. We hebben een aardige start, maar moeten ons niet rijk rekenen. Wel weet ik dat we aan een unieke serie bezig zijn en dat maakt ons wel trots ja.”

UVS werd in de nacompetitie vorig seizoen uitgeschakeld, maar dat pas na verlenging. In officiële competitiewedstrijden werd er vanaf december 2017 niet meer verloren. Volgende week wacht met Te Werve uit een nieuwe uitdaging. Die ploeg won j.l. zaterdag met 2-0 van Voorschoten’97. Van de wedstrijd UVS tegen SC Monster maakte Leidenamateurvoetbal.nl een samenvatting die op de genoemde site al geplaatst is.