HomeTweede klasseUVSValken ’68 bijt niet door tegen UVS (1-1), geen veranderingen bovenin (plus...

Valken ’68 bijt niet door tegen UVS (1-1), geen veranderingen bovenin (plus podcast)

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Vice-koploper Valken ’68 kreeg zaterdag achtervolger UVS op bezoek. De Valkenburgers waren het eerste uur heer en meester op het (slechte)veld, maar moesten toezien hoe de Leidenaren toch nog op gelijke hoogte kwamen (1-1). Omdat ook koploper Die Haghe gelijk speelde, bleef de top drie ongewijzigd.

Valken ’68 startte furieus en pakte UVS direct bij de strot. Deze agressieve speelstijl leverde al na drie minuten succes voor de thuisploeg op. Marc Langeveld opende met een mooie lange pass op Timo Schaap, die de volledig vrijstaande Matthijs de Mooij voor het doel vond (1-0). Een paar minuten later kreeg Jaco van der Bent een vrije doorgang in het zestienmetergebied van UVS, maar zijn inzet eindigde net aan de voor hem verkeerde kant van de paal. UVS snakte naar adem en slaagde er niet in om in de opbouw de vrije man te vinden. Na een half uur spelen kregen de Valkenburgers dé kans van de wedstrijd. Van der Bent liep in balbezit samen met Ronald van Delft op UVS-doelman Jesse Haak af, waarna Van Delft de bal simpel in het lege doel plaatste. Volgens het arbitrale KNVB-trio gebeurde dit echter in buitenspelpositie en zo bleef het dus 1-0. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

In de tweede helft opende UVS wat sterker. Een afstandsschot van Thom de Vries werd door Valken ’68-keeper  Erwin van der Nagel met zijn benen onschadelijk gemaakt. De Vries, de laatste weken in grote vorm en vooraf gevreesd voor zijn gevaarlijke loopacties, had zaterdag geen gemakkelijke middag in Valkenburg. Met een straffe mandekking wist de Valken’68 –defensie de UVS-smaakmaker grotendeels onschadelijk te maken. Na een uur spelen kreeg Van Delft een grote mogelijkheid om de 2-0 binnen te schieten maar zijn poging raakte de buitenkant van de paal.

UVS-trainer Steef Roodakkers kon na dit moment de onmacht van zijn team niet langer aanzien en greep in. Met een dubbele wissel (Nick Scheurwater en William van Vliet voor Jeroen Boogmans en Marcello Walcott) gokte hij met een 3-4-3 veldbezetting op meer aanvallende impulsen voor zijn ploeg en deze ingreep betaalde zich een paar minuten later al uit. Bart van der Weijden slingerde de bal voor het doel die door invaller Van Vliet tegen de lat werd gekopt, waarop Kenneth Maaskant attent met het hoofd reageerde (1-1). Valken ’68 was na dit Leidse doelpunt duidelijk van slag en leek met terugwerkende kracht te treuren over de eerder gemiste kansen. UVS kreeg juist extra energie van deze goal en was in de slotfase de ploeg die het meest op zoek was naar de winnende goal. Een doelpunt viel er in de resterende tijd echter niet meer te noteren op ’t Duyfrak, waardoor deze onderhoudende voetbalpot eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Chris de Lange, verdediger van Valken ’68, verwoordde de sfeer na afloop in de kleedkamer van de thuisploeg als volgt. ,, We zijn hier goed ziek van. Dit gelijkspel voelt voor ons als een nederlaag. We hebben zoveel kansen gehad om de wedstrijd definitief te beslissen. Als die 2e goal van ons uitblijft en zij scoren door een onoplettendheid van ons wél, dan krijg je even een tikkie. Na de gelijkmaker hadden we niet meer de kracht om de partij alsnog in ons voordeel te beslissen.’’

Een schrale troost voor de rood-gelen was dat ook koploper Die Haghe, opnieuw, niet wist te winnen. Volgende week krijgen de mannen van Arie van Duijn de Hagenaars op bezoek. Bij winst van Valken ’68 is de achterstand op Die Haghe, met dan nog 4 wedstrijden te spelen, nog maar 3 punten. Het gaatje had echter nu al kleiner moeten zijn.

Valken 68 – UVS 1-1 (1-0)  3. M. de Mooij 1-0, 71. Maaskant 1-1. Scheidsrechter : Calvert. Toeschouwers : 300.

Opstelling Valken ’68: Van der Nagel, Van Duijn, Haasnoot, De Lange, Redel, Van der Plas, Van der Bent, M. de Mooij, Van Delft (89. Kuijt), Langeveld (89. S. de Mooij), Schaap

Opstelling UVS: Haak, Verlaan, Boogmans (66. Van Vliet) Maaskant, Pison, Leugering, El Houari (82. Van Rest), Van der Weijden, Walcott (66. Scheurwater),  De Vries, Verdoes.

Note redactie: beelden van de ontmoeting volgen later!!!