Tweede klasse C (zaterdag)-UVS won de lastige uitwedstrijd tegen Honselersdijk nipt met 0-1. Hierdoor wisselden de beide teams stuivertje op de ranglijst en is Uit Vriendschap Saam met Valken ’68 en SVC ’08 een subtopper die gedrieën de derde plaats delen. De thuisclub leed op eigen bodem slechts één nederlaag en dat was tegen koploper Die Haghe. In dat licht bezien is het knap van de Leidenaren om daar de volle buit weg te kapen. Ook al was het lange tijd tegen tien man. Vaak is echter gebleken dat dit bepaald niet altijd een voordeel is en soms lastig voetbalt.

William van Vliet blikt terug op deze achteraf redelijk eenvoudig gewonnen wedstrijd waarin de Leidenaren driekwart wedstrijd met een overtal speelden. Een charge op Thom de Vries werd met rood bestraft. Op het moment dat de Leidse spits werd neergehaald stond het team van trainer Stefan Roodakkers al met 0-1 voor dankzij een vroege treffer van de van FC Boshuizen overgekomen Sem Plezier.

,,Daarna verzuimden wij het karwei af te maken”, is Van Vliet resoluut. ,,We speelden een hele goede eerste helft met prima positiespel en waarbij we Honselersdijk regelmatig onder druk wisten te zetten. Er werden kansen gecreëerd, maar we beloonden onszelf niet met meer doelpunten. Overigens kreeg de thuisclub al in de eerste minuut een beste kans en was het even hachelijk voor ons eigen doel. Later heb ik nooit het gevoel gehad dat we in deze wedstrijd in de problemen zouden komen.”

Ondanks dat Van Vliet toegaf dat zijn team niet echt in de problemen was gekomen klinkt toch het verwijt door dat door het niet benutten van de vele kansen zijn team het zich onnodig lastig maakte. ,,We speelden een zeer degelijke tweede helft. Er kan natuurlijk altijd een tegendoelpunt vallen zeker toen Honselersdijk tegen het einde van de wedstrijd opportunistisch ging voetballen en er zich nog enkele hachelijke situaties voor ons doel voor deden maar de gelijkmaker bleef uit”, klinkt het achteraf opgelucht uit de mond van de man van het winnende team dat geen echte uitblinkers kende. ,,Het was gewoon een algehele teamprestatie”,  is de analyse. Van Vliet blikt reikhalzend uit naar komende zaterdag als koploper Die Haghe op bezoek komt. ,,Er staat geen maat op deze ploeg maar toch kunnen ze hun borst nat maken als ze tegen ons spelen”, klinkt het strijdlustig.

Ook trainer Steef Roodakkers had gezien dat UVS voor de pauze prima voor de dag kwam en daarna wat terugviel. ,,Ik heb heerlijke aanvallen gezien en we hadden meer goals verdiend met ons spel. Kansen missen doen ze natuurlijk niet bewust. Al met al hebben we de controle grotendeels kunnen vasthouden en ik vond dat mijn ploeg met de juiste instelling en drive speelde. Dit moeten we zien vast te houden dan kunnen we meer omhoog kijken. Aan de andere kant is het el zo dat het veld nog dichtbij elkaar zit dus enige voorzichtigheid is geboden. Alleen Die Haghe steekt er boven uit, maar dat is uitgerekend wel de ploeg die enkel verloor van UVS. Dat zullen ze volgende week vast willen rechtzetten, maar wij gaan onze huid duur verkopen.”

Roodakkers ziet het vervolg van het seizoen in elk geval zonnig in. ,,Er komen langzamerhand spelers terug van blessures (Berend Verdoes, Marouane El Idrissi, Arie Salah, Nick Scheurwater en Bas Nieuwenburg, red.) en dat is goed voor de concurrentie. Dit keer ontbrak ook Marciano Walcott. Al met al ben ik tevreden over de voortgang en de stappen die we blijven maken.”

Basisopstelling UVS: Haak, Verlaan, Maaskant, Pison, El Houari, Ait el Houssi, Leugering, Plezier, De Vries, Van Vliet, Van der Weijden.