woensdag, april 24, 2024
HomeTAVVInterviews TAVVEn weer maakt Valken’68 het zichzelf onnodig moeilijk (plus podcast)

En weer maakt Valken’68 het zichzelf onnodig moeilijk (plus podcast)

-

Tweede klasse C (zaterdag)-Een oppermachtig Valken’68 speelde in de eerste helft als een kat met een muis met een zeer pover TAVV. De bezoekers kwamen amper over de helft van Valken en het mocht de handen dicht knijpen dat het inmiddels bijna spreekwoordelijke gebrek aan scorend vermogen van de thuisploeg nog een helft verlengd werd. De tweede helft gaf een wat agressiever en meer opportunistisch spelend TAVV te zien dat tot verbijstering van de fans van de Valkenburgers zelfs op 1-1 kwam. Tien minuten voor tijd kwam aan de droom van de mannen van Frenk van der Kleij een ruw einde toen een eigen doelpunt hen de nek om draaide. De 3-1 even later maakte verder weinig uit. TAVV zit in de grootste problemen en Valken’68 hoopt op meer om verder te stijgen op de ranglijst.

Het eerste half uur tegen RCL twee weken geleden en vorige week tegen Te Werve had Valken bewezen prima te kunnen voetballen. Scoren bleef echter het grote pijnpunt. Tegen de bezoekers uit Ter Aar was het in dat opzicht niet anders. Doelpunten maken blijft een fiks probleem. Een handvol kansen in de eerste vijfenveertig minuten werd niet benut. Het enige doelpunt werd nog min of meer in de schoot geworpen ook. De TAVV defensie verdedigde slecht uit waarop het leer voor de voeten van Selmo Kurbegovic belandde. De aanvaller faalde niet en rondde simpel af. Deze scherpte miste hij later bij meer kansen echter jammerlijk. Ook Robbert van Delft kon ondanks goede mogelijkheden niet scoren. Alle ‘kenners’ op en langs het veld kwamen in de rust tot maar één conclusie: TAVV was een hulpeloze figurant en de mannen van Arie van Duijn zouden uitlopen naar pakweg 3-0.

Spits Van Delft hierover: ,,Dat zeiden we in de rust al tegen elkaar. Als we deze niet winnen, kunnen we beter stoppen met voetbal. Maar je zag het, in de tweede helft kwamen we er nauwelijks aan te pas. Het was een ander TAVV en wij konden onze vrije mannen Jacco van der Bent of Rody Redel niet meer vinden. Er zat weinig beleving in leek het wel. De beweging was ook zoek. Gelukkig konden we de wedstrijd uiteindelijk nog over de streep trekken.”

Dat kostte echter oh zo veel moeite. De bezoekers waren inderdaad onherkenbaar na de theepauze. Er werd opeens veel feller gevoetbald en veel verder vooruit gespeeld. Valken’68 moest achteruit en het werd akelig stil op ’t Duyfrak toen Lars van der Pijl koppend de gelijkmaker na ruim een uur spelen scoorde. Het kruit was daarmee wel verschoten. Voor een tweede Valkenburgse treffer was opnieuw de helpende hand van TAVV nodig. Een scherpe voorzet na een uitstekende actie van Vander Bent werd door Dieter Vreeken in eigen doel geschoten. Die tegenslag was te veel voor de equipe uit Ter Aar. Van Delft maakte uiteindelijk de 3-1. ,,Dat mocht wel een keer, het was mijn eerste doelpunt van het seizoen.” En met de nodige zelfspot: ,,Ik ben geen spits die dat ene kansje benut, ik heb er meerdere nodig haha.”

Collega spits Mitch Keijzer vocht samen met Dieter Vreeken een eenzame strijd uit in de eerste helft. Beiden stonden op een eiland en werden niet of nauwelijks fatsoenlijk aangespeeld. ,,We kregen geen grip op het middenveld en stonden echt geïsoleerd. Volkomen kansloos kun je wel zeggen. In de tweede helft zetten we veel meer druk naar voren en dat werd wat makkelijker voetballen voor ons. Valken’68 kon daar lange tijd geen antwoord op geven. Tja, dan kom je toch ongelukkigerwijze op achterstand, net als vorige week tegen DSO eigenlijk. Dan zakt de moed je in de schoenen. Het scheelde tien minuutjes en zo zuur dat je weer puntloos blijft. Ik wil zeker niet zeggen dat onze situatie hopeloos is, maar het wordt wel een heel lastig verhaal. We wisten dat we een heel moeilijk seizoen tegemoet zouden gaan, maar dit valt dan toch tegen.”

Daar zegt de aanvaller niets te veel. Zijn ploeg bungelt onderaan met nu al vijf punten achterstand op de club erboven Soccer Boys. De zeges moeten nu snel komen wil het niet een uiterst vervelend seizoen worden voor TAVV.  Valken’68 moet vooral de punten koesteren. Volgende week staat HVC’10 te wachten en dat is bepaald geen ‘makkie’, de week daarop wordt thuis koploper Voorschoten’97 ontvangen. Alleen als die ontmoetingen minimaal vier punten opleveren kan de club met een zekere tevredenheid de winterstop in gaan.

Valken’68-TAVV’68 3-1 (1-0). 7. Kurbegovic 1-0, 64. Van der Pijl 1-1, 80. Vreeken (eigen doelpunt) 2-1, 86. Van Delft 3-1. Scheidsrechter: Turk. Toeschouwers: 110.

Opstelling Valken’68: Van der Nagel, De Vries, Zandbergen, Haasnoot, Smit (58. Langeveld), De Lange, De Mooy, Redel, Van Delft, Van der Bent, Kurbegovic (87. Schaap).

Opstelling TAVV: Pieterse, Valentijn, Van der Pijl, Zornig (46. De Lange), Konings, Verwoerd, Smoorenburg (77. Van Veen), Van Wijk, Vreeken, Keijzer, Drost.

Beluister hier nog een podcast van William Hufkens namens mediapartner RTV Katwijk met doelpuntenmaker Selmo Kutbegovic: