Tweede klasse C (zaterdag)- Wie de thuishaven van Valken’68 bezoekt zal onmiddellijk kunnen constateren dat het complex minimaal eerste klasse waardig is. Een prima tribune met meer dan voldoende zitplaatsen, een ruime en gezellige kantine en een moderne businessruimte waar de gasten immer een warm welkom genieten.

Alleen Valken’68 spéélt niet in minimaal de eerste klasse, maar ‘slechts’ in de tweede klasse. Iedereen binnen de club hunkert al een tijd naar promotie. Vorig jaar liep het in de nacompetitie jammerlijk mis en dat moet nu anders. Middenvelder Stefan van der Plas hierover: ,,We moeten echt een klasse hoger gaan spelen. De selectie wil niets liever en is er van overtuigd dat het ook kan. Het woord ‘kampioenschap’ neem ik even niet in mijn mond, maar promotie wel degelijk. Met de schaal omhoog staan in mei kan wel, maar dan moeten we Die Haghe passeren. Dat is mogelijk, maar het wordt een hele klus. Zaterdag uit winnen om maar met de deur in huis te vallen. Daar leven we echt met z’n allen naar toe.”

 

Vervolgend: ,,Tijdens het trainingskamp in de buurt van Groningen hebben we enorme lol gehad en best wel gefeest, de sfeer binnen de groep is werkelijk fantastisch, maar constant hadden we de wedstrijd van zaterdag in ons achterhoofd.”

Winst in Den Haag is inderdaad een must om wat van de voorsprong van Die Haghe af te knabbelen. De club staat negen punten los van de Valkenburgers die dan wel een wedstrijd minder gespeeld hebben. ,,Die Haghe verloor alleen van UVS en wist ook hun minder goede wedstrijden te winnen. Dat hebben wij bijvoorbeeld tegen UVS en RCL nagelaten. Dat soort verliespartijen kan je de kop kosten blijkt maar weer. Wij krijgen Die Haghe ook nog thuis; twee keer winnen én drie punten tegen DSO in de inhaalwedstrijd en de kloof is geslecht. Een formidabele klus, maar we kunnen het, daar ben ik van overtuigd. Zaterdag zal onze motivatie top zijn en het tactische plan van onze trainer uitgekiend. De selectie is in zijn geheel fit. Dat maakt het niet makkelijker om te kiezen voor de trainer, maar het is wel een luxe positie.”

Winst zou voor de spanning in de tweede klasse C wel zo aardig zijn. Gaat Valken’68 toch ten onder, dan is de strijd in feite waarschijnlijk gestreden en is alleen een plek in de nacompetitie nog interessant. Daarvoor staat Lugdunum al wel ingeschreven.