Nacompetitie- Valken’68 kan zaterdag dubbel feest vieren. De Valkenburgse club viert dan z’n vijftigjarig bestaan als club en speelt voorafgaand aan het grote halve eeuwfeest in de eerste ronde van de nacompetitie tegen CVV Berkel. De equipe van trainer Arie van Duijn zou in eerste instantie aanstaande dinsdag spelen. ,,De tegenstander wilde het niet verzetten”, vertelt verdediger Stefan van der Plas. ,,Ja, of we hadden dinsdag naar Berkel gemoeten. Dan is thuis spelen natuurlijk beter, want dan heb je toch wel een voordeeltje.”

Zaterdag wordt een uur eerder afgetrapt dan normaal (13.30 uur), zodat het feest eerder kan beginnen. ,,Dan kunnen we wel eerder aan de pils”, zegt Van der Plas met een knipoog. Het enige probleem is: de partytent die op het hoofdveld staat. Daardoor moet de wedstrijd op het nabijgelegen kunstgrasveld worden gespeeld. ,,Dat is dan maar zo. Het is niet ideaal, maar we trainen ook op kunstgras doordeweeks. Dus dat moet goedkomen.”

Bij Valken denkt men nog steeds af en toe terug aan het afgelopen weekend, toen de gewone competitie niet helemaal lekker werd afgesloten met het 1-1 gelijkspel tegen SVC’08. Hadden de Valkenburgers gewonnen, dan was er nog kans geweest op het kampioenschap in de tweede klasse. Maar Die Haghe zegevierde en pakte de titel, zoals verwacht. ,,Ik denk zelf niet zo zeer terug aan afgelopen zaterdag, maar meer aan hoe we het hele seizoen punten hebben verloren”, aldus Van der Plas. ,,Het knaagt nog steeds een beetje aan me. Wij hadden met die schaal omhoog moeten staan. Toch moeten we nu verder, want promotie blijft ons doel. En we hebben een vervangende periode gepakt, dus er was wel een klein feestje na afloop. Ik ben na een paar biertjes naar huis gegaan, maar een aantal jongens heeft het wel laat gemaakt. Ik ben ook niet zo’n stapper.”

De aanstaande tegenstander, CVV Berkel, is een onbekende van de nummer twee van de tweede klasse C. De club uit Berkel en Rodenrijs eindigde als derde in de tweede klasse D, sloot af met een goede reeks en pakte de derde periodetitel. Valken kon Berkel niet bekijken van tevoren, omdat de ploeg nog niet zeker wist welke tegenstander het zou worden. ,,We moeten het zelf gaan doen en gaan uit van eigen krachten. Het is onze laatste kans, dat beseffen we allemaal. De kwaliteiten hebben we, maar scoren is en blijft toch ons probleem. Het rendement moet omhoog, hoewel we in de competitie het beste doelsaldo hadden.”

De hele selectie lijkt vooralsnog fit, behalve Jaap van der Plas, die er de afgelopen twee competitiewedstrijden ook al niet bij was. De voormalig aanvaller van Quick Boys blijkt de kruisbanden van zijn rechterknie te hebben afgescheurd, nadat hij eerder tegen Lugdunum (5-1 winst) al was uitgevallen met een blessure. ,,Toen is Jaap misschien weer te vroeg begonnen, ik weet het niet”, geeft Stefan van der Plas aan. ,,Het is natuurlijk wel een absolute aderlating. Op zijn leeftijd is het ook weer lastig om volledig te herstellen. Hopelijk herstelt hij snel, want we hebben hem volgend seizoen zo snel mogelijk weer nodig. Al zal het nog wel even duren.”