HomeDerde klasseDoCoSValken ’68 mag blijven hopen op mirakel na zege bij nu veilig...

Valken ’68 mag blijven hopen op mirakel na zege bij nu veilig DoCoS

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Uiteindelijk waren er alleen maar tevreden gezichten te bespeuren in de DoCoS-kantine na afloop van de wedstrijd DoCoS – Valken ’68 (0-2). De gastheren bleken ondanks de nederlaag toch verzekerd van een verlengd tweedeklassersschap omdat concurrent  TAVV met ruime cijfers had verloren. Bij de bezoekers was er blijdschap omdat zij tot de laatste competitiedag kans blijven maken op het kampioenschap.

De Valkenburgers namen in Leiden direct het initiatief en dit resulteerde na ruim tien minuten in een voorsprong voor de mannen van Arie van Duijn. Marc Langeveld legde de bal terug op Matthijs de Mooij die bekwaam afrondde (0-1). Valken ’68 bleef in de eerste helft het betere van het spel houden en behoudens een mogelijkheid voor Chris van Empel na een half uur spelen, Valken’68-doelman Erwin van der Nagel keerde met zijn benen een schot van de DoCoS-spits, waren de rood-witten nauwelijks gevaarlijk. De Mooij kreeg vlak voor rust de mogelijkheid om de score te verdubbelen maar hij wist de bal niet langs DoCoS-keeper Mitchel van Abswoude te krijgen.

In de tweede helft opende DoCoS sterk en het scheelde niet veel of de stand was vlak na de thee weer in evenwicht. Een afstandsschot van de sterk spelende DoCoS-verdediger Michael van Voorthuijzen scheerde echter net langs, voor de Leidenaren, verkeerde kant van de paal. De bezoekers raakten de grip op de wedstrijd wat kwijt en de gastheren gingen opportunistisch op zoek naar de gelijkmaker. ‘Lange mannen’ Tim Gonlag en Danny Maaskant verschenen veelvuldig voor het doel van Van der Nagel en de bezoekers loerden op de tegenaanval. Eén van deze counters was vlak voor tijd succesvol. Ronald van Delft omspeelde beheerst Van Abswoude en tekende zo voor de 0-2 eindstand.

De met name in de eerste helft prima spelende De Mooij nam met gemengde gevoelens het resultaat van koploper Die Haghe tot zich. De Hagenaars konden zaterdag bij winst bij SVC’08 de kampioensvlag hijsen, maar kwamen niet verder dan een gelijkspel. De Mooij :,, Aan de ene kant is het mooi dat we nog steeds kans maken op het kampioenschap, aan de andere kant gaan je gedachten ook terug naar al die wedstrijden dit seizoen waarin we onnodig punten hebben verloren” , aldus de 26-jarige masterstudent aan de Erasmus Universiteit. Vervolgend:,, Maar goed, we blijven strijden voor onze kans. We moeten zelf onze thuiswedstrijd tegen SVC’08 winnen en hopen dat DSO voor een stunt bij Die Haghe kan zorgen. We moeten misschien van de week maar even belletje doen naar Zoetermeer”, besluit de Rijnsburger in Valkenburgse dienst met een knipoog.

Als de Valkenburgers erin slagen om zich volgende week inderdaad tot kampioen te laten kronen, dan zou dit niet minder dan een mirakel zijn. In februari stond Die Haghe maar liefst 14 punten voor op Valken ’68 en deze voorsprong is één wedstrijd voor het einde van de competitie geslonken tot slechts 2 punten. Daarnaast beschikken de rood-gelen ook nog over een beter doelsaldo. Winst voor Valken ’68 en een gelijkspel van  Die Haghe volgende week is voor de Valkenburgers dus voldoende om de platte kar uit het vet te halen. De laatste keer dat Valken’68 punten in deze competitie punten liet liggen was overigens tegen DSO. Die Haghe is dus gewaarschuwd. ……..

En tenslotte geluid uit Leiden van trainer Nico van der Salm: ,,Er is opluchting alom. Het was een zwaar en slopend seizoen, maar DoCoS is al met al terecht in de tweede klasse gebleven. Dat geeft een goed gevoel en zo kan ik met opgeheven hoofd vertrekken.”

DoCoS – Valken 68 0-2 (0-1).  10. 0-1 De Mooij 88.0-2 Van Delft. Scheidsrechter : A. Hilgersom. Toeschouwers:150.

Opstelling DoCoS:  Van Abswoude, Van Voorthuijzen, Gonlag, Maaskant,  Knijnenburg, Overvliet (71 Bisschop), Jouby (81. Maat), Ravensbergen, Goebel , Van Empel , Slingerland (81. Van Meegen).

Opstelling Valken ’68: Van der Nagel, Van Duijn, M. van der Plas, Haasnoot, Redel, S. van der Plas, Van der Bent (82. Jaber), Boonstoppel, M. de Mooij, Van Delft , Langeveld (82. Hogewoning).

Beluister hier nog interview van mediapartner RTV Katwijk met Valkenburger Marc Langeveld:

Foto’s: met dank aan Saam de Mooij