Tweede klasse C (zaterdag)- De wedstrijd tussen Valken’68 en DSO, oftewel de nummers 10 en 12 van de tweede klasse, eindigde in een 1-1 gelijkspel. Alleen het eerste deel van de wedstrijd was het aanzien waard. Daarin was de thuisploeg de duidelijk betere. Al na acht minuten kwamen de Valkenburgers op voorsprong. Een prachtige actie van Marc Langeveld, die achtereenvolgens drie man passeerde en daarna de bal panklaar afleverde bij Jaco van der Belt, zorgde voor de 1-0. Vlak daarvoor moest keeper Erwin van der Nagel nog wel redden op een mogelijkheid van DSO-er Leslie van den Berg en was er ook nog een kansje voor Langeveld zelf.

Vijf minuten na dat openingsdoelpunt was er nog een mogelijkheid voor linkerverdediger Jari de Vries, die de door Langeveld genomen vrije trap net niet goed op zijn schoen kreeg. Daarna was het zo goed als over met gevaarlijke acties van de Duyfrak-bewoners. Brandon Richardson van de bezoekers kreeg twee grote kansen. De eerste miste hij en de tweede werd door keeper Van der Nagel goed gepareerd. Een vrije trap van DSO-aanvoerder Jay Weber werd daarna door de sluitpost knap met zijn voet uit het doel gehouden en Dylan Ligeon schoot in kansrijke positie naast. Tussendoor lieten de mannen van Arie van Duijn weinig zien, of het moeten de drie gele kaarten op rij zijn voor Selmo Kurbegovic, Geoffry Smit en Langeveld. Vlak voor het rustsignaal van scheidsrechter Ebink was er een kleine opleving bij de gastheren. Mathijs de Mooij stoof op links al zijn tegenstanders voorbij en leverde de bal in bij Langeveld. Zijn uithaal trof alleen een tegenstander en ook Kurbegovic was nog een keer kansrijk, maar het werd slechts een hoekschop.

De tweede helft begon veelbelovend met direct al een hoekschop voor de gastheer. Maar de daarop volgende mogelijkheid werd afgefloten toen keeper Jesper Hogedoorn in zijn strafschopgebied getorpedeerd werd. Het voetbal aan beide kanten hield op zijn zachts gezegd niet echt over. Zo waren er ontzettend veel foute passes, balverlies, overtredingen en misverstanden. Toch ontstonden er toch nog een klein aantal kansjes voor de thuisploeg. De Mooij slalomde op onvoorstelbare manier door het middenveld, maar Kurbegovic kreeg daarna de bal niet onder controle en ook Van der Bent had nog een mogelijkheid. Zijn schot werd echter door keeper Hogedoorn knap uit de lucht geplukt.

In de 63e minuut volgde dan de gelijkmaker. Een misverstand in de defensie was de aanleiding. Peter de Best legde de bal in een chaotische situatie terug op zijn keeper, die daar totaal niet op rekende en DSO-invaller Tim Lamboo kon toen het laatste tikje tegen de bal geven, die daarna langzaam in het doel rolde. Hierna was het wachten op het einde van de wedstrijd, want een en ander was niet van tweede klasse niveau. Tekenend voor dat level was een door DSO genomen hoekschop die door Jeffrey Flohr zo hoog werd overgeschoten dat de bal over de hoogste toppen van de bomen achter de ballenvanger in het groen verdween. Zo eindigde deze partij in een 1-1 eindstand, waarbij de beide partijen eigenlijk meer kregen dan ze echt verdienden. Het enige positieve was dus die vier wedstrijden op rij ongeslagen voor de thuisploeg en het eerste gemaakte doelpunt op eigen terrein.

Valken-aanvoerder Van der Nagel was ook heel duidelijk over deze wedstrijd. ,,Het was een lastige pot voor ons, want buiten die eerste helft hebben wij weinig laten zien. We pakten drie onnodige gele kaarten, kregen een tegendoelpunt door een misverstand en dat is natuurlijk jammer. Helaas vielen we ook terug in ons spel. Ik begrijp donders goed dat onze supporters er weinig aan vonden deze keer. Dat moet anders en dat gaat ook zeker gebeuren. DSO is voor ons nu eenmaal een lastige opponent. Onze volgende wedstrijd is tegen RCL en dan moeten we ons herpakken, maar ook dat wordt wel weer moeilijk. RCL beviel ons vorig seizoen ook niet zo gezien de resultaten. Maar goed; het zou mooi zijn wanneer we voor de vijfde keer achter elkaar een resultaat kunnen neerzetten.”

Valken’68-DSO 1-1 (1-0). 8. van der Bent 1-0, 63. Lamboo 2-0. Scheidsrechter: Ebink

Valken’68: van der Nagel, de Vries, Zandbergen, Haasnoot, de Best, Smit (van Delft), de Mooy, de Lange, Kurbegovic, Langeveld, van der Bent.

DSO: Hogedoorn, Ebing, Lops, Lakahena, Weber, Flohr, Cameron (Lamboo), Hagi, Richardson (Montanus), Ligeon, van den Berg.