Valken ’68 is er niet in geslaagd de kwartfinale van de districtsbeker te bereiken. De Valkenburgers gingen dinsdagavond met 3-0 onderuit bij eersteklasser Brielle. ,,Maar we hebben met opgeheven hoofd het veld verlaten, want er had zeker meer in gezeten”, sprak trainer Arie van Duijn, die in het eerste half uur spitsen Robbert van Delft en Matthias van Beelen twee grote kansen zag missen.

,,De eerste beste kans die zij kregen, ging er ook direct in. Dat is wel de klasse van Brielle. Nog voor rust maakten zij nog de 2-0 nadat Matthijs de Mooij de bal niet goed weg kreeg. In de tweede helft hebben we het nog wel geprobeerd, maar de mogelijkheden op de aansluitingstreffer werden niet benut.”

Tien minuten voor tijd viel ook nog de 3-0. ,,Het scorend vermogen blijft toch wel een probleem bij ons”, vond Van Duijn. ,,Maar ik had nog wel eens willen zien als wij op voorsprong waren gekomen. Dan zijn wij moeilijk te kloppen. Het is jammer dat het avontuur nu voorbij is. Zover komen in de beker is bij Valken jarenlang niet gebeurd. Een plek in de halve finale en een ticket voor de voorronde van de KNVB-beker was natuurlijk helemaal fantastisch geweest. Maar we kunnen tevreden zijn.”

De competitie was en blijft voor Valken het belangrijkste. ,,Dat is ook de reden waarom we Jaap van der Plas, die last had van z’n enkel, en Timo Schaap, die liesklachten had, thuis hebben gelaten. Stefan van der Plas was ook nog geschorst voor deze wedstrijd. Dus we waren niet eens op volle oorlogssterkte, maar zaterdag hoop ik ze weer terug te hebben.”

Dan neemt de nummer twee het op tegen nummer elf RCL, dat afgelopen zaterdag gelijkspeelde tegen Lugdunum (1-1).