Tweede klasse C (zaterdag)-Bij Valken ’68 en vice-koploper Berkel was het voorzichtigheid  troef, wat resulteerde in een bepaald niet aantrekkelijk schouwspel voor het publiek. De toeschouwers genoten vooral van het najaarszonnetje, want binnen de krijtlijnen was het gebodene niet erg opwindend te noemen. Het ondermaatse spelniveau van beide ploegen leidde tot een melige sfeer op de tribune. Mooie acties waren zaterdag zeer schaars in Valkenburg. Een technisch hoogstandje vlak voor tijd van Valken ’68-grensrechter Wim Masmeijer, kon nog op de meeste bijval vanaf de kant rekenen.

Vooral niet verliezen, leek zaterdag het motto van beide teams. Behalve een goede kans voor Timo Schaap, na een splijtende pass van Marc Langeveld, was er in de 1e helft niet veel te beleven. De bezoekers lieten in het 1e uur van de wedstrijd zelfs helemaal niets zien en het was tekenend dat de eerste kans voor Berkel ontstond na een slippertje van Valken’68-verdediger Joey Zandbergen. Zijn te zachte terugspeelbal leek een cadeautje te gaan worden voor de bezoekers, maar knullig buitenspel voorkwam de openingstreffer. Valken’68- doelman Erwin van der Nagel, weer terug van een liesblessure, moest pas twintig minuten voor tijd voor het eerst echt in actie komen bij een schot van Berkel-aanvaller Alex de Ronde. Invaller Jaco van der Bent leek even de matchwinner voor de thuisploeg , waar nieuwkomer Geoffrey Smit net als vorige week zich opnieuw in positieve zin onderscheidde, te gaan worden , maar de bal belandde net aan de verkeerde kant van de paal. Het was en bleef dus 0-0 onder leiding van de goed leidende scheidsrechter Geerlings en daar kon Valken’68-trainer Arie van Duijn wel vrede mee hebben.

Van Duijn:,, We konden qua spel niet hetzelfde brengen als vorige week  tegen SVC’08 , maar een punt tegen Berkel is niet verkeerd. Na onze slechte start (Valken’68 begon met 0 uit 3, SN) moeten we ook gewoon punten pakken om bij te blijven en in dat opzicht ben ik niet ontevreden. Na winst tegen de koploper, nu een gelijkspel tegen nr. 2. Dat is gewoon goed.”

Waar van Duijn na afloop van de wedstrijd vooral het positieve aspect wilde benadrukken, daar toonde Van der Nagel zich wat kritischer op zijn ploeg. ,,Het was een saaie wedstrijd, met twee teams die het veld klein hielden en weinig kansen weggaven. Het spel was erg slordig van beide kanten en ik kan me voorstellen dat er voor de neutrale toeschouwer niet veel viel te genieten was vandaag.  Jammer dat Timo die bal voor rust er niet in prikte, anders krijg je misschien een andere wedstrijd. Als keeper wil je echter allereerst vooral de nul houden en in dat opzicht kan ik tevreden zijn. Berkel kwam nauwelijks voor ons doel, maar op het eind kregen ze toch een kansje die er ook zomaar in kan invliegen. Gelukkig gebeurde dat niet. Met het resultaat van vandaag kunnen we in ieder geval verder”, aldus de Valkenburgse goalie.

Valken 68 – Berkel 0-0. Scheidsrechter : Geerlings. Toeschouwers: 150

Opstelling Valken’68:  Van der Nagel, De Vries, Haasnoot (72. De Lange),  Zandbergen, De Best, De Mooij, Redel, Langeveld, Smit, Schaap (56. Van der Bent), Kurbegovic.