Tweede klasse C (zaterdag)- Valken’68 is in Rijswijk uitgekomen op een gelijkspel (1-1) tegen Te Werve. Onze redactie sprak met trainer Arie van Duijn. Dit artikel wordt echter geopend met een terugblik van Jaap Kloos van mediapartner RTV Katwijk met Jaco van der Bent, hier te beluisteren:

Trainer Van Duijn over de wedstrijd: ,,In alle eerlijkheid moet ik stellen dat dit een draak van een wedstrijd was. Beide ploegen wilden niet verliezen en dat was terug te zien. Op zich is het resultaat niet verkeerd, maar uiteraard is het wel zuur dat de tegengoal vlak voor tijd valt. Te meer omdat we eigenlijk de 0-2 hadden moeten maken. Achterin stond het prima, maar door een moment van onachtzaamheid krijg je toch nog een tegengoal. Het duel stond in geen vergelijk met de eerdere toppers die we speelden tegen elkaar.”

De Katwijker vervolgt: ,,Vooral in de eerste helft hadden we veel meer moeten doen met de ruimtes die er lagen. De eindpass was dikwijls helaas niet goed en daarmee hebben we kansen laten liggen om tot een doelpunt te komen. Voor de rust hadden we er zeker twee kunnen maken. En na de 0-1 van Selmo (Kurbegovic, red.) is er een grote kans verloren gegaan op de beslissende goal. Dat was in een fase dat zij 1 op 1 gingen spelen en wij met Sven Boonstoppel zijn snelheid wilden benutten. We kwamen drie keer goed door, maar speelden het niet goed uit. Al met al verliezen we onnodig punten en dat is eerder ook al het geval geweest tegen DoCoS en RCL. Dat maakt dat we laag staan en de wereld had er voor ons echt anders uit kunnen zien. Het zou prettig zijn dat we tegen TAVV, waar ik Frenk van der Kleij weer tegen kom als ex-medespeler, de kansen gaan benutten. We moeten wegkomen uit deze hoek.”

Eerder op de dag werd bekend dat Van Duijn (zo ook Jaco van Staalduinen) vertrekt aan het einde van het seizoen. Dan zit er drie jaar werk in Valkenburg op. ,,En dat is genoeg. Voor mij, maar ook voor de spelers. Zij zijn toe aan een nieuw gezicht voor de groep. Ik heb hier de vorige twee seizoenen met heel veel plezier gewekt en dat is nu ook nog het geval. Dat neemt niet weg dat ik hier over een paar jaar nog wil kunnen terugkeren met een smile op mijn gezicht.”

Het initiatief tot de aangekondigde scheiding ligt volgens Van Duijn bij hemzelf. ,,Dinsdagavond j.l. heb ik Jaco al aangegeven dat ik dit ging besluiten. Hij kon het zich voorstellen en dacht er hetzelfde over. Vervolgens was er woensdagavond een onderhoud met de TC en alvorens dat gesprek van start ging, heb ik het woord genomen en aangegeven dat het voor mij klaar is na dit seizoen. Ik heb duidelijk mijn beweegredenen aangegeven en daar kon de TC zich in vinden. Nu de prestaties wat minder zijn, moet iedereen in de spiegel kijken. Dat heb ik gedaan en ik sta achter mijn beslissing.”

Van Duijn snapt dat er kritiek kwam na de slechte start met nul uit drie wedstrijden. ,,Dat is begrijpelijk, maar als je reëel bent hadden we gewoon vier punten moeten hebben op dat moment. Dat maakt nogal een verschil. Bij SVC’08 deden we het uitstekend en wonnen we ruim. Op dat moment hoorde ik geen andere klanken. Dat is jammer en tevens de voetbalwereld. Die wereld ken ik zo zoetjes aan wel met vijfentwintig jaar trainerschap. Maar hoe je het ook bekijkt: voor mij en de club is het goed zo en we gaan straks op een goede manier uit elkaar. Dit is een mooie club en de volgende trainer gaat hier ook met veel plezier werken. Dat staat wel vast. Wat ik ga doen? Tot aan de winterstop is het zaak om eerst te gaan winnen en de aansluiting te pakken. Daarna zet ik alles rustig op een rijtje en als er iets moois op mijn pad komt dan sta ik daar zeker voor open. Op dit moment is dat echter niet aan de orde. De prioriteit ligt bij Valken’68.”

Te Werve- Valken’68 1-1 (0-0). 71. Kurbegovic 0-1, 90. Paas 1-1.

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Jari de Vries, Joey Zandbergen, Arjan Haasnoot, Rody Redel, Geoffrey Smit, Matthijs de Mooij, Chris de Lange (81. Jaber Akhrif), Selmo Kurbegovic (86. Timo Schaap), Jaco van der Bent, Robbert van Delft (74. Sven Boonstoppel).