Tweede klasse C (zaterdag)- De winterstop en het trainingskamp leken Valken’68 matig bevallen te zijn gezien de eerste resultaten na de gedwongen stop. De voorbije week is er evenwel een kentering waarneembaar bij de ploeg uit Valkenburg. Vorige week werd CVC Reeuwijk ruimschoots aan de kant gezet (2-6), voor de districtsbeker werd hoofdklasser SJC verslagen en het inhaalduel van zaterdagmiddag tegen DSO leverde een 2-0 zege op. Zonder slag of stoot ging dat laatste niet. De ploeg van Arie van Duijn incasseerde twee rode kaarten.

Verdediger Arjan Haasnoot was één van de slachtoffers (met een directe rode kaart, red.) en jongeling Rody Redel kreeg na de pauze vlot twee gele kaarten van de arbiter van dienst. Toch behield de nummer twee de punten in huis, mede door een potje onverzettelijkheid. Haasnoot: ,,Daar zit ook de kern van het verhaal in. We toonden weer karakter en vechtlust voor elkaar en dat is een poos minder geweest. Daardoor hebben we wat magere resultaten geboekt na de winterstop. Ik denk dat we nu weer aardig op de goede weg zitten.”

Valken’68 stond halverwege met 1-0 voor en dat was slechts een magere afspiegeling van de krachtsverhouding binnen de lijnen. ,,We hebben echt vier honderd procent kansen om zeep geholpen in een fase dat we ook veel beter waren. Op dat moment had het eigenlijk al geen wedstrijd meer hoeven zijn. Uiteindelijk prikte enkel Chris de Lange raak uit een corner. Ja, vaak was ik het die koppend kon scoren maar nu nam Chris die taken waar. We doen het zeker wel heel behoorlijk in standaardsituaties.”

Valken’68 miste kansen met de in de spits teruggekeerde Ronald Kuijt, Timo Schaap en Jaco van der Bent. ,,Na een halfuur werd het minder bij ons. Het ging denkelijk iets te gemakkelijk. Tegen het einde van de eerste helft werd een breedtepass van Matthijs de Mooij onderschept. Daardoor kon hun buitenspeler op Erwin van der Nagel af. Ik wilde hem nog inhalen en in die situatie deed die speler het slim. Hij hield wat in en daardoor toucheerde ik hem lichtjes. Ik ben een stuk groter dan die aanvaller en dus leek het al gauw een overtreding. Helaas moest ik er vanaf. Bij 3-0 of 4-0 had ik hem wel laten lopen, maar bij deze marge kon dat niet.”

Na de pauze kreeg Redel eerst geel voor een licht vergrijp en later ging de sinds kort in de basis opgestelde verdediger nog eens op de bon. Valken’68 leek in last, maar juist pal daarop werd het via de uitbraak 2-0 na een knappe actie van Jaap van der Plas. ,,Toch waren we nog niet binnen, want zij raakten nog paal en lat en ook Van der Nagel stond een paar keer zijn mannetje. Gelukkig heeft de averij met de bezetting ons geen punten gekost en dit geeft ook weer vertrouwen richting de komende weken. We hebben het dal achter ons gelaten en gaan er nu alles aan doen om tweede te worden. Dat zou een prijs moeten opleveren. Ook staat de derde periodetitel nog open dus wat dat betreft hebben we nog twee kansen. Nee, naar Die Haghe kijken we al lang niet meer. Zij zijn het meest constant en worden de terechte kampioen. Ik vergelijk hun ploeg met die van ons in het kampioensjaar in de tweede klasse. Toen hadden wij ook een beresterk team en daar kom je ver mee. Maar nogmaals, voor ons zit dit seizoen er zeker nog niet op.”

Valken’68 strijdt dus mee voor de prijzen. In competitieverband, de districtsbeker en ook nog voor de Rabobank LAV Cup. ,,Daarin spelen we tegen UVS. Daar kijk ik ook al naar uit. Er ligt daar een lekkere kunstgrasmat en ik vind het altijd leuk om tegen bekenden te spelen. Mij wacht een schorsing na deze rode kaart, dus elke extra wedstrijd wil ik graag meespelen.”

Foto’s: Saam de Mooij