Tweede klasse C (zaterdag)- Valken’ 68 is Lugdunum gepasseerd op de ranglijst. De ploeg uit Valkenburg won met ruime cijfers van CVC Reeuwijk (2-6), de nummer laatst in de rangschikking. Daarmee profiteerde de ploeg van Arie van Duijn van de nederlaag van de Leidse ploeg bij DoCoS.

,,Deze overwinning was keihard nodig, want we zijn niet al te best uit de winterstop gekomen. Dan is een overwinning belangrijk en is het lekker om ook ruim te winnen. Misschien was dit dan wel de ideale tegenstander om uit het dalletje te komen. Volgende week halen we in tegen DSO en dan moeten we er voor zorgen dat de tweede plaats steviger in handen komt. Van daaruit kunnen we weer doorpakken”, sprak Van Duijn zijn wensen uit voor het restant van de competitie.

De oefenmeester had zijn groep wel vooraf duidelijk gemaakt dat het geen appeltje-eitje zou worden in Reeuwijk. ,,Op papier mag je dan spreken van een tegenstander waarvan je simpelweg moet winnen, maar ik heb ze er fijntjes aan kunnen herinneren dat we de voorbije jaren verloren van Alexandria’66 en Kethel/Spaland. Dat waren ook staartploegen en daar mochten we ook niet van verliezen. Het gebeurde echter wel.”

De boodschap was niet aan dovemansoren gericht. De Valkenburgse formatie was dus duidelijk een maatje te groot, hoewel het verschil pas na de hervatting in duidelijke cijfers werd uitgedrukt. Na een ruststand van 1-2 namen de bezoekers afstand. Jaco van der Bent opende de score na een strakke voorzet vanaf rechts van Jaap van der Plas, die aan de rechterkant was geposteerd in de voorste linie. Van der Plas was eveneens betrokken bij de 0-2 van Timo Schaap. Uit het niets werd het alsnog 1-2 en gezien de krachtsverhouding was dat verschil eigenlijk te summier. De lat stond Valkenburgs succes een keer in de weg en Arjan Haasnoot redde zelfs een keer onbedoeld op de doellijn van CVC.

Na de doelwisseling was er geen houden meer aan. Valken’68 werd oppermachtig en liep verder uit via Haasnoot, weer Van der Bent, Niels Hogewoning en Mathias van Beelen. De laatste twee waren na rust ingevallen bij de gasten. Van Duijn: ,,Uiteindelijk had het nog meer kunnen worden, maar over de tweede helft kan ik voornamelijk tevreden zijn. Vooral het optreden van Rody Redel kon mij bekoren. Ik kan eigenlijk niet meer om hem heen en daar heeft hij keihard voor gewerkt als jongeling.”

Op dezelfde middag werd wel bekend dat Valken’68 afscheid gaat nemen van middenvelder Marc Langeveld na dit seizoen. ,,Na afloop kwam hij mij vertellen dat hij voor FC Rijnvogels gaat spelen. Dat gun ik hem van harte en ik hoop dat hij daar zal slagen. Bij ons heeft hij het voetbalplezier weer teruggekregen en daar zijn we blij mee. We gaan het seizoen trachten op een mooie manier af te sluiten samen.”