Tweede klasse C (zaterdag)- ,,Normaal kan ik misschien leven met een gelijkspel bij HVC’10 uit, maar vandaag niet. Als je ziet hoeveel kansen wij krijgen, met name in de eerste helft, ongelooflijk. Het is het probleem van Valken’68, niet alleen dit seizoen trouwens.” Aan het woord is, na het 2-2 gelijkspel in een winderig Hoek van Holland, Arie van Duijn. Aan de andere kant zag de scheidende trainer tot zijn genoegen een veelheid aan vloeiende combinaties die voor rust uitmondden in een tiental kansen op de verdiende gelijkmaker.

De gelijkmaker, ja. De thuisclub was al na twee minuten op voorsprong gekomen en beperkte zich de rest van de eerste speelhelft tot spaarzame speldenprikken. Een gelukje ook nog, die 1-0. Een door de wind ontvoerde voorzet van aanvoerder Michael van den Bos plofte achter de verbouwereerde Erwin van der Nagel in de verste hoek. Daarna vestigde de aandacht zich vooral op zijn collega Vincent Madern aan de overkant. De doelman van de Hoekers ranselde bravoureus schoten van Marc Langeveld (2x) en Jari de Vries uit zijn veste, al was hij kansloos op een poeier van Jaco van der Bent die de paal raakte. De rebound landde net te veel achter het lichaam van Robbert van Delft om het karwei te kunnen afronden. Omdat ook Chris de Lange, Selmo Kurbegovic, Matthijs de Mooij en Jaco van der Bent het vizier niet op scherp hadden, moest de vroege achterstand worden meegenomen naar de thee.

In de tweede doorgang leek het allemaal goed te komen toen Robbert van Delft na zeven minuten de 1-1 bekeken langs doelman Vincent Madern plaatste. Toen de voor zijn elftal eerder zo waardevolle sluitpost drie minuten later een vrije trap van Kurbegovic door zijn handen liet glippen was de verdiende Valkenburgse voorsprong alsnog een feit. De vreugde van die meevaller leidde, als zo vaak op de velden, tot concentratieverlies en een onmiddellijke 2-2, te danken aan de ruimte die middenvelder Kay van den Bos werd geboden.

Met de gastheren die geen voorsprong hoefden te verdedigen, ontspon zich een open en hectisch laatste halfuur in het naderende schemerlicht. Opvallend genoeg zonder doelpunten, al waren er aan beide zijden een aantal mogelijkheden. Zo zag de thuisclub invaller ‘reus’ Rensen falen voor Van der Nagel, terwijl Robbert van Delft in de extra tijd niet durfde afdrukken met links. Madern benutte die aarzeling en ontfermde zich over de bal en de puntendeling.

In de laatste wedstrijd voor de winterpauze komt lijstaanvoerder Voorschoten’97, dat zo verrassend verloor van Soccer Boys, naar ’t Duyfrak. ,,Iedereen kan van iedereen winnen in deze klasse, dat blijkt maar weer”, aldus trainer Van Duijn, vooruitkijkend naar volgende week. Het duel begint om 14:00 uur om de invallende duisternis voor te blijven.

HVC’10 – Valken’68 2-2 (1-0). 2. Michael van den Bos 1-0, 53. Robbert van Delft 1-1, 56. Selmo Kurbegovic 1-2,  57. Kay van den Bos 2-2.

Opstelling: Erwin van der Nagel, Jari de Vries, Joey Zandbergen, Arjan Haasnoot, Rody Redel (56. Peter de Best), Chris de Lange, Matthijs de Mooij, Marc Langeveld, Jaco van der Bent, Robbert van Delft, Selmo Kurbegovic.

Beluister hier de podcast van Ton de Vries met Arie van Duijn: