dinsdag, april 23, 2024
HomeLugdunumInterviews LugdunumValken’68 ruimschoots te sterk voor zwalkend Lugdunum

Valken’68 ruimschoots te sterk voor zwalkend Lugdunum

-

Tweede klasse C (zaterdag)-Valken’68 hoopt nog altijd op een (vervangende) periodetitel om voor promotie te spelen. Wel moest er dan gewonnen worden van Lugdunum om in de race te blijven. De ploeg uit Leiden startte de competitie sterk, maar kent inmiddels een ogenschijnlijk niet te stoppen vrije val op de ranglijst en moet zich zorgen gaan maken om niet op plaats twaalf uit te komen. De ploeg van trainer Jan Wansink kon ook in dit duel het tij niet keren. In de tweede helft maakten de Valkenburgers het verschil. Het werd 5-1 voor de thuisploeg.

Het begin van de wedstrijd was alles behalve goed te noemen. Beide teams grossierden in foutieve passes wat de amusementswaarde niet ten goede bracht. Kansen vielen er niet of nauwelijks te noteren. Pas na een kwartier spelen moest Lugdunum sluitpost Kevin Wassenaar redding brengen op een inzet van Jaco van der Bent. In de tegenstoot werd Bilal Karasahin met een fraaie pass weggestuurd en oog in oog met Valken doelman Erwin van der Nagel faalde hij niet. Zo kwam de ploeg uit Leiden op een gelukkige voorsprong. De Valkenburgers drongen hierna fors aan, maar tot een doelpunt kwam het niet voor de thuisploeg. Met name Wassenaar hield zijn ploeg in de race met een aantal fraaie reddingen. Pogingen van Matthijs de Mooij, Marc Langeveld en Chris de Lange werden vakkundig gekeerd door de geroutineerde doelman. Op slag van rust had Valken op gelijke hoogte moeten komen. De geheel vrijstaande en dit keer op het middenveld geposteerde Rody Redel schoot op onverklaarbare wijze over het Leidse doel, daar waar het thuispubliek de gelijkmaker al telde. Zo gingen de bezoekers met een voorsprong de rust in.

De rood-gelen zouden na de onderbreking uit een geheel ander vaatje tappen. De ploeg van Arie van Duijn domineerde en de Leidenaren kwamen er niet meer aan te pas. Wassenaar bracht nog een aantal keer redding, maar moest na vijftien minuten in het tweede bedrijf dan toch de bal uit het net vissen. De Mooij kopte uit een corner de bal prima binnen en bracht hiermee de thuisploeg op gelijke hoogte. Hierna ging het hard want enkele minuten later draaide Sven Boonstoppel zich goed weg van zijn tegenstander en schoot binnen in de verre hoek. De gastheren drongen verder aan en schroefde de score verder op via Robbert van Delft. Een minuut later zou het nog pijnlijker worden Lugdunum. Een doorgebroken Valken speler werd in de zestien onderuit getrokken en arbiter Van Dee kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Van Delft schoot prima binnen en tekende voor zijn tweede doelpunt van de middag. Het regende kansen voor de thuisploeg en kort voor tijd was het Van der Bent die de eindstand op 5-1 bepaalde. De ploeg uit Valkenburg mag dus blijven hopen op een verlenging van het seizoen. De Leidenaren staan nog steeds op plek elf en zagen TAVV dichterbij komen. Werk aan de winkel dus voor Wansink en de zijnen. Volgende week gaat Valken’68 op bezoek bij buurman DoCoS en ontvangt Lugdunum op eigen terrein Voorschoten’97.

Verdediger Arjan Haasnoot van de thuisploeg na afloop van de wedstrijd: ,,We hebben meer dan terecht gewonnen. De eerste helft speelden we tegen onszelf en was het spel ronduit slecht. We kregen wel kansen, maar op een of andere manier keept Kevin Wassenaar tegen ons altijd goede wedstrijden. In de theepauze hebben we goed met elkaar gesproken. Dat bleek te werken want in de tweede helft waren we heer en meester. Zij hebben geen enkele kans gecreëerd en het was eenrichtingsverkeer op het Leidse doel. We mogen onszelf aanrekenen dat we niet nog meer hebben gescoord. Op basis van de tweede helft hebben we een prima overwinning geboekt.”

Doelman Wassenaar met zijn mening: ,,Tja, we staan weer met lege handen, maar eerlijk is eerlijk, we hebben van een betere tegenstander verloren. Het eerste deel kwamen we op voorsprong en wisten dit tot aan rust te behouden. Dat was wel ietwat gelukkig want zij kregen in de eerste helft al genoeg kansen. Het tweede deel van de wedstrijd werden we compleet overlopen en konden we het conditioneel nauwelijks meer bijbenen. We moeten de hand in eigen boezem steken. Het was gewoon niet goed vandaag. Uiteraard houden we vertrouwen. Volgende week weer een nieuwe ronde, dus nieuwe kansen.”

Valken’68-Lugdunum 5-1 (0-1) 17. 0-1 Karasahin, 59.De Mooy 1-1, 68. Boonstoppel 2-1, 80.. Van Delft  3-1, 82. Van Delft 4-1, 86.Van der Bent 5-1

Basisopstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Chris de Lange, Mark van der Plas, Arjan Haasnoot, Sander van Duijn, Stefan van der Plas, Rody Redel, Matthijs de Mooij, Jaco van der Bent, Marc Langeveld, Jaap van der Plas

Basisopstelling Lugdunum: Kevin Wassenaar, Mohammed Berdai, Henk Brandt, Cem Isitir, Casper Koreman, Arash Latifi, Nabil Atif, Adam Atif, Bilal Karasahin, Sandjai Gajadien, Issam Chahine.

Foto’s: met dank aan Saam de Mooij