Tweede klasse C (zaterdag)- Voorschoten’97 kwam dit seizoen met horten en stoten op gang. In de eerste weken nam de ploeg van André Lourens plaats in het rechterrijtje, maar ondertussen loopt het vlotjes en is er een forse stap in het klassement genomen. De zege op HVC’10 (1-2), alweer de vijfde op rij, maakt dat Voorschoten’97 nu tweede staat achter koploper VELO. Daarom kan nu al worden gesteld dat er volgende week een topper op het programma staat op sportpark Adegeest, wanneer de ploeg uit Wateringen op bezoek komt.

In Hoek van Holland speelden de Voorschotenaren een ‘puike pot’ volgens trainer Lourens en de zege kwam slechts 1 ploeg toe. Het enige verwijt dat de trainer kon maken aan zijn ploeg was het gegeven dat er een aantal kansen onbenut werden gelaten. De twee goals bleken even zo goed voldoende voor de knappe uitzege. Spits Alex Iliopoulos had een belangrijk aandeel in de driepunter. ,,Voor een spits is het natuurlijk altijd lekker om de ploeg te kunnen helpen met een assist en een doelpunt. Ik moet zeggen dat ik niet groots speelde, maar daarom is het des te lekkerder dat je dan toch van waarde kunt zijn.”

De bezoekers kwamen halverwege de eerste helft op een 0-1 voorsprong. De keeper loste een inzet, waarna de speler met Griekse roots middenvelder Peer van Paasen in staat kon stellen om te scoren. In die fase was Voorschoten’97 al beter, maar toch was de score na ruim een halfuur weer in evenwicht. Na de doelwisseling pakten de Adegeest-bewoners het heft weer in handen en dat resulteerde in een verdiende en hernieuwde voorsprong. De spits: ,,Ik mocht het laatste tikje geven uit een fantastische voorzet van Oualid Maatoug. Dat doelpunt was vooral een echt teamdoelpunt gezien de gehele aanval en mijn bijdrage was misschien één procent. Maar goed, je moet er wel staan en voor mij voelde het goed uiteraard. Over het geheel genomen gaat het met mij ook steeds beter. Natuurlijk is een overstap van Bernardus naar Voorschoten’97 niet gering, maar ik kom er aardig doorheen. Daar ben ik mijn medespelers dankbaar voor want zij geven mij vertrouwen. Dat doet de staf ook gezien het feit dat ik de laatste zeven wedstrijden in de basis sta. Van die duels hebben we er zes gewonnen en dat maakt het voor mij allemaal nog leuker. Wel besef ik mij dat het beter kan en moet, maar ik wil ook niets liever dan mezelf door ontwikkelen. Ik moet bijvoorbeeld meer rust aan de bal krijgen. Af en toe ben ik te slordig en daardoor lijden we balverlies. Het vertrouwen van mij en de groep neemt echter wekelijks toe en de resultaten zijn er naar. Dit was een verdiende overwinning, waar we tegen UVS vorige week aan diefstal hebben gedaan. Vanzelfsprekend was die 0-1 vlak voor tijd wel heerlijk en dat hebben we meegenomen naar deze lastige pot bij HVC’10.”

Trainer Lourens: ,,Voetballend zat het wel goed bij ons, maar de grootste winst dit keer was dat we fysiek ons mannetje stonden. Als je dat niet doet tegen HVC’10 leg je het af. Wat dat betreft ben ik erg tevreden over de geleverde prestatie. Op deze wijze kan het enkel maar leuker worden. Het voelt goed voor een trainer dat noodgedwongen wissels prima uitpakken. Ik kan echt putten uit pakweg twintig spelers en dat is een luxe. Vorige week speelde Jordy Manuputty echt goed, maar hij kreeg een terugslag en speelde nu niet mee. Toch liep het ook nu prima met het team.”

De winnende coach vervolgt: ,,Zij hadden veel moeite met onze wisselende buitenspelers. Daardoor kregen we veel ruimte en zijn we tot aardig wat kansen gekomen. Helaas viel die derde niet, maar ik kan niet zeggen dat HVC nog gevaarlijk kon worden in de slotfase. Alles was voor Ian Baggerman, Martijn Hogenboom  of Justin van Look.”

Iliopoulos erkende zelf ook nog een grote kans te hebben gemist, net als Van Paasen. ,,Ja, dat was jammer en had ons meer lucht gegeven. Uiteindelijk maakt het gelukkig niet uit en daardoor hebben we een geweldige middag achter de rug. Daarna zijn we met de groep een happie gaan doen en hebben we bij ZZ Leiden ook nog een prima vervolg gekregen op deze dag. Vervolgens nog even het uitgangsleven in, dus wat wil je nog meer? Ik ben wel blij dat twee medespelers mij het advies hebben gegeven om de wekker te zetten voor dit belverslag want anders had ik nog wel liggen pitten haha.”

Vanmiddag gaat de puntspeler weer even kijken bij zijn oude club. ,,Ja, dat houd ik er wel in. Veel vrienden van mij spelen bij Bernardus en ik kom er nog graag. Zij komen ook trouwens vaak bij Voorschoten’97 kijken. Dat raad ik hen volgende week ook aan, want dat gaat een leuke pot worden tussen twee voetballende ploegen. Ik heb er nu al zin in. Wat zou het mooi zijn wanneer we de koppositie afnemen van VELO. En dan vasthouden tot minimaal de winterstop. Winterkampioen worden zou erg leuk zijn, hoewel ik natuurlijk ook wel weet dat de weg daarna nog heel lang is.”

Basisopstelling Voorschoten’97: Van Look, De Jong, Hogenboom, Baggerman, Simonis, Van Paasen, T.Koning, Verplancke, Maatoug, Iliopoulos, Guijt.

Foto’s: met dank aan Ronald Heinen, Haaglandenvoetbal.nl