Tweede klasse C (zaterdag)- Voorschoten’97 heeft geen vervolg weten te geven aan een serie van drie gewonnen wedstrijden. De ploeg van André Lourens ging met 3-0 kopje onder op bezoek bij SVC’08. ,,Ik herkende mijn ploeg niet. Het was apathisch en we speelden zonder beleving. Dat is dus uitermate teleurstellend en ik had er ook geen rekening mee gehouden, want we speelden de laatste tijd met gedrevenheid. Gelukkig lopen we door diverse andere uitslagen niet heel veel schade op, maar het moet zeker wel beter de komende vijf wedstrijden. Ik weiger echter om nog naar beneden te kijken. Daar horen wij niet.”

De oefenmeester van de Voorschoten’97 noemde de zege van de thuisploeg ‘ dik verdiend’. ,,We hebben heel weinig duels gewonnen en dan ga je dus geen resultaat halen. Zij waren al beter voor de 1-0. Die kwam overigens uit een pingel, die er geen één was. Tot aan de rust en in de eerste tien minuten na de pauze kwamen we wat beter voor de dag en in die fase hadden we het nog kunnen kantelen. Helaas waren de geboden kansen niet aan ons besteed. Robin Diets schoot een keer, waar hij beter had kunnen afgeven. Nick Guijt vuurde een keer, terwijl een steekbal handiger zou zijn geweest. En een inzet van Thom de Koning werd gered door hun doelman.”

Na de 2-0 was het boek dicht voor de bezoekers. Het werd ook nog 3-0 voor de thuisploeg, maar daar maalde Lourens niet meer om. ,,Het geheel was gewoon niet goed genoeg. Misschien hadden we het nog kunnen repareren in de rust bij 0-0, maar die pingel betekende wel een tik voor de ploeg. Jammer dat je dan niet gelijk maakt, die kansen hebben we gehad. Al met al was het geen leuke middag. Het zit ook niet mee met de blessures. Jordy Manuputty heeft meegedaan, maar zijn lies blijft opspelen. Ilias Bahri liep daarnaast een ribblessure op en had veel pijn. Het zou maar zo kunnen dat we hem ook kwijt zijn de komende weken. Hij doet het juist goed op het middenveld. Daar staat tegenover dat Richard Bakker zijn eerste minuten weer heeft gemaakt, maar die jongen is er een tijd uit geweest en dus niet meteen top. Verder was Tim Koning de hele week ziek en zo is er elke week wel wat. Hamza Apaydin kan volgende week ook nog niet spelen vanwege een schorsing, hoewel het prettig is dat zijn straf, en terecht ook, is teruggedraaid van vier naar twee wedstrijden.”

Lourens moet dus wekelijks puzzelen, ook al omdat Hamza Chikhi er ook weer niet bij was. ,,Hij is heel belangrijk voor ons en kan het verschil maken. Ik denk echter dat hij hooguit tien wedstrijden heeft kunnen spelen tot nu toe. De komende weken reken ik ook nog niet op hem. We hebben een prima selectie staan, maar kunnen minder opvangen dan bijvoorbeeld Valken’68. Soms moet je roeien met de riemen die je hebt. Enkel hebben we dat tegen SVC’08 niet goed gedaan en daar baal ik wel van.”

SVC’08-Voorschoten’97 3-0 (1-0). 38. Toet 1-0 (strafschop), 71. De Ruiter 2-0, 76. Toet 3-0.

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Moll, Manuputty, Simonis, Valies, Bahri, De Koning, Van Paasen, Guijt, Constancia, Diets.

Foto’s: met dank aan Haaglandenvoetbal.nl