Deze week maakte Voorschoten ’97 (za) bekend dat Ronnie Verplancke volgend seizoen de formatie van André Lourens komt versterken. Op het eerste gezicht een opmerkelijke overstap van de reserve-aanvoerder van Ter Leede, Verplancke verruilt een topploeg uit de hoofdklasse voor een middenmotor in de tweede klasse. Met zijn vertrek uit Sassenheim sluit hij zijn succesvolle en langdurige voetballoopbaan in de Bollenstreek (Verplancke speelde 7 jaar voor Ter Leede en 1 jaar voor Quick Boys) af.  Verplancke lost met zijn  overstap naar Voorschoten ’97 overigens een oude belofte in. 10 jaar geleden al leek hij van zijn toenmalige club UVS naar Adegeest te vertrekken, maar verkoos toen op het laatste moment toch  voor een langer verblijf in de Kikkerpolder. Een decennia later komt het er alsnog van, na dit seizoen trekt de bijna 31-jarige middenvelder definitief het groen-gele tricot over zijn schouders.  Verplancke  geeft voor LeidenAmateurVoetbal een toelichting op zijn vertrek bij de Sassenheimers en legt uit waarom hij nu wél voor Voorschoten ’97 kiest.

Verplancke: ,, Ik twijfelde vorig seizoen tijdens mijn langdurige blessure (Verplancke stond ruim 8 maanden buitenspel, SN ) al of ik door moest gaan op dit niveau, maar besloot afgelopen zomer er nog één keer vol voor te gaan. Ik heb  vervolgens hard getraind om weer topfit te worden en dat is  me gelukt. De eerste 10 competitiewedstrijden verliepen probleemloos, maar ik raakte toen geblesseerd aan mijn enkel. In deze periode heb ik de dingen voor mijzelf op een rijtje kunnen zetten en kwam tot de conclusie dat het  voor mij op dit niveau mooi is geweest. Ik heb hier een prachtige periode gehad, draag Ter Leede een warm hart toe  en wil hier ook op een goede manier vertrekken. De club is altijd goed voor mij geweest, ook in de periode dat ik geblesseerd raakte. Ik wil me daarnaast in de toekomst verder ontwikkelen als personal-trainer en blessures zijn bij de uitoefening van dat vak niet handig.”

Vervolgend: ,,Voorschoten ’97 is ook een mooie club.  Qua niveau is het een stapje terug, maar wat betreft de organisatie denk ik dat ze de zaken daar aardig op orde hebben. Ze wilden mij er graag bij hebben en ik had zelf  er ook al gelijk een goed gevoel bij. Ik ken trainer André Lourens niet persoonlijk, maar hij maakte op mij een prima indruk. Ik ben trouwens sowieso geen moeilijke jongen voor een trainer, als het niet goed gaat zoek ik het in eerste instantie bij mijzelf en niet bij mijn trainer. Wat ook heeft bijgedragen aan mijn overstap naar Voorschoten ’97 is dat Shemiel Constancia (de robuuste spits van de Adegeest-bewoners, SN) daar ook speelt. Shemiel is een goede vriend van mij en we wilden altijd nog een keer met elkaar samenspelen, dus ook wat dat betreft is dit het goede moment.”

Voordat het zover is, wil Verplancke eerst zijn Ter Leede-periode goed afsluiten met wie weet nog een extra toetje voor de Sassenheimers in de vorm van de nacompetitie. ,,Vertrekken bij Ter Leede met een promotie naar de derde divisie zou natuurlijk fantastisch zijn’’, besluit de sympathieke Leidenaar.