Districtsbeker- Voorschoten’97 (za) heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de districtsbeker. Afgelopen zaterdag werd gewonnen van RKDEO (1-3), terwijl eerder Forum Sport al verslagen was. In Nootdorp was de ploeg van André Lourens vooral na rust de betere ploeg en dat kwam tot uitdrukking in de score, nadat het halverwege nog 1-1 was. Ronnie Verplancke onderscheidde zich met een absolute wereldgoal vanaf eigen helft en dus was een belletje de moeite waard naar de middenvelder.

,,Om het al meteen te bombarderen tot ‘doelpunt van het jaar’ gaat wat ver, maar voor elke speler is zo’n goal wel lekker natuurlijk. Zij waren aan het opbouwen. Hun centrale middenvelder werd aangespeeld, maar ik kon er tussen zitten. Ik had al gezien dat hun keeper (Dennis Hendriks, red.) op randje zestien stond en ik besloot het te proberen met een verre trap. De doelman liep nog wel terug, maar die bal plofte binnen. Bij het aanleggen had ik al het idee dat ie erin zou kunnen vallen of de lat zou raken. Mooi dat dit gelukt is.”

Wie Verplancke kent, weet dat de van Ter Leede overgekomen speler een trap in de benen heeft waar je U tegen zegt. De ex-speler van ook onder meer UVS heeft zijn draai nu al gevonden. ,,Ik had het geweldig naar mijn zin gehad in Sassenheim, maar de laatste twee jaren had ik diverse blessures. Eerst de knie, daarna de enkel. Kraakbeenblessures. Mij is afgeraden om door te gaan, omdat ik met mijn 31 jaar nog langer door moet. In stoppen had ik nog geen trek, maar ik besloot wel wat te zakken in niveau. Voorschoten’97 is een mooie club en het is een prima keuze geweest. Uiteindelijk heeft Shemiel Constancia mij overgehaald. Ik ben van mening dat we een leuk team hebben. Elke positie is zo ongeveer dubbel bezet. Het blijft lastig om in te schatten hoe onze kracht zich verhoudt tot de andere ploegen, maar ik schat wel in dat we een leuk seizoen gaan hebben als we ons door ontwikkelen. Natuurlijk valt er nog veel te verbeteren, maar je kunt niet verwachten dat je met een wat aangepaste ploeg er binnen zes weken staat. De resultaten tot nu toe zijn  doorgaans wel bemoedigend. We hebben trek om te starten, ook nu weer met veel derby’s. Onze eerste tegenstander is SVC’08. Met UVS heb ik daar lang geleden tegen gespeeld. Ik heb vernomen dat ze fysiek sterk zijn. Afijn, we gaan het zien. Met mijn fysieke gesteldheid is het momenteel okay en dat doet mij deugd. En als je dan zo’n goal mag maken, neemt de zin om te knallen alleen maar toe.”

Foto: met dank aan John van de Sande van  http://haaglandenvoetbal.nl