Tweede klasse C (zaterdag)- Met het behaalde resultaat vorige week in de uitwedstrijd tegen Valken’68 (0-0) tankte Voorschoten’97 veel vertrouwen. Zaterdagmiddag vertaalde dat in een belangrijke 2-0 zege tegen het overigens povere Honselersdijk. Daarmee  revancheerde de Voorschotense ploeg zich voor de 2-1 nederlaag  van eerder dit seizoen tegen de Westlanders. Het duel op het redelijk bezochte sportpark Adegeest kende een verrassend sterke openingsfase van de bezoekers, waarin de basis werd gelegd voor de eerste triomf in 2018.

Van de opdracht van Voorschoten- trainer André Lourens om vanaf de aftrap hoog druk te zetten kwam weinig terecht. De Westlandse formatie van Pieter Boon, bivakkerend in de lange middenmoot, opende verfrissend. Voorschoten-doelman Stefan van der Niet wist in de deze fase de openingstreffer van de gasten te voorkomen. Aan de andere kopte centrale verdediger Kevin Koek nog geen twee minuten later een goed genomen hoekschop van Robin Diets wél hard achter de kansloze goalie Boy Zuiderwijk:1-0. Lourens: ,,Een heerlijke goal voor de trainersstaf. Ronald van Delft heeft er afgelopen week juist op geoefend en dan levert zo’n corner een goal op. Eer van je werk, zeg maar.”

Binnen twintig minuten leidde Voorschoten ‘97 zelfs met 2-0.  En die tweede goal was eveneens heel fraai. Richard Bakker opende op Robin Diets waarna diens voorzet steenhard binnen gekopt werd door ex-RCL’er Nick Guijt. Halverwege de eerste helft was het echter even schrikken toen Pawel Rubin op enkele meters van het vijandelijk doel miste. Zo bleef de aansluitingstreffer tot vreugde van het thuisfront uit. Even na dit hachelijke voorval kwam Voorschoten’97 nog een keer goed weg toen Van der Niet niet alert genoeg was bij een hoekschop. Ook dit bleef zonder gevolgen.

Met Hamza Chikhi voor de geblesseerd geraakte Diets na rust kwam er weer wat leven bij Voorschoten ’97. De behendige spits zette eerst de bijna complete verdediging voor schut maar wist niet te scoren.  Even later krulde hij de bal fraai op doel maar doelman Zuiderwijk wist opnieuw redding te brengen. Daarmee vergat Voorschoten ’97  de genadeklap  aan Honselersdijk uit te delen. Bij de in het oranje gehulde Westlanders  ontbrak het volledig aan vernuft om het de thuisploeg echt moeilijk te maken, ondanks wat kansjes in de slotfase. De thuisploeg, met de hardwerkende Tim Koning voorop in de strijd, speelde hierna de wedstrijd gecontroleerd uit.

Trainer Lourens, wiens trouwdag werd voorzien van een extra kleurtje, was klip en klaar: ,,Het gaat om de punten. Op dit moment staan we op een plaats waar we niet willen staan. Deze punten zijn heel belangrijk. Al helemaal bezien in het licht dat we de voorbije week te kampen hadden met zieke of geblesseerde spelers. Daardoor moesten Jordy Manuputty en Peer van Paasen op de bank beginnen. Ik ben erg tevreden over Bas Vonk uit het tweede. Hij schoof door en heeft een prima debuut gemaakt. Als we het samen doen op de club komen we er wel. We willen graag een marge opbouwen om van de derde plek van onderen te komen. We hebben opnieuw de nul gehouden en we maken stapjes. Deze ploeg kan voor elke tegenstander heel gevaarlijk zijn. Wij horen niet in het rechterrijtje thuis”, aldus de opgeluchte oefenmeester van Voorschoten’97.

Volgende week staat voor Voorschoten ’97 een inhaalwedstrijd op het programma. De mannen van Lourens treden dan aan in Leiderdorp, waar RCL als tegenstander wacht. Op voorhand een duel om naar uit te kijken.

Opstelling Voorschoten’97: Van de Niet; Koek, Apaydin, Diets (46. Chiki), Bakker, Constancia, Koning, Bahri, Guijt, Vonk, Valies.