HomeDerde klasseTAVVOualid Maatoug slalomt Voorschoten ’97(za) langs TAVV (2-0)

Oualid Maatoug slalomt Voorschoten ’97(za) langs TAVV (2-0)

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Na twee nederlagen wist Voorschoten’97 de eerste punten van het seizoen binnen te slepen. De Adegeest-bewoners wonnen, na een doelpuntloze 1e helft, met 2-0 van TAVV. Die ploeg had al eerder drie punten verzameld.

De gastheren overrompelden de Ter Aarders in de openingsfase, maar Oualid Maatoug en Alex Iliopoulos hadden hun vizier nog niet voldoende afgesteld. Maatoug was op de rechterkant een voortdurende plaag voor zijn bewaker Dieter Vreeken, die regelmatig het rugnummer 27 van de Voorschoten’97-aanvaller  aan zich voorbij zag schieten. De grootste kans voor de thuisploeg was na een half uur spelen voor Hamza Chikhi, maar hij wist na een vrije doorgang TAVV-doelman Edwin Pieterse niet te passeren. De bezoekers (zonder de geblesseerde aanvaller Donny van der Neut) wisten daar voor rust weinig tegenover te stellen, slechts een doelpoging van Kevin van Wijk, na een voorzet van Yassine El Mariami, zorgde voor een hachelijk moment voor het Voorschotense doel.

In de tweede helft ging de thuisploeg onverdroten door op zoek naar de openingstreffer, maar de ban werd pas halverwege de 2e helft gebroken. Na een vrij ongelukkige overtreding van Jesse Modderaar op Maatoug kon scheidsrechter Moussaoui niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Aanvoerder Ronnie Verplancke klaarde dit klusje bekwaam(1-0). Toen niet veel later Modderaar na 2x geel, dus rood, het veld moest verlaten en kort daarna Maatoug de bal in de kruising kogelde (2-0), was de wedstrijd beslist.

TAVV-middenvelder Kevin van Wijk was ontevreden over de start van zijn ploeg. ,,We toonden in het begin van de wedstrijd weinig daadkracht en kwamen ook de gemaakte afspraken niet na. We stonden niet compact genoeg en boden Voorschoten ’97 te veel ruimte,  waardoor zij op de vleugels vaak gevaarlijk kon worden”,  aldus de routinier.

De meest opvallende vleugelflitser aan de kant van de gastheren was Maatoug. De jongste man op het veld  zigzagde keer op keer door de TAVV-defensie en besliste met een schitterende goal  het duel. De 19-jarige student Fiscaal Recht aan de Erasmus Universiteit keerde dit seizoen, na eerdere avonturen bij ADO Den Haag en Katwijk, terug op het oude nest en liet zien een belangrijke aanwinst voor de ploeg van André Lourens te zijn. De eerste overwinning van het seizoen zorgde voor opluchting in het Voorschotense kamp. ,,Na 2 ongelukkige nederlagen is het lekker om nu de zege te pakken. We kunnen goed voetballen en dat laten we vandaag ook zien. Ik voel me bij Voorschoten ’97 goed op mijn plek en verwacht dat we dit seizoen om de prijzen gaan meedoen”, aldus de maker van het tweede doelpunt. Lourens wist de prestatie van de behendige aanvaller op waarde te schatten, getuige de applauswissel voor Maatoug vlak voor tijd.

Voorschoten ’97 (za) – TAVV 2-0 (0-0). 69. Verplancke 1-0, 79. Maatoug 2-0. Scheidsrechter : Moussaoui. Toeschouwers : 200

Opstelling  Voorschoten ’97: : Van Look, Simonis, Apaydin, Chikhi (68.Constancia), Iliopoulos (80. Guijt), Van Paasen, Verplancke, Maatoug     (89. Koning) , De Koning , Baggerman.

Opstelling  TAVV: Pieterse, Modderaar, Van der Pijl, Zornig, Vreeken, Van Smoorenburg, Van Wijk, Verwoerd(74. De Lange), Straver, El Mariami (82. Verhoog), Konings.

Foto’s: Jan van der Lubbe