Met een gematigd tevreden gevoel kijkt Alan Campfens terug op de eerste seizoenshelft van zijn selectie. De trainer van Warmunda: ,,We hebben een paar wedstrijden werkelijk goed gevoetbald zoals tegen Kickers’69 en Aalsmeer. Toen klopte het in het veld tot in de puntjes en iedereen kwam zijn afspraken na. Dat hadden best een paar keer meer mogen gebeuren. Een enkele keer zijn we eerlijk gezegd ook weggespeeld zoals tegen Nicolaas Boys (2-6 red.), maar ook nederlagen horen bij een seizoen vol wedstrijden. Voor mij is heel belangrijk hoe je daar mee omgaat, hoe zit het met de mentale weerbaarheid als er tegen slag is?

Vervolgend: ,,Vorig jaar leidde frustraties nog wel eens tot ongedisciplineerd gedrag en dus kaarten. Dan miste ik een paar belangrijke spelers in cruciale duels en dit zinde me niet. Nu zie ik langzamerhand een kentering ten goede. Dat was ook een van de doelstellingen die we met de groep in de zomer hebben vastgelegd: zelfkennis, discipline en mentale weerbaarheid zijn essentieel. Omdat die aspecten allengs beter zijn geworden heb ik vertrouwen in de tweede helft van het seizoen en ik hoop ergens in de middenmoot te eindigen. Wedstrijden als tegen ASC waarin we met 0-1 verloren en de uitvoering volledig de mist in ging zullen we misschien nog eens meemaken, maar belangrijk is hoe je daar mee omgaat. Ervaren spelers als Vincent Solleveld en Selmo Kurbegovic zouden hier een voorbeeldfunctie moeten hebben. Zij kunnen jongeren niet alleen voetballend naar een hoger niveau tillen, maar ook mentaal.”

Campfens is geen trainer die zijn spelers in de media spaart als hij een kritische noot wil kraken. Dat bleek na de wedstrijd tegen RKDES waarin hij iemand als Kurbegovic niet spaarde. ,,Die kritiek uit ik eerst in de groep of tegen een speler. Ze mogen best weten wat ik van ze vind en vooral wat ik van ze verwacht. Hoe ervaren ook, je kunt er altijd wat bijleren.”

De selectie heeft twee weken vrijaf gekregen, maar pakt de draad volgende week weer op. Het trainingskamp, een bijna verplicht onderdeel van alle amateurclubs tegenwoordig, wordt gehouden in Geldrop. ,,Gewoon in Nederland”,  zo gaat Campfens verder. ,,De rest van het seizoen spelen ze toch ook in regen, kou en wind?  Waarom dan een weekje in de zon? Ik geloof daar niet in. We gaan daar een wedstrijdje spelen en heel veel leuke en/of zinvolle dingen doen. Zo gaan we ook met z’n allen naar Ajax-Feyenoord kijken. Daarna zelf weer aan de bak, waarin ik hoop dat we ons verder kunnen door ontwikkelen en ons vooral niet meer tekort moeten doen. Meer wedstrijden spelen zoals als tegen Kickers’69 en Aalsmeer.”  Warmunda begint tegen Van Nispen. Op papier een ‘makkie’, drie punten weghalen daar zou een prima begin zijn om de doelstelling, de middenmoot, te halen.

N.B. De Warmunda fan die Campfens volgt op Twitter wreef zich mogelijk onlangs vergenoegd in de handen. Stond de trainer daar niet met een nieuwe speler op de foto? Zou er niet een exotische parel aan de selectie worden toegevoegd? Helaas voor deze fan: het ging om Alejandro Galvez, een nieuwe speler van Primera Division club Las Palmas, waar Campfens via via mee in contact kwam tijdens zijn vakantie op Gran Canaria.

Warmunda:

Positie: 11-16-19-21 (7e)

Periode 1: 8-12-14-15 (8e)

Periode 2: 3-4-5-6 (6e)

Thuis: 6-6-7-14 (8e)

Uit: 5-10-12-7 (5e)

Grootste zege: 0-3 Kickers’69 (uit), 0-3 Aalsmeer (uit)

Grootste nederlaag: 2-6 Nicolaas Boys (thuis)

Thuis: 0 keer nul gehouden

Thuis niet gescoord: 2 keer niet gescoord

Uit: 2 keer nul gehouden

Uit niet gescoord: o keer niet gescoord