HomeZaterdagDerde klasseAlphia en LSVV ’70 strijden om laatste plek in derde klasse (za)

Alphia en LSVV ’70 strijden om laatste plek in derde klasse (za)

-

Zaterdag (aanvang 14.30 uur) wordt in Alphen aan den Rijn de laatste wedstrijd van dit seizoen in de Leidse regio gespeeld. Alphia en het Leidse LSVV ’70 mogen in een directe confrontatie gaan uitmaken welke club komend seizen op 3e klasse niveau mag acteren. Vierdeklasser Alphia bereikte de finale door eerst een knappe uitzege bij Koudekerk en later een overwinning, na verlenging, op Siveo’60. Derdeklasser LSVV ’70 rekende in de eerste P/D-wedstrijd in een spectaculair duel, na een 0-2 achterstand, in de dying seconds van de wedstrijd af met het Boskoopse Floreant. Volgende tegenstander SEV bleek een stuk makkelijker te nemen horde, de bezoekers werden met een kansloze 4-1 nederlaag naar Leidschendam teruggestuurd.

De mannen van Freek Jansen lijken op papier licht favoriet en lieten tegen SEV zien dat er voldoende kwaliteit in de ploeg aanwezig is om het derdeklassersschap in ieder geval met een jaartje te verlengen. Met name Jos van Beuningen is de laatste weken on fire. De fysiek sterke rechterverdediger wist in de twee P/D-wedstrijden al 3x te scoren en is in aanvallend opzicht het geheime wapen van de roodhemden gebleken. Handig nu clubtopscorer Jiddo Doornenbal geblesseerd is in de finale van het seizoen.

Indien na negentig minuten nog geen beslissing is gevallen, zal er 2 x15 minuten worden verlengd. Wanneer in deze extra tijd ook geen winnaar naar voren komt, zullen  er strafschoppen moeten worden genomen.

Reistip voor bezoekers van de wedstrijd uit de Leidse regio: De N11 is aankomend weekend afgesloten in beide richtingen vanaf het bedrijventerrein bij Zoeterwoude tot aan de containerterminal (N207) bij Alphen aan den Rijn. Het verkeer moet rekening houden met omleidingen en een iets langere reistijd. Automobilisten worden geadviseerd om via de A4 en A12 naar het Alphia-complex te reizen.