dinsdag, april 23, 2024
HomeDerde klasseASCAltior ruimer op pole-position na uitzege bij ASC (0-2)

Altior ruimer op pole-position na uitzege bij ASC (0-2)

-

Derde klasse A (zondag)-,,Deze competitie blijft mij wekelijks verbazen. Vandaag rolt Stompwijk ’92 koploper Nicolaas Boys met 5-1 op, volgende week komt er weer een andere verrassing  uit de  bus’’, aldus Mo Bougrine, trainer van ASC. Zijn ploeg had zojuist op eigen bodem met 0-2 verloren van de al dan niet verrassende koploper Altior.

ASC en Altior hielden in het eerste half uur gelijke tred en de voorsprong voor de Langeraarders kwam op een verrassend moment. Toen ASC bleef wachten totdat de scheidsrechter zou fluiten voor een vermeende overtreding van Altior op Ralph van Zandwijk, maakten de oranje-zwarten gebruik van deze verwarring en rondden de tegenaanval af met een doelpunt van Marco Pellegrom. Altior was tot dat moment de ploeg met het meeste balbezit zonder nu direct gevaarlijk te worden. Vlak voor rust verdubbelde Altior de voorsprong, met dezelfde doelpuntenmaker, en met deze stand werd ook de rust bereikt.

In de tweede helft ging ASC alles of niets spelen maar de scherpte ontbrak bij de ASC-voorwaartsen. Altior had duidelijk moeite met deze veranderde speelwijze en kwam zelf ook nauwelijks meer toe aan  het creëren van kansen. Omdat beide ploegen in de tweede helft niet meer tot scoren kwamen werd met een 0-2 stand ook het einde van de wedstrijd bereikt.

,,De overwinning van Altior was verdiend. Zij hebben een paar scorende spitsen rondlopen en dat maakt het verschil in deze klasse. Voor ons zou winst in deze wedstrijd bonuspunten hebben betekend, wij moeten de punten halen tegen andere clubs. We staan vooralsnog op de plek waar we horen te staan”, aldus Bougrine.

ASC-doelman Vaggelis Vidiadakis kon zich wel vinden in de woorden van zijn trainer: ,,Altior heeft een goede ploeg en ik denk dat  zij dit seizoen kampioen gaan worden.”  Vidiadakis, vorig seizoen overgekomen van Meerburg, heeft het goed naar zijn zin in zijn nieuwe omgeving. ,,Het bevalt me hier prima, de sfeer bij ASC is goed.  Daarnaast hebben we een mooi nieuw complex met goede trainingsfaciliteiten”, aldus de Griekse student bio-farmaceutische wetenschappen.

ASC mag volgende week aantreden tegen WVC, een tegenstander van het kaliber waar ASC volgens hun trainer  dus meer kans op succes heeft dan tegen meer en meer serieus titelkandidaat Altior. Voor Bougrine zelf trouwens wordt het ook een bijzondere wedstrijd in Oude Wetering, bij deze club was hij de laatste twee jaar werkzaam als oefenmeester.

Altior – ASC 0-2 (0-2).

Basisopstelling ASC: Vidiadakis, Kuipers, Coopmans, Dutrieux, Van Bergen, Rutten, Van Zandwijk, Hoogervorst, Schouten, Van Leeuwen, Boer.