Derde klasse A (zondag)- Zowel ASC als SJZ stonden nog niet op de kaart. In de eerste speelronde werd het duel van de Oegstgeestenaren gestaakt omdat de scheidsrechter niet door kon en SJZ was vrij vanwege het ongelijke aantal clubs in deze klasse. De beide kemphanen volbrachten hun missie dit keer wel. Gescoord werd er niet, hoewel de beide ploegen genoeg kansen kregen in een niet al te beste maar toch onderhoudende ontmoeting. Verder was het ouderwets gezellig op het onderkomen van ASC. Er was een reünie als traditie bij de eerste thuiswedstrijd van de club, er werd afscheid genomen van voorzitter Matthijs Huizing en veel mensen verkozen het sportpark om te genieten van een soms nog krachtig zonnetje.

Voorzitter Huizing heeft tien jaar lang de hamer gehanteerd, maar zal zich nu gaan bezighouden met het wethouderschap in de gemeente Oegstgeest. De preses kan terugkijken op een vruchtbare periode waarin heel veel passeerde bij en met de club. Ook in het eerste elftal waren er bij de eerste thuiswedstrijd nieuwe gezichten te zien in de basis van Mo Bougrine. Zo was er plek voor Ahmed Farhane, Ilker Kacar, Rutger Hoogkamer en later de ingevallen Jailson de Barros. Aan de kant van de Zoeterwoudenaren was de meest opvallende speler doelman Glenn van Nierop, die vorig seizoen de handschoenen nog droeg bij ASC.

De openingsfase was overduidelijk voor ASC. SJZ kon de bal niet in de ploeg houden en de gastheer trok meteen de touwtjes aan. Kacar troefde jongeling Floris Holt af en leek Jelle Schouten de 1-0 binnen te laten werken, maar de bal kwam niet bij de rechtsbuiten uit. Even daarna bracht Van Nierop redding op een inzet van Farhane, andermaal na voorbereidend werk van Kacar die overkwam van Ter Leede. Ralph van Zandwijk kopte nog binnen het kwartier over en zo liet de brigade van Bougrine zien vol voor de winst te willen gaan. Pas na een kwartier meldde SJZ zich een keer, maar een voorzet van Mark Griffioen kreeg geen vervolg.

Pistrouris predikte rust aan de bal bij zijn ploeg en geleidelijk aan kwam er meer evenwicht. Toch was de eerst volgene kans alweer voor ASC. Farhane haalde uit, maar ook nu toonde Van Nierop aan zijn doel graag schoon te houden. Zijn collega aan de overkant, Vaggelis Vidiadakis, moest na dertig minuten vol aan de bak na een verwoestende uithaal van Daan Hoogbruin. In de tegenstoot voorkwam Dave Plooij een treffer bij een uithaal van Schouten. Zo gebeurde er genoeg in Oegstgeest, maar met een doelpuntloze score werd de rust bereikt. Ook al omdat de voor Farhane ingevallen De Barros hard naast schoot bij de laatste kans van de eerste helft.

In de tweede rondgang meldde SJZ zich als eerste in de frontlinie. Mitchell Hensing beproefde de doelman met Griekse roots, maar de bal bleef een soort van steken onder zijn lichaam. Ook spits Mark Jan Vermeeren kreeg het niet voor elkaar om de 0-1 af te drukken. Het schot van de spits ging rakelings naast. Fraai was de redding, pal hierna, van Van Nierop op een kopbal van Sterre Kramers na aangeven van Teun van Leeuwen. Terwijl de tijd verstreek, bleven de beide ploegen op jacht naar een treffer gaan. In de absolute slotfase kregen de bezoekers nog aanzienlijke mogelijkheden om een driepunter op te halen. De grootste was voor Hoogbruin, die vrij voor het doel was gezet door de ingevallen Hans Coret. De nummer elf had kunnen aannemen en een hoek moeten kiezen, maar de technische speler was te enthousiast in zijn poging om af te ronden. De 0-1 zou ook over het geheel genomen niet verdiend zijn geweest. Immers, ASC had zeker niet het mindere van het spel gehad. Uiteindelijk konden de teams dus een eerste punt laten noteren en was de 0-0 niet saai te noemen. Om echt hoge ogen te gooien, lees een plek in de top zes te halen om zo voor promotie te kunnen spelen, zal het echter beter moeten bij de beide teams.

Basisopstelling ASC: Vidiadakis, Kuipers, Van Bergen, Goebel, Van Leeuwen, Van Zandwijk, Kramers, Schouten, Kacar, Fernane, Hoogkamer.

Basisopstelling SJZ: Van Nierop, Holt, De Goede, Van der Hoeven, Plooij, Hensing, Sleijser, Vermeeren, Wansink, Hoogbruin, Griffioen.