HomeDerde klasseASCASC komt opnieuw niet tot scoren

ASC komt opnieuw niet tot scoren

-

Derde klasse A (zondag)- De bespiegelingen vooraf waren niet veelbelovend. ASC had de laatste twee wedstrijden welgeteld 0 doelpunten gemaakt,  Van Nispen vecht tegen degradatie, troosteloos weer en een ‘grasmat’ die goed voetbal nauwelijks toelaat. Helaas kwam deze bespiegeling uit en eindigde de wedstrijd in een bloedeloze 0-0.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Jhamai trok Van Nispen het spel naar zich toe. In de 4e minuut dacht Van Nispen op voorsprong te komen, maar het doelpunt werd wegens  vermeend buitenspel afgekeurd. Na een kwartier spelen kwam ASC wat beter in de wedstrijd en kregen aanvoerder Sean Goebel en de behendige aanvaller Jelle Schouten goede kansen om na bijna 200 minuten spelen van de hatelijke nul af te komen. Helaas voor de altijd trouwe ASC-supporters werden de kansen niet verzilverd. Goed voetbal was op het slechte veld nauwelijks mogelijk waardoor zowel ASC als Van Nispen veel voor de lange bal kozen. Hierdoor kwamen beide ploegen niet echt  goed in de wedstrijd en moesten beide teams het hebben van veel strijd, passie en beleving. Vlak voor rust dacht Ralph van Zandwijk met een vlammend schot ASC op een 1-0 voorsprong te zetten maar de bal ging rakelings naast.

De rust werd door uw verslaggever gebruikt om te genieten van de gemoedelijke sfeer in de geweldig kantine van ASC, een heerlijke bak koffie (cijfer 9), een broodje bal (cijfer 6,5) en wat flitsen op Fox Sport (zowel Ajax als Feyenoord scoren wel).

Het spelbeeld in de tweede helft bleef ongewijzigd. Veel strijd op het middenveld, lange ballen en sporadisch een kans voor zowel ASC als Van Nispen. In de 54e minuut mocht de ploeg van Mo Bougrine zijn keeper Vaggelis Vidiadakis danken. In een 1 op 1 situatie wist hij de inzet van Van Nispen-spits Jeffrey van der  Geest met een katachtige redding uit het doel te houden. In de 77e minuut wist aan de andere kant Van Nispen-keeper Tom van Maris zich positief te onderscheiden. Van circa 18 meter mocht ASC aanvoerder Goebel een directe vrije trap nemen. Op de uitvoering was niets aan te merken maar de bal werd op fenomenale wijze door de Van Nispen-doelwachter uit de rechterbenedenhoek geritseld. In het laatste kwartier gebeurde weinig noemenswaardig meer  waardoor ASC voor de derde keer op rij niet tot scoren wist te komen.  Al met al een teleurstellend resultaat voor de rood-zwarten, die het seizoen op een fletse wijze lijken af te sluiten.

ASC – Van Nispen 0-0. Scheidsrechter : Jhamai.

Basisopstelling ASC:  Vidiadakis, Tas, Hogervorst, Goebel, Van Bergen, Schouten, Kuipers, Van Zandwijk, Van de Hoek, Buijze, Van Leeuwen

Basisopstelling Van Nispen: Van Maris, de Groot, van der Linden, Meiland, Van Westerop, Verhoeven, Smit, Van Haaster, Van der Geest, Vleugel, Frumau.