donderdag, april 18, 2024
HomeDerde klasseASCASC komt tekort bij titelkandidaat Nicolaas Boys

ASC komt tekort bij titelkandidaat Nicolaas Boys

-

Derde klasse A (zondag)- ,,ASC speelt om en om. De ene week verliezen we, de week erop winnen we”, aldus Laurent Coopmans. ,,Dit keer moesten we de punten laten aan Nicolaas Boys. Volgende week komt koploper Altior op bezoek. Wetmatig gezien zullen wij winnen. Gelijkspelen is niet aan de orde, dat hebben we dit seizoen nog niet gedaan. Winst zou kunnen, ook al staan ze bovenaan. In deze afdeling kan iedereen van iedereen winnen.”

Zijn woorden worden onderstreept door Mo Bougrine. De trainer zag een eerste helft waarin zijn mannen niet werkelijk onderdeden voor Nicolaas Boys. ,,Zij werden wat gevaarlijker voor ons doel dan wij voor dat van hun. Hun eindpass die leidt tot een kans is gewoon wat beter. Vlak voor rust bleek dat kwaliteitsverschil tot een doelpunt. Balverlies van ons en in drie keer spelen stond de 1-0 op het scorebord.”

De eerste tien minuten na de rust waren catastrofaal voor de Oegstgeestenaren. Bougrine: ,,Wij kwamen niet scherp genoeg uit de kleedkamer en Nicolaas Boys maakte daar optimaal gebruik van. Elke fout werd afgestraft. Met 4-0 zou het over moeten zijn, maar we kwamen nog aardig terug.”

Ook Coopmans geeft aan dat ASC overdonderd werd. ,,Simpel eigenlijk. Zij benutten hun kansen optimaal: drie kansen, drie goals. Daarna kantelde de wedstrijd. De Boys verloren de controle en via Jelle Schouten en Ward Buijze kwamen we zelfs terug tot 4-2. Net toen we er in begonnen te geloven maakten zij de 5-2. Schouten maakte zijn tweede en onze derde. Met nog tien minuten namen we logischerwijze risico’s in een alles of niets poging. Het werd niets: zij scoorden de 6-3. Gezien de kansen over en weer had het net zo goed 8-7 kunnen zijn of zo.”

Hoewel hij het niet als excuus wil gebruiken wijst Bougrine toch naar het missen van een paar basisspelers. ,,Het is al eerder gezegd: onze basis is in feite te smal. Een aantal van ons studeert nog en heeft dan andere verplichtingen. Alle respect voor de invallers, maar je levert toch kwaliteit in.”

Een toelichting van Coopmans: ,,Omdat je steeds in een andere samenstelling speelt is het lastig, misschien onmogelijk, om vastigheden te ontwikkelen. Bijkomend probleem: de jongens die bij ons invallen hebben soms al minuten gemaakt in het tweede. Dat maakt het voor hen nog eens extra moeilijk. We moeten echter niet te zwaar tillen aan deze nederlaag. Volgende week zouden we zo maar kunnen winnen van Altior. Niemand domineert deze klasse, ook Altior niet.”