Derde klasse A (zondag)- Na de achtste speeldag is ASC wederom een plek geklommen. De ploeg van Mo Bougrine won op eigen terrein met 3-0 van MMO, terwijl Van Nispen voor het eerst dit seizoen onderuit ging. De tweede plaats staat gelijk aan ongekende weelde, maar feitelijk is het beeld nog fraaier. Immers, ASC heeft een duel minder gespeeld dan koploper DIOS en doet in verliespunten niet onder voor de ploeg uit Nieuw-Vennep.

Dat ASC zo hoog staat, was in de eerste helft niet te zien. De thuisploeg kreeg weliswaar meer scoringsmogelijkheden en het had de bal meer in het bezit, maar van enige overtuiging was geen sprake. MMO moest wel vaak achteruit, maar hield betrekkelijk eenvoudig stand. Na de rust werd het verschil wel beduidend groter en zag het spel van ASC er ook bepaald verzorgder uit. Niet toevallig vielen de drie treffers ook pas na de doelwisseling.

Al het gevaar bij de gastheer moest voor de pauze komen vanaf de flanken. Ilker Kacar, Ahmed Fernane en Jelle Schouten hadden beurtelings aardige acties in huis, maar het vervolg was veelal onvoldoende. Zo kwam Kacar langs zijn bewaker, maar werd Schouten niet gevonden. Andersom was dat ook zeker een paar keer het geval. Daartussendoor had Jeroen Disseldorp de 0-1 op zijn schoen. Via Len van de Hoorn en Jelle van Tol kwam het leder terecht bij de doelpuntenmaker van weleer en werd de doelman welsiwaar gepasseerd, maar daarna strandde de actie in schoonheid. Een van de grootste kansen voor ASC kwam voort uit een kopbal van Jeroen van Bergen. Doelman Albin van Wieringen tikte de inzet knap over zijn eigen doel. Na uitstekend voorbereidend werk van Schouten kon Sean Goebel de bal, kort voor rust, net niet goed raken voor de 1-0. ASC had dus wel de overhand, maar het spel was simpelweg te slordig om MMO al kansloos te laten.

Zoals gezegd nam de amusementswaarde na de rust toe. Dit geholpen door een vroege treffer van Schouten, die daarvoor Ralph van Zandwijk mocht bedanken. Van Wieringen kreeg nog wel een hand tegen de bal, maar de 0-0 verdween wel van het scorebord. Voor de openingstreffer werd MMO overigens nog wel eenmaal gevaarlijk, maar doelman Vaggelis Vidiadakis, terug van weggeweest, kwam met de schrik vrij. Door de 1-0 moest MMO wat meer forceren en daardoor werden de ruimtes groter. Daardoor werd tevens duidelijk dat de rood-zwarten weldegelijk de nodige voetbalbagage aan boord hebben. De bal ging regelmatiger van speler tot speler en trainer Mo Bougrine kon geleidelijk aan meer achterover gaan leunen. Overigens niet op het moment dat Jesse Tas een taxatiefoutje maakte. Disseldorp kon er vandoor, maar kreeg ook nu de bal niet langs de Griekse doelman van ASC.

Na de 2-0 van Sean Goebel, een bekeken schuiver na prima voorbereidend werk van Kacar, was de spanning wel uit de wedstrijd. Niet dat MMO niets meer probeerde, maar het verschil op de ranglijst werd nu wel op het veld bevestigd. In de voorlaatste minuut rolde er nog een knappe aanval van ASC uit over vier schijven. Het was jammerlijk dat Rutger Hoogkamer de aanval geen recht deed met een treffer, maar een minuut later krulde dezelfde speler alsnog binnen voor de 3-0. Een doelpunt die er zeker ook mocht zijn.

MMO lijkt zich zo zoetjes aan op te moeten maken voor de degradatiepoule en dat is niet meer dan logisch gezien de dunne spoeling aan de kant van de formatie van Pascal Verschoor. Toch liet de ploeg uit Hoogmade bij vlagen zien best aardig te kunnen ballen en aan het eind van de rit zou het behoud van de derde klasse op zich geen beroerde prestatie zijn. Of ASC dan nog derdeklasser is? Vooralsnog staat de brigade van Bougrine er florissant voor, maar dat zegt nog niet alles in dit stadium. Dat de club ambitie heeft mag wel duidelijk zijn. En het complex..dat zou zeker niet misstaan in de tweede klasse.

ASC-MMO 3-0 (0-0). 48. Schouten 1-0, 63. Goebel 2-0, 90. Hoogkamer 3-0. Scheidsrechter: Guergouri. Toeschouwers: 130.

Basisopstelling ASC: Vidiadakis, Tas, Van Bergen, Van Leeuwen, Kuipers, Goebel, Buijze, Van Zandwijk, Schouten, Kacar, Fernane.

Basisopstelling MMO: Van Wieringen, Bax, T.Disseldorp, Van der Star, Van Hoorn, Vlieger, Oostveen, Van Tol, Zwaan, Van Buuren, J. Disseldorp.